227 találat a(z) kisadózó cimkére

Egyéni vállalkozó költségelszámolása Kérdés

Frissítette az új kata legfontosabb szabályairól szóló információs füzetét a NAV Cikk

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „Kisadózó vállalkozók tételes adója (új kata) 2022. szeptember 1-től” című információs füzetét.

Katás egyéni vállalkozó szünetelés alatt kapott támogatása: bevétel vagy sem? Cikk

Szünetelő katás egyéni vállalkozó MVH-támogatást kap. Kifizetőnek számít-e a minisztérium, bevételnek minősül-e a támogatás, maradhat-e kataalany a vállalkozó vagy sem? Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Kata mellett egyéb jogviszony: 3 kérdés, 3 válasz Cikk

A kisadózók tételes adójára (kata) vonatkozó szabályok szigorítását követően jelentős számban érkeznek kérdések olvasóinktól arra vonatkozóan, hogy milyen egyéb jogviszonyokban folytathatnak még tevékenységet a katás egyéni vállalkozás mellett, összeállításunkban ezekből választottunk ki három érdekességet. A kérdésekre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Régi katások, figyelem! Szeptember 30-a a 22KATA bevallás benyújtási határideje Cikk

2022. szeptember 30-áig szükséges a régi katásoknak a 22KATA bevallást benyújtani. A közelgő határidőre és a bevezetett új katatörvényre is figyelemmel érdemes tisztában lenni a cikkünkben összefoglalt tudnivalókkal.

Kisadózó kifejezés számlán Kérdés

Katás betéti társaság beltagjának járulékfizetése Cikk

Ha egy katás bt. az egyszerűsített felszámolás mellett dönt, és a beltag szeretne szeptember 1-jétől új katás egyéni vállalkozást, akkor a bt.-ben beltagként kell járulékot fizetnie? Vagy ha katás egyéni vállalkozó, akkor mellette a bt.-ben nem kell járulékot fizetnie? A bt.-ből nem venne ki jövedelmet. Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Kisadózó betéti társaság átalányadós lesz Kérdés

Élet a kata után – alternatívák kisadózás helyett – videó Cikk

Elérhető az Élet a kata után – alternatívák kisadózás helyett című webináriumon elhangzott előadás teljes anyagának videófelvétele.

Egészségpénztári számla kibocsátható-e kataalanyként? Cikk

Öregségi nyugdíj mellett kiegészítő tevékenységet folytató kisadózó, fogorvosi tevékenységet végző egyéni vállalkozó 2022. szeptember 1-jét követően hogyan számlázhat azoknak a pácienseknek, akik egészségpénztár keretein belül szeretnék elszámolni az igénybe vett fogászati szolgáltatásokat, és nem szeretne kiesni a kata adózás alól? Olvasói kérdésre Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Megjelent az új kata szabályairól szóló információs füzet a NAV honlapján Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kisadózó vállalkozók tételes adója (új kata) 2022. szeptember 1-től című információs füzete.

Főállású kisadózó Kérdés

NAV-tájékoztató a kisadózó vállalkozások teendőiről az új kata miatt Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatót tett közzé honlapján kisadózó vállalkozások tennivalóiról, amelyek az új katatörvény hatályba lépése miatt szükségesen.

Katás vállalkozó nyugdíjjogszerzése 2022. szeptember 1-jétől – példával Cikk

2022. július 18-án kihirdették a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló 2022. évi XIII. törvényt (kata), mely több ponton módosítja a kisadózó vállalkozók társadalombiztosítási jogállását, jogszerzését.

Élet az új katatörvény után 4. rész: mi lehet a nyugdíjas egyéni vállalkozók mentsvára? Cikk

A nyugdíjas katás egyéni vállalkozók 2022. szeptember 1-jétől biztosan kiesnek a kisadózók köréből, számukra ugyanis – a mellékállásúakhoz hasonlóan – kötelezően véget ér a katás korszak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Engedményezett követelés

Nagy Norbert

adószakértő

Bt.-ből kft.-vé átalakulás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Macskatenyésztés: milyen formában? Őstermelő?

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs