74 találat a(z) kontírozás cimkére

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Védjegy, használati minta Kérdés

Üzletrészeladás Kérdés

Vám és áfa Kérdés

Kontírozás – számlázás – bérelt ingatlan felújítása Kérdés

Garancia Kérdés

Tárgyi eszköz selejtezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tárgyi eszköz selejtezésekor, abban az esetben, ha az eszköznek van maradványértéke, és a számviteli törvény szerint terv szerinti értékcsökkenést már elszámoltuk a maradványérték mértékéig, vagyis az eszköz nettó értéke megegyezik a maradványértékkel. Kérem szíveskedjen számokkal szemléltetni, hogyan kell ilyenkor a selejtezést kontírozni! Hivatkozom a 2019.09.28-án kelt tárgyi eszköz selejtezése kérdésre (https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_25_Targyi_eszkoz_selejtezese_lvp), ahol érthetően levezették a kontírozást, de ott nem volt maradványérték. Köszönettel!

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari cég 8 személyes személyautó vásárolt nyílt végű pénzügyi lízing (5 évre) keretében. Autó vételára: 8.095.950,- Ft Kezdő lízingdíj: 2.000.000,- Ft Nettó lízingtőke: 6.403.45,- Ft. Havi törlesztőrészlet: 88.000,- Ft (tőke, kamat, áfa) A vevőnek lehetősége lesz az autót a futamidő végén megvásárolni, de még nem tudja, hogy fog-e élni ezzel a lehetőséggel, lehet, hogy inkább lízingel egy másik autót. 1.) Első kérdésem, hogy aktiválni kell-e, illetve ebből kifolyólag kell-e elszámolni értékcsökkenést? 2.) A fenti tételeket hogyan kell helyesen kontírozni ? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Üzletrész eladása Kérdés

Egyszemélyes eladó kft., melynek magánszemély a tagja, eladja 100%-os üzletrészét, szóval a kft.-t egy másik, vevő kft.-nek. A kérdésem az, hogy milyen adókötelezettségei vannak az eladónak és a vevőnek? Az eladó kft. saját tőkéje a jegyzett tőke alá esett 25 ezer Ft, a jegyzett tőke 3000 ezer Ft. Az eladási ár 50 000 ezer Ft (jelentős ingatlannal rendelkezik eladó kft). Hogyan történik az eladás kontírozása az eladó kft. és a vevő kft. oldalán?

Engedményezés könyvelése engedményes oldaláról Kérdés

Tisztelt Szakértő! "A"cég=engedményező, "B"cég =kötelezett, "C" cég =engedményes. A kötelezett (B cég) tartozik az "A" cégnek (engedményezőnek). "A" cég követelését a "C" cégre engedményezi. Milyen kontírozási tételek lesznek "C" cég (engedményes) szemszögéből nézve? Köszönöm segítségét: GT

Zárt végű lízing kontírozása Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Segítséget szeretnék kérni zárt végű lízing kontírozásához. Vásároltunk egy teherautót. Az autószalonban kaptunk két előlegszámlát, azt kiegyenlítettük. Erről a két számláról a szalon kiállított egy mínuszos számlát, áfásan. Ezután a banktól kaptunk egy áfát nem tartalmazó számlát a teljes befizetett előlegről, tőketörlesztés címén. A legutolsó lépés az volt, hogy megérkezett az autó teljes áráról az áfás számla. Segítségét előre is köszönöm. Zink Szmilkóné

Iroda saját célra Kérdés

Tisztelt Szakértők, Abban kérném a segítségüket, hogy ha egy vállalkozás saját magának irodát épít (lakóingatlan a besorolás), abban az esetben az aktiválásig a felmerülő kiadásokat (anyag, alvállalkozók), hogyan kell számvitelileg nyilvántartani? Hogyan történik az aktiválás, milyen főkönyvi számlákon keresztül? Kérem szépen a kontírozásban a segítségüket. Köszönöm.

Életbiztosítások könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném a segítségüket kérni abban, hogy hogyan kell könyvelni (kontírozni) a kockázati biztosítást, illetve a megtakarítással egybekötött biztosítást abban az esetben, ha a biztosított személy a társaság tagja: és egyik esetben munkaviszonyos, a másik esetben pedig személyesen közreműködő tag. A biztosításoknak az évfordulója 04. 01. Az egyik biztosítás éves díjas, a másik pedig havi díjas. Segítségüket előre is köszönöm.

Kontírozás szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy zrt.-nél dolgozom, az lenne a kérdésem, hogy az igen nagy számú, beérkező havi közüzemi számlákra kötelező ráírni a kontírtételeket?

Önkéntes pénztári támogatás kontírozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. évi adóváltozások ellenére cégünk továbbra is támogatja dolgozói önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztárba történő befizetéseit. Minden dolgozónak egységesen nettó 14 900 forintot utalunk a pénztárakba. A cég "felbruttósítja" az összeget, számfejtve 22 406 Ft önkéntes pénztári befizetés szerepel. Kérem önöket, hogy a fenti összegekkel legyenek szívesek lekontírozni a juttatást, mert nekem sehogy sem jött ki a 471-es. Köszönettel: Lőrinczné S. Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close