152 találat a(z) kültag cimkére

Katás egyéni vállalkozó termék eladása Kérdés

Főállású katas egyéni vállalkozó egyéb jogviszonyai Kérdés

Tagi jogviszony átalakítása és járulékfizetés bt.-ben Kérdés

Kata osztalék Kérdés

Katás bt. kültagjának jogviszonya Kérdés

Társas vállalkozó Kérdés

Katas bt. nyugdíjas beltagjának járulékfizetése Kérdés

Katás bt.-ből jövedelem felvétele Kérdés

Kata adózó kültag jövedelemigazolása Kérdés

Katás vállalkozó alkalmazottja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy katás bt. ügyvezetőjének házastársa a járvány miatt elveszti az állását. Kérdésem a következő. Mi a legcélravezetőbb megoldás, hogy biztosított legyen a házastárs? A katás bt. alkalmazza őt, vagy kültagként léptesse be a cégbe? Fizethet-e ő a bérjárulékok helyett havi 50 000 forintot? Vagy esetleg van-e más lehetősége a házastársnak a biztosítási jogviszony fenntartásához? Köszönettel

Kata osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Katás bt. kültagja (ki adózóként be nem jelentett) részére kifizetett pénz az szja-törvény 66. § (1) af) pontja alá tartozó kifizetésnek minősül-e ? Köszönettel!

Háziorvos halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy háziorvos néhány napja elhalálozott. A háziorvosi praxist bt.-ben működtette, kültag a feleség. Két gyermeke van, tudomásom szerint végrendelete nincs. Szeretném megkérdezni, hogy milyen teendőink vannak most közvetlenül, illetve a későbbiekben, amikor a praxisjogot értékesítik? Jelenleg helyettesítés történik. A bt. működésképtelenné vált, az elhalálozott háziorvos volt a beltag, a kültagnak nem volt semmilyen jogosítványa. A bankszámlán is csak neki volt aláírási joga. A bevallások az orvos ügyfélkapuján mentek be. Én csak könyvelem a bt.-t. Nem tudunk adókat, szállítókat, munkabért fizetni. Jelen pillanatban ez a legsürgősebb dolog. A hagyatéki eljárás később lesz. Segítsen, legyen szíves, a bankszámlához való jogosultságot a kültag hogyan szerezheti meg? Amennyiben a bt.-be nem lép be még egy tag, akkor mi a teendő, és mikor? Köszönöm.

Kata egyéni vállalkozóként és bt. kültagjaként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású egyéni katás vállalkozásom mellett a feleségemmel bt.-t szeretnénk alapítani, ahol én lennék a katás kültag. A kérdésem arra irányul, hogy a jelzett vállalkozásokban hogyan alakulna a havi járulékfizetési kötelezettségem? Köszönöm válaszukat !

Bt.-kültag munkaszerződése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. kültagja eddig megbízási jogviszonyban látta el az ügyvezetést, a társasági szerződésben ez szerepel. Köthető-e vele munkaszerződés az ügyvezetés ellátására a megbízási jogviszony helyett, szükséges-e ehhez módosítani a társasági szerződést? Válaszát előre is megköszönve: Könyvelő

Többes vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Üdvözlöm! Van egy katás egyéni vállalkozó, aki főfoglalkozásként végez munkát havi 50 000 forintos adó megfizetése mellett. Nemrégen alakított egy betéti társaságot, ahol a beltag nyugdíjas, a nevezett egyéni vállalkozó kültag. Megbízási jogviszonyban, nem 0 forintért látja el az ügyvezetői teendőket, és majd a képződött nyereséget osztalékként kívánja kivenni. Kérdésem, hogy melyik vállalkozásban tekinthető főfoglalkozásúnak? Jól gondoltuk-e hogy a katás vállalkozás is főfoglalkozásnak minősül, vagy a bt. kültagjaként kell megfizesse legalább a minimálbér szerinti tagi járulékot a rá vonatkozó jogszabály szerint. A kültagsága alapján esetleg a járulék összegére való tekintettel lehet-e munkaviszonyos, vagy a munkaviszonyban lehet-e részmunkaidős? Még egy fontos dolog, hogy a kültag 90 százalékban tulajdonos, és az építőipari munkát is ő tudja elvégezni, mert neki van hozzá szakképesítése. Várom válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close