161 találat a(z) kisadózó cimkére

Befizetési határidő Esemény

Kata 40 százalékos mértékű adó Kérdés

Adatszolgáltatás: bezárul a kiskapu a katások előtt Cikk

Jövő januártól minden számlaadat beérkezik a kockázatelemzőkhöz, így körbeszámlázással sem lehet majd kikerülni a nagy összegű megbízások esetében a kisadózó vállalkozók tételes adója új, 40 százalékos emelt adókulcsának alkalmazását – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

Katás feleség Kérdés

Egyéni vállalkozó megszüntetés utáni kata Kérdés

Áfabevallás Kérdés

Katások, figyelem, szinte biztos, hogy jönnek a szigorítások! Cikk

Továbbra is szerepel a kata szigorítása az országgyűlési javaslatok között, derül ki a 2021. év költségvetését megalapozó T/10856. számú törvényjavaslat egységes javaslatából.

Egyéni vállalkozó számláján szereplő kötelező formai elem Kérdés

Így változnak a kata szabályai 2021-től – példa a büntetőadóra Cikk

Jelentősen átszabja a katásokra vonatkozó szabályokat a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló, T/10856. számon benyújtott törvényjavaslathoz a törvényalkotási bizottság által csütörtökön benyújtott összegző módosító javaslat.

Veszélyhelyzetre tekintettel Kérdés

A 61/2020. (III. 23. ) kormányrendelet szerinti kisadózó vállalkozók munkaviszonyában foglalkoztatott munkavállalói esetében a járulékalapot képező jövedelmük után az eddigiek szerint kell a levonásokat végrehajtani?

Közeleg a határidő! Adatot kell szolgáltatniuk a katások számláit befogadóknak Cikk

Március 31-éig adatot kell szolgáltatniuk az adózóknak azokról a katás vállalkozó partnereikről, akiknek 2019-ben 1 millió forintot meghaladó összeget fizettek ki.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Kata – vélelmezett munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Álláspontját kérjük, hogy kisadózó orvosok esetében a 2012. évi CXLVII. törvény 14. § (3) c és f pontját hogyan kell értelmezni? Ha az orvos nem saját rendelőjében, nem saját eszközein, de saját szakmai megítélése szerint jár el az adott beteg ellátásakor, az azt jelentheti-e, hogy az "adatszolgáltatásra köteles személy (a rendelőt működtető társaság) nem adhatott utasítást a tevékenység végzésének módjára vonatkozóan"? Továbbá, ha az orvos saját időbeosztással, de igazodva a rendelő foglaltságához határozza meg a rendelési idejét, az úgy értelmezendő-e, hogy "a tevékenység végzésének rendjét a kisadózó határozza meg"? Válaszát köszönjük!

Jóváíró számla kata bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk szolgáltatást nyújtott egy kisadózó egyéni vállalkozónak. A vállalkozó kifogásolta a szolgáltatást, ezért részére jóváíró számlát állítottunk ki, melynek összegét vissza is utaltuk a kisadózónak. Ez az összeg meghaladta az 1 millió forintot. Ezzel összefüggésben cégünknek kell beadni K102 adatszolgáltatást? Előre is köszönöm!

Katás társaságok: táppénz-hozzájárulási kötelezettséggel is számolni kell Cikk

Az új évben hatályba lépett törvénymódosítások – különös tekintettel a társadalombiztosítás alapvető jogszabálya, a Tbj. „átírása” – lehetőséget adtak volna néhány, a társadalombiztosítási kötelezettségeket érintő jogszabályi anomália kiküszöbölésére. Ilyen például a kisadózó társas vállalkozás által a kisadózó táppénze után fizetendő táppénz-hozzájárulás kérdése, amely vonatkozásában ellentmondásos előírásokat tartalmaz az 1997. évi LXXX. (Tbj.) törvény és a kisadózó vállalkozásokról szóló 2012. évi CXLVII. (Kiva) törvény.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elveszett nyomdai számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő szochója

Lepsényi Mária

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close