101 találat a(z) kft. tagja cimkére

Kft.-tag járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft. ügyvezető (vezető tisztségviselő, többségi tulajdonos) tagjának, aki nem működik közre személyesen a társaság életében, jövedelmet nem vesz ki a cégből, de nincs máshol biztosított jogviszonya, van-e minimum járulékfizetési kötelezettsége a kft.-ben, vagy csak magánemberként kell megfizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot? Válaszukat előre is nagyon szépen köszönjük! Üdvözlettel: Szentesi Péter

Járulékalap kft.-ben dolgozó tag esetében Kérdés

Kft.-ben 2 fő tulajdonos van, 50-50%-os tulajdoni hányaddal. A társaság ügyvezetőjének foglalkoztatásával kapcsolatban merült fel a kérdés, hogy munkaviszonyban elláthatja-e a cég fő tevékenységével kapcsolatos feladatokat? Ha igen, akkor azt a társasági szerződésben rögzíteni kell-e? Az ügyvezetést megbízási jogviszonyban "nulla" forintért kívánja elvégezni. Kérdés, van-e lehetőség a fentiekre? Köszönöm.

Személyesen közreműködő ügyvezető tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő tagja minimálbéren 36 órás munkaviszonyt létesítene az ügyvezetésre vonatkozóan. Ezt a társasági szerződésben kell-e módosítani (abban megbízás szerepel), vagy elegendő a taggyűlésnek határozni róla? A tagnak máshol nincs munkaviszonya, sem egyéb jogviszonya. Ezt követően a személyes közreműködés tekintetében ingyenes megbízással folytathatja-e a tevékenységét? Helyes így az az elképzés, hogy járulékot csak a minimálbéres munkaviszony után kell fizetni? Ez esetben emelt adóalappal kell számolnunk? Köszönöm válaszát és véleményét. Üdvzözlettel: Szabó László

Családi gazdaság – járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 4 fős családi gazdaságból 3 fő nem mint őstermelő biztosított, csak a családi gazdaság vezetője az. 2018. évtől viszont egy kft. tagja lett, ahol ügyvezető, így társas vállalkozónak minősül. A kérdésem az lenne, hogy a kft.-ben meg kell-e fizetnie a minimum járulékalap után a járulékokat, és ezáltal ott lesz-e biztosított? Illetve feltétele-e az a családi gazdaságként való működésnek, hogy legalább egy tag ott legyen biztosított?

Főiskolás tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy főiskolás, aki egy kft.-ben tag (nem vezető tisztségviselő), emellett őstermelőként a bevétel után járulékot fizet. Kérdésem, hogy a kft.-ben kell-e fizetnie járulékot a minimálbér után. Köszönöm válaszát!

Kft. tagja – kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem az alábbi kérdésben a segítségét. Van egy kft., amelynek tagja nem ügyvezető (az ügyvezetői feladatokat a fia látja el). A tag lehet-e főállású katás? A fiának van 36 órát meghaladó munkaviszonya. A családi kft.-ben az ügyvezetést folytathatja-e megbízási jogviszonyban, ellenszolgáltatás nélkül? A kft.-ben tevékenységet nem végeznek. Köszönöm gyors válaszukat :)

Járulék- és adófizetés egyszemélyes kft. tagjaként, ügyvezetőjeként Cikk

Egyszemélyes kft. természetes személy tagjának, ügyvezetőjének milyen járulékokat kell fizetnie különböző jogviszonyokban? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Kft.-tulajdonos feladatai Kérdés

Kétszemélyes kft.-ben a kisebbségi tulajdonos cca. két éve nem vesz részt a társaság életében (például taggyűlések, mérlegelfogadások) betegsége miatt, arra hivatkozva. Kérdésünk, mit mond erről a társasági jog, mi a teendője az ügyvezetésnek?

Személyszállítás tagként Kérdés

Kft. tagja személyszállítási tevékenységet végez külföldre. Ebben az esetben vonatkozik-e rá a kötelező a napidíj- vagy kötelező minimálbér-fizetés? Válaszát köszönöm.

Kft.-tag tb jogállása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném megtudni, hogy helyesen járunk-e el. A kft. egyik tagja ügyvezető, azon kívül heti 10 órában részt vesz a cég tevékenységében. A heti 10 órába mindkettő belefér. Ez az ügyvezető heti 10 órás munkaviszonyra van bejelentve, és a garantált bérminimum időarányos munkabérét, 40 250 Ft-ot kapja. A járulékokat ezen összeg után fizetjük meg. Kérdésem, hogy szabályosan járunk-e el? Van-e egyéb járulékfizetési kötelezettség a taggal/ügyvezetővel kapcsolatban? (Gondolok itt pl. a tag jogviszonyban fizetendő minimális járulékokra.) Köszönöm szépen.

Kft.-tag tb-kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Meglévő kft.-ben szeretne a tulajdonos felesége tulajdonostárs lenni. A feleség Ausztriában biztosított (ausztriai lakcíme van, de magyar állampolgár). Kérdésem az lenne, hogy így neki milyen járulékfizetési kötelezettsége lenne Magyarországon, ebből a jogviszonyból? Az ausztriai biztosítási jogviszonyt milyen formában igazolja le a könyvelés felé? Bognárné

Nyugdijas kft.-tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. személyesen közreműködő tagja a nyáron nyugdíjba megy. A kft. tovább fog működni, és a tag is dolgozni fog. Kell-e változásbejelentőt kitölteni, vagy a változást bejelenteni valahova? Köszönettel: Bleier Györgyi

Kft.-tag 4 órás munkaviszonyban II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném még pontosítani, hogy négyórás munkaviszonyban lehet a kft. tagja, ha máshol nincs 36 órás munkaviszonya, nem nyugdíjas, és nem nappali tagozatos hallgató, és a fenti kérdés alapján 4 órában dolgozik, és működik személyesen közre a kft.-ben?

Kft.-tag négyórás munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tagja, akinek nincs munkaviszonya sehol, és a kft.-ben heti négyórás munkaviszonyban (az összes tevékenységét négyórás munkaviszonyban látja el) személyesen közreműködik, mint ügyvezető, és dolgozik is a tevékenységi körnek megfelelően. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? A kft.-ben két tag van, a másik tagnak van heti 36 órás munkaviszonya, utána nem fizet járulékot a cég.

Kft. tagjának személyes közreműködése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. tagja, akinek nincs munkaviszonya sehol, és az ügyvezetést is nulla forintos megbízási díjért látja el, viszont a kft. tevékenységében napi 4 órában személyesen közreműködik, akkor muszáj megfizetnie a minimális járulékokat, vagy 4 órás munkaviszonyban is elláthatja a feladatát minimális járulékfizetés nélkül? Köszönöm a választ!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjba vonulás

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Osztalék kifizetése ingatlannal

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close