6 találat a(z) középfokú végzettség cimkére

Garantált bérminimum: fontos döntést hozott a Kúria Cikk

Az alsó középfokú végzettség legalább középfokú végzettség minősül a garantált bérminimumra jogosultság szempontjából – mondta ki a Kúria nemrégiben hozott határozatában. Az ügyben érintett felperes az általa üzemeltetett üzemanyagtöltő állomáson dolgozó, üzemanyag-kútkezelői végzettséggel rendelkező munkavállalóinak garantált bérminimum helyett csak személyi alapbért fizetett.

Pénzügyi vezetői felelősség, képesítési követelmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk pénzügyi vezetői munkakörbe szeretne felvenni egy 20 éves gyakorlattal és középfokú kereskedelmi végzettséggel rendelkező személyt. (A személyes meghallgatáson úgy ítéltük meg, hogy el tudja végezni a feladatot.) Ez lehetséges, vagy van valamilyen speciális előírás a végzettséggel kapcsolatosan? Milyen jellegű felelősség tartozik az ilyen munkakörhöz, amire figyelnünk kellene a szerződése megkötésekor? Válaszát előre is köszönjük.

Óriási a bizonytalanság, kinek jár, és kinek nem garantált bérminimum Cikk

Taxis egyéni vállalkozóra, pincér, pultos, betanított, de szakmunkát végző alkalmazottakra vonatkozik-e a garantált bérminimum – kérdezték olvasóink. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Amit a minimálbérről és a garantált bérminimumról tudni kell Cikk

Elegendő-e, ha pótlékokkal, különféle juttatásokkal együtt éri el a munkavállaló jövedelme az elvárt minimálbért, milyen szabályok érvényesek a teljesítménybérezésre, és mikor nem lehet garantált bérminimumot fizetni?

Egyszerűsített foglalkoztatás szja-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély az elmúlt évben kereskedelmi tevékenységet folytatott egyszerűsített munkavállalóként. Most olyan igazolást kapott, amelyen az szerepel, hogy "középfokú végzettséget vagy szakképzettséget igénylő foglalkoztatás napjainak száma 0". Úgy gondolom, hogy a kereskedelmi tevékenységhez kell a középfokú végzettség. A kérdésem, hogy ebben az esetben, az adóbevallás kitöltésekor a mentesített összeg megállapításánál mit lehet figyelembe venni? Köszönöm a segítséget! Vágner Emília

Szakmunkás bizonyítvány Kérdés

Kérem segítségüket az alábbi kérdés megválaszolásában: Szakmunkás bizonyítvánnyal működő egyéni vállalkozó középfokú végzettséggel rendelkező személynek számít-e? Már egy csomó időm ráment arra, hogy megtaláljam a szakmunkás bizonyitvány besorolását, de nem sikerült választ találnom. Kérem szíves segítségüket válaszadásukkal. Tisztelettel: Andáné Németh Edit

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Belföldi és külföldi munkavégzés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Társas vállalkozó heti 36 órás munkaviszonya lecsökken

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Veszélyhelyzettel összefüggő csökkentett munkaidő

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close