71 találat a(z) kontírozás cimkére

Vám és áfa Kérdés

Kontírozás – számlázás – bérelt ingatlan felújítása Kérdés

Garancia Kérdés

Tárgyi eszköz selejtezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tárgyi eszköz selejtezésekor, abban az esetben, ha az eszköznek van maradványértéke, és a számviteli törvény szerint terv szerinti értékcsökkenést már elszámoltuk a maradványérték mértékéig, vagyis az eszköz nettó értéke megegyezik a maradványértékkel. Kérem szíveskedjen számokkal szemléltetni, hogyan kell ilyenkor a selejtezést kontírozni! Hivatkozom a 2019.09.28-án kelt tárgyi eszköz selejtezése kérdésre (https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_25_Targyi_eszkoz_selejtezese_lvp), ahol érthetően levezették a kontírozást, de ott nem volt maradványérték. Köszönettel!

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari cég 8 személyes személyautó vásárolt nyílt végű pénzügyi lízing (5 évre) keretében. Autó vételára: 8.095.950,- Ft Kezdő lízingdíj: 2.000.000,- Ft Nettó lízingtőke: 6.403.45,- Ft. Havi törlesztőrészlet: 88.000,- Ft (tőke, kamat, áfa) A vevőnek lehetősége lesz az autót a futamidő végén megvásárolni, de még nem tudja, hogy fog-e élni ezzel a lehetőséggel, lehet, hogy inkább lízingel egy másik autót. 1.) Első kérdésem, hogy aktiválni kell-e, illetve ebből kifolyólag kell-e elszámolni értékcsökkenést? 2.) A fenti tételeket hogyan kell helyesen kontírozni ? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Üzletrész eladása Kérdés

Egyszemélyes eladó kft., melynek magánszemély a tagja, eladja 100%-os üzletrészét, szóval a kft.-t egy másik, vevő kft.-nek. A kérdésem az, hogy milyen adókötelezettségei vannak az eladónak és a vevőnek? Az eladó kft. saját tőkéje a jegyzett tőke alá esett 25 ezer Ft, a jegyzett tőke 3000 ezer Ft. Az eladási ár 50 000 ezer Ft (jelentős ingatlannal rendelkezik eladó kft). Hogyan történik az eladás kontírozása az eladó kft. és a vevő kft. oldalán?

Engedményezés könyvelése engedményes oldaláról Kérdés

Tisztelt Szakértő! "A"cég=engedményező, "B"cég =kötelezett, "C" cég =engedményes. A kötelezett (B cég) tartozik az "A" cégnek (engedményezőnek). "A" cég követelését a "C" cégre engedményezi. Milyen kontírozási tételek lesznek "C" cég (engedményes) szemszögéből nézve? Köszönöm segítségét: GT

Zárt végű lízing kontírozása Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Segítséget szeretnék kérni zárt végű lízing kontírozásához. Vásároltunk egy teherautót. Az autószalonban kaptunk két előlegszámlát, azt kiegyenlítettük. Erről a két számláról a szalon kiállított egy mínuszos számlát, áfásan. Ezután a banktól kaptunk egy áfát nem tartalmazó számlát a teljes befizetett előlegről, tőketörlesztés címén. A legutolsó lépés az volt, hogy megérkezett az autó teljes áráról az áfás számla. Segítségét előre is köszönöm. Zink Szmilkóné

Iroda saját célra Kérdés

Tisztelt Szakértők, Abban kérném a segítségüket, hogy ha egy vállalkozás saját magának irodát épít (lakóingatlan a besorolás), abban az esetben az aktiválásig a felmerülő kiadásokat (anyag, alvállalkozók), hogyan kell számvitelileg nyilvántartani? Hogyan történik az aktiválás, milyen főkönyvi számlákon keresztül? Kérem szépen a kontírozásban a segítségüket. Köszönöm.

Életbiztosítások könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném a segítségüket kérni abban, hogy hogyan kell könyvelni (kontírozni) a kockázati biztosítást, illetve a megtakarítással egybekötött biztosítást abban az esetben, ha a biztosított személy a társaság tagja: és egyik esetben munkaviszonyos, a másik esetben pedig személyesen közreműködő tag. A biztosításoknak az évfordulója 04. 01. Az egyik biztosítás éves díjas, a másik pedig havi díjas. Segítségüket előre is köszönöm.

Kontírozás szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy zrt.-nél dolgozom, az lenne a kérdésem, hogy az igen nagy számú, beérkező havi közüzemi számlákra kötelező ráírni a kontírtételeket?

Önkéntes pénztári támogatás kontírozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. évi adóváltozások ellenére cégünk továbbra is támogatja dolgozói önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztárba történő befizetéseit. Minden dolgozónak egységesen nettó 14 900 forintot utalunk a pénztárakba. A cég "felbruttósítja" az összeget, számfejtve 22 406 Ft önkéntes pénztári befizetés szerepel. Kérem önöket, hogy a fenti összegekkel legyenek szívesek lekontírozni a juttatást, mert nekem sehogy sem jött ki a 471-es. Köszönettel: Lőrinczné S. Krisztina

Bölcsődei hozzájárulás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk dolgozójának téríti a 2,5 éves gyermekének bölcsödei költségeit (gondozási díj és étkezés). Kérném segítségét ennek lekönyvelésében, kontírozásában. Válaszát előre is köszönjük!

Pénztárgépszalag könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy húsboltban eladáskor fizetnek készpénzzel, utalvánnyal és bankkártyával. Hogyan kontírozom a bankkártyást és az utalványt? A pénztárgépszalagon leolvasható, hogy mennyi a bankkártyás fizetés és az utalvánnyal való fizetés.

Elektronikus számla kontírozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Most próbálkozunk először elektronikus számlák kiállításával, még egyenlőre egy vevőnk felé. A Számlaközpont Zrt. telefonos munkatársa tájékoztatása szerint már nem kötelező az elektronikus számlák elektronikus könyvelése. Meg tudnák adni a konkrét jogszabályi helyet, amiből ez kiolvasható? Tehát a többi papír alapú számlánk mellé kinyomtatom az e számla egy pdf példányát és ugyanúgy kikontírozhatom, mint a többit? Szíves válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close