100 találat a(z) kft. tagja cimkére

Járulékalap kft.-ben dolgozó tag esetében Kérdés

Kft.-ben 2 fő tulajdonos van, 50-50%-os tulajdoni hányaddal. A társaság ügyvezetőjének foglalkoztatásával kapcsolatban merült fel a kérdés, hogy munkaviszonyban elláthatja-e a cég fő tevékenységével kapcsolatos feladatokat? Ha igen, akkor azt a társasági szerződésben rögzíteni kell-e? Az ügyvezetést megbízási jogviszonyban "nulla" forintért kívánja elvégezni. Kérdés, van-e lehetőség a fentiekre? Köszönöm.

Személyesen közreműködő ügyvezető tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő tagja minimálbéren 36 órás munkaviszonyt létesítene az ügyvezetésre vonatkozóan. Ezt a társasági szerződésben kell-e módosítani (abban megbízás szerepel), vagy elegendő a taggyűlésnek határozni róla? A tagnak máshol nincs munkaviszonya, sem egyéb jogviszonya. Ezt követően a személyes közreműködés tekintetében ingyenes megbízással folytathatja-e a tevékenységét? Helyes így az az elképzés, hogy járulékot csak a minimálbéres munkaviszony után kell fizetni? Ez esetben emelt adóalappal kell számolnunk? Köszönöm válaszát és véleményét. Üdvzözlettel: Szabó László

Családi gazdaság – járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 4 fős családi gazdaságból 3 fő nem mint őstermelő biztosított, csak a családi gazdaság vezetője az. 2018. évtől viszont egy kft. tagja lett, ahol ügyvezető, így társas vállalkozónak minősül. A kérdésem az lenne, hogy a kft.-ben meg kell-e fizetnie a minimum járulékalap után a járulékokat, és ezáltal ott lesz-e biztosított? Illetve feltétele-e az a családi gazdaságként való működésnek, hogy legalább egy tag ott legyen biztosított?

Főiskolás tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy főiskolás, aki egy kft.-ben tag (nem vezető tisztségviselő), emellett őstermelőként a bevétel után járulékot fizet. Kérdésem, hogy a kft.-ben kell-e fizetnie járulékot a minimálbér után. Köszönöm válaszát!

Kft. tagja – kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem az alábbi kérdésben a segítségét. Van egy kft., amelynek tagja nem ügyvezető (az ügyvezetői feladatokat a fia látja el). A tag lehet-e főállású katás? A fiának van 36 órát meghaladó munkaviszonya. A családi kft.-ben az ügyvezetést folytathatja-e megbízási jogviszonyban, ellenszolgáltatás nélkül? A kft.-ben tevékenységet nem végeznek. Köszönöm gyors válaszukat :)

Járulék- és adófizetés egyszemélyes kft. tagjaként, ügyvezetőjeként Cikk

Egyszemélyes kft. természetes személy tagjának, ügyvezetőjének milyen járulékokat kell fizetnie különböző jogviszonyokban? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Kft.-tulajdonos feladatai Kérdés

Kétszemélyes kft.-ben a kisebbségi tulajdonos cca. két éve nem vesz részt a társaság életében (például taggyűlések, mérlegelfogadások) betegsége miatt, arra hivatkozva. Kérdésünk, mit mond erről a társasági jog, mi a teendője az ügyvezetésnek?

Személyszállítás tagként Kérdés

Kft. tagja személyszállítási tevékenységet végez külföldre. Ebben az esetben vonatkozik-e rá a kötelező a napidíj- vagy kötelező minimálbér-fizetés? Válaszát köszönöm.

Kft.-tag tb jogállása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném megtudni, hogy helyesen járunk-e el. A kft. egyik tagja ügyvezető, azon kívül heti 10 órában részt vesz a cég tevékenységében. A heti 10 órába mindkettő belefér. Ez az ügyvezető heti 10 órás munkaviszonyra van bejelentve, és a garantált bérminimum időarányos munkabérét, 40 250 Ft-ot kapja. A járulékokat ezen összeg után fizetjük meg. Kérdésem, hogy szabályosan járunk-e el? Van-e egyéb járulékfizetési kötelezettség a taggal/ügyvezetővel kapcsolatban? (Gondolok itt pl. a tag jogviszonyban fizetendő minimális járulékokra.) Köszönöm szépen.

Kft.-tag tb-kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Meglévő kft.-ben szeretne a tulajdonos felesége tulajdonostárs lenni. A feleség Ausztriában biztosított (ausztriai lakcíme van, de magyar állampolgár). Kérdésem az lenne, hogy így neki milyen járulékfizetési kötelezettsége lenne Magyarországon, ebből a jogviszonyból? Az ausztriai biztosítási jogviszonyt milyen formában igazolja le a könyvelés felé? Bognárné

Nyugdijas kft.-tag Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. személyesen közreműködő tagja a nyáron nyugdíjba megy. A kft. tovább fog működni, és a tag is dolgozni fog. Kell-e változásbejelentőt kitölteni, vagy a változást bejelenteni valahova? Köszönettel: Bleier Györgyi

Kft.-tag 4 órás munkaviszonyban II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném még pontosítani, hogy négyórás munkaviszonyban lehet a kft. tagja, ha máshol nincs 36 órás munkaviszonya, nem nyugdíjas, és nem nappali tagozatos hallgató, és a fenti kérdés alapján 4 órában dolgozik, és működik személyesen közre a kft.-ben?

Kft.-tag négyórás munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tagja, akinek nincs munkaviszonya sehol, és a kft.-ben heti négyórás munkaviszonyban (az összes tevékenységét négyórás munkaviszonyban látja el) személyesen közreműködik, mint ügyvezető, és dolgozik is a tevékenységi körnek megfelelően. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? A kft.-ben két tag van, a másik tagnak van heti 36 órás munkaviszonya, utána nem fizet járulékot a cég.

Kft. tagjának személyes közreműködése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. tagja, akinek nincs munkaviszonya sehol, és az ügyvezetést is nulla forintos megbízási díjért látja el, viszont a kft. tevékenységében napi 4 órában személyesen közreműködik, akkor muszáj megfizetnie a minimális járulékokat, vagy 4 órás munkaviszonyban is elláthatja a feladatát minimális járulékfizetés nélkül? Köszönöm a választ!

Személyes közreműködés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben egy tag (nem ő az ügyvezető) munkaviszonyban lát el egy munkakört, napi 2 órában. Személyes közreműködést is vállal díjazás nélkül más munkakör tekintetében. Ez így helytelen? 1041-en társas vállalkozóként is be kell jelenteni? Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close