9 találat a(z) kezességvállalás cimkére

Újabb tévhit kering a babaváró hitelről Cikk

Az elmúlt napokban több érdekes információ kapott szárnyra a közösségi oldalak "babaváróhiteles" csoportjaiban: több banknál ugyanis úgy tájékoztatták az igénylőket, hogy a kezességvállalási díjat akkor is fizetni kell, ha a törlesztés szünetel – írja a Bank360. A szakportál információja, az EMMI állásfoglalása és a bankok válasza alapján is kijelenthető, hogy nem kell kezességvállalási díjat fizetni a gyermek születése utáni hároméves törlesztési szüneteltetés alatt.

Kezességvállás költségelszámolása Kérdés

"A" Kft. kezességet vállalt "B" Kft. kölcsöntartozására. A két kft. között tulajdonosi kapcsolat nincs. "B" Kft. nem teljesített, ezért "A" Kft. bíróság által is kötelezve lett "B" Kft. tartozásának hitelintézet felé történő megfizetésére. Kérdés: "A" Kft. költségként elszámolhatja-e a kezesség miatt megfizetett összeget?

Hitelgarancia kezességvállalási díj Kérdés

Kft.-nek a banknál van folyószámlahitele, levonták a bankszámlájáról ezt a díjat. Hová kell könyvelni?

Formanyomtatványok vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállaláshoz Cikk

Vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványait jelentette meg honlapján a NAV.

Ingyenes szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás térítés nélkül kezességvállalást/garanciaszolgáltatást nyújt egy másik vállalkozásnak. Nem kapcsolt vállalkozások. A szolgáltatást nem számlázza ki, és nincs semmilyen ellenértékfizetés sem. Kérdésem: kell-e módosítani a társasági adó alapját a szolgáltatás nyújtójának, és/vagy az igénybe vevőjének? Válaszát előre is köszönöm.

Kezességet vállalt, és behajtották rajta Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég kezességet vállalt egy másik cég autóvásárlásánál. Megszületett a bírósági határozat, hogy a kezesnek fizetnie kell. Megérkezett az ügyvédi felszólítás is, hogy fizessen. Könnyítésképpen cégünk részletfizetési engedményt kapott. Kérdésem az, hogy cégünk könyvelésében ezt ráfordításként vagy követelésként kell szerepeltetni? Válaszát előre is köszönöm.

Vevőkövetelés és kezességvállalás Kérdés

Egy kft. az egyik vevője felé fennálló követelését és az addig elszámolt értékvesztését ki szeretné vezetni, mivel a vevővel szembeni felszámolási eljárás befejeződött. A vevő ügyvezetője készfizető kezességvállalási nyilatkoztot tett – mint magánszemély – a követelés teljesítésére korábban, a felszámolási eljárás megindulásakor. Hogyan kell ezt könyvelnünk? Ki kell vezetni, illetve bekönyvelni a tételeket tételesen a ráfordítások és bevételek közé, vagy egymással szembeni átvezetéssel (31-ről 36-ra) lerendezhető?

Kezesi felelősség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság folyamatosan kölcsönt folyósított egy másik vállalkozásnak. A kölcsönt kapó vállalkozás terméket, új ingatlant értékesített a kölcsönt folyósító vállalkozásnak. A felek megállapodtak, hogy az ingatlant a kölcsön beszámítása útján értékesítik. A termékértékesítő vállalkozásnak fizetési nehézségei vannak, ami az áfa meg nem fizetését eredményezheti. A felek kapcsolt vállalkozások. Kérdésem, hogy az áfatörvény 150. §-a alapján a kezesi felelőssége fennáll-e az ingatlant megszerző vállalkozásnak? Válaszukat előre is köszönöm.

Kezességvállalás és tartozásátvállalás az adóhatóság előtt Cikk

Az adóhatóság engedélyezheti az adótartozás átvállalását, de az eredeti adósnak továbbra is kezességet kell vállalnia a tartozás megfizetéséért. Ha az adósságot átvállaló nem fizeti ki a tartozást, az összeget az eredeti adóson hajtják be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Osztalék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close