227 találat a(z) költségvetés cimkére

Devizahitelesek: kiszámoltuk, hogy mit jelent a kormány javaslata Cikk

A kormány hiányolta a hatástanulmányt az Adózóna devizahitelesek megsegítésére adott javaslata mögül. Előállt egy másik alternatívával. Kiszámoltuk, hogy mit jelent a kormányzati szándék a gyakorlatban és hogyan lenne megvalósítható az Adózóna javaslata.

Milyen pénzből fedeznék a devizahitelesek megmentését? Cikk

A Napi Gazdaság szerint nem kizárt, hogy más szociális kiadások csökkentéséből finanszírozza a kormány a devizahitelesek megmentését, ami így a költségvetésnek nem okozna többletkiadást.

Végkielégítések különadója: százszoros adóbevétel folyhat be a költségvetésbe? Cikk

Januárban mégcsak összesen 64 millió forintnyi végkielégítés-adót fizettek be a valaha elbocsátott, felmondott, szabadságot megváltó közszolgálati alkalmazottak, de március végéig már ennek több, mint a tízszerese folyt be a költségvetésbe. Csaknem 600 szervezet jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), hogy 98 százalékos különadó alá eső végkielégítést fizetett ki, a NAV adatai alapján összesen 667 millió forintot. Bár a kormány nagyjából 1 milliárd forintot vár az adóból, nem kizárt, hogy ennek közel százszorosával is gyarapodhat az államkasszá. Számoltunk.

Óriási adóbevételtől esett el az állam a szabad pálinkafőzés miatt Cikk

Milliárdokat bukott a tavaly évközben bevezetett adómentességen az állami költségvetés.Töredékére esett vissza ugyanis a bérfőzésből származó bevétel. Az ágazati érdekszövetség lobbizása eredményeként idén nem emelkedik a szeszes italok jövedéki adója.

Eddig 182 milliárd forint bankadó folyt be a költségvetésbe Cikk

A pénzügyi szervezetek befizették a bankadó második részletét is a költségvetésbe - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A múlt hét pénteki teljesítési határidőig 88,8 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, így az idei évben a banki különadó összesen 181,8 milliárd forintnyi bevételt jelentett a büdzsé számára.

KIhúzták a törvényből a járulékkedvezményt - bankadónyit spórol az állam Cikk

A kormány meggondolta magát, mégsem vezet be járulékkedvezményt a magasabb jövedelmekre. A tb-plafon visszavonásával legalább 160 milliárd forintot spórol a büdzsének.

Kiszivárogtatott adótervek: végül mennyi az annyi? Cikk

Sorra szivárognak ki a 2011-re tervezett adóváltozások részletei. A látszólag kedvező hírek mögött viszont nem látni a számokat. Összeszámoltuk a tervezett és a már megszavazott változások becsült költségvetési kihatását.

Plusz forrásra lenne szükség a különadó bevezetéséhez Cikk

Az elmúlt hetekben ugyan több fideszes politikus is beszélt arról, hogy a bankadó mintájára az energiaipari és a távközlési társaságokra is plusz adót vetnének ki már 2011-ben, de egyelőre csak politikusi felvetésekről van szó arra az esetre, ha a költségvetés egyensúlyának biztosításhoz a büdzsének többletforrásokra lenne szüksége - írják az energiainfo.hu-n.

Az adóváltozások idén 80 milliárddal javítják az elsődleges egyenleget Cikk

A bejelentett adóváltozások, köztük a bankadó kivetése a társasági adó csökkentése mellett az idén 80 milliárd forinttal javítja a központi költségvetés elsődleges egyenlegét a Költségvetési Tanács szerint, amely megjegyzi: mivel a következő évek bankadójáról nem született törvényjavaslat,.

Oszkó cáfolja, hogy brutálisan nőhet a hiány Cikk

Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszter hamisítványnak nevezi és cáfolja a Napi Gazdaságban a gazdasági napilap értesülését, miszerint a Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében a hiány brutális növekedésével számol.

A pénzügyminiszter szerint 5 százalékra csökkenhet a távhő áfája Cikk

A távhő áfája 5 százalékra csökkenhet, ha a jövő évi költségvetés tervezetében meglévő pénzügyi kereteket a szavazás során tartani lehet, és így erre megfelelő tartalék marad - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Mennyivel kerülne többe a gáz és a villany? Cikk

A jövő évi költségvetési javaslathoz benyújtott, mintegy 800 módosító közül több mint 700-at támogatott az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága szerdai ülésén, azokat, amelyeket a kormány is támogatott.

AZ MSZP és az MDF is megadóztatná a költségtérítést Cikk

Az MSZP és az MDF, más-más módon ugyan, de egyaránt megadóztatná az országgyűlési képviselők költségtérítését; erről módosító indítványokat nyújtottak be a 2009-es adótörvényekhez.

Adó és költségvetés: a szocialista platformok bíznak a folytatásban Cikk

A szocialista párt különféle platformjai bíznak abban, hogy lesz elfogadott költségvetés, és hogy a kormány kitölti mandátumát - írja a Népszabadság hétfői számában.

Adótörvények, költségvetés: ki mire szavaz majd? Cikk

Lengyel Zoltán volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő pénteken bejelentésre készül arról, hogyan szavaz majd az őszi parlamenti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink