9 találat a(z) közhasznúság cimkére

Közalapítvány nonprofit kft.-t hoz létre Kérdés

Az Adózóna válaszol: a közhasznúság feltételei Cikk

Mit mond a jogszabály a közhasznú jogállásról, milyen feltételek esetén minősül egy szervezet közhasznú szervezetnek? Greff Magdolnát, a Finacont Kft. okleveles adószakértőjét hallhatják.

Saját honlapon közzétett beszámoló aláírása Kérdés

Közhasznúság igazolásának módja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A közhasznúság megtartásának egyik feltétele 10 önkéntes igazolása. Milyen módon kell ezt igazolnom, és hova kell lejelentenem? Fogadhatunk önkénteseket, már regisztráltunk a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd és Civil Kapcsolatok Főosztályán. Az önkénteseknek kell-e vagy lehet-e valami tiszteletdíjat fizetnünk, és ha igen, ennek milyen járulékai vannak? Köszönöm!

Közhasznúság Kérdés

A közhasznúság minősítésének két teljes lezárt naptári évvel kell rendelkezni, vagy a két lezárt üzleti évbe beszámítható az alakulás éve, mely nem teljes naptári év? Alapítványunk egyéb feltételeknek megfelel. Válaszát előre is köszönöm.

Közhasznúsági státusz megszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésre várom szíves válaszukat. Egy kft., amelyik rendelkezik kettő lezárt üzleti évvel, átalakulna nonprofit gazdasági társasággá. Az átalakulással egyidőben kérheti a közhasznú státusz megszerzését? Válaszukat előre is köszönöm. Nagy Imréné

Közhasznú szervezet közhasznúságának ellenőrzése Kérdés

Hagyomásan támogatunk közhasznú szervezeteket, jellemzően egyesületeket, alapítványokat. Támogatottjaink korábban (2014. 05. 31. előtt) is közhasznú, kiemelten közhasznú minősítéssel rendelkeztek, azonban a civiltörvény (2011. évi CLXXV. törvény) ezen szervezetek részére is (2014. 05. 31-ei határidővel) előírta az újraminősítést. Kérdésem: milyen módon tudjuk ellenőrzni, hogy a támogatott/támogatandó szervezetek eleget tettek-e újraminősítési kötelezettségüknek, illetve újonnan alakult szervezetek esetében megszerezték ezt a minősítést? Különös tekintettel arra, hogy előbbi szervezetek ("régi közhasznúak) a támogatási szerződés, megállapodás szövegében 2014. 05. 31. előtti minősítésre/regisztrációra hivatkoznak. Válaszukat előre is megköszönve, üdvözlettel: Zsohovszky Sándor

Mi kell a közhasznúsághoz? Itt a lista a feltételekről Cikk

A 2014. évi beszámoló elfogadása és közzététele lehetőséget ad azon szervezetek számára, amelyek jogosultak közhasznú jogállás szerzésére, hogy a 2013-2014. évi beszámolóik adatai alapján megvizsgálják, megfelelnek-e a közhasznúsági kritériumoknak, és, ha megfelelnek, továbbá szándékuk a közhasznú jogállás megszerzése, akkor megtegyék az ehhez szükséges lépéseket.

Tagdíj áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság elvesztette a közhasznúsági státuszát. A tagdíjakat eddig áfa nélkül számlázta ki "közhasznúságra való tekintettel áfamentes" megjegyzéssel. Ezentúl 27 százalék áfával megemelten kell számlázni a tagdíjakat? A társaság egyébként normál áfakörös. Válaszát köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Próbaidő ugyanannál a munkáltatónál másik munkakörben

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink