54 találat a(z) készpénzfizetés cimkére

Készpénzforgalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Zöldségkereskedő a nagybani piacon nagy tételben vásárol árut, ami annyit jelent, hogy akár egy eladótól havi szinten 2-3 millió forintért, egy-egy alkalommal pár százezer forint értékben. A kérdés, hogy ebben az esetben vonatkozik-e rá a havi 1,5 millió forint feletti készpénzforgalom-korlátozás? Jelenteni kell-e? A piacról nem tudja másként elhozni az árut... Válaszát köszönöm!

Készpénzforgalom jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell értelmezni 1 millió 500 ezer forintos készpénzforgalmi korlátot és annak jelentési kötelezettségét? Ha külön szerződések vannak, mentesülünk-e a jelentési kötelezettség alól? Hány napon belül, és kell-e mindkét félnek jelenteni a készpénzforgalmat? Horváthné Kovács Marietta

Valutában fizetett osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély tagok a 2015. évi eredmény terhére hagynak jóvá osztalékot, amit 2016-ban vennének fel, de euróban. Mikor kell meghatározni, hogy a forintban jóváhagyott összeg mennyi eurónak felel meg? Elegendő akkor, amikor döntenek a kifizetésről, vagy a jóváhagyáskor ezt is meg kell határozni? Számolhatnak-e a számviteli politikában rögzített árfolyammal (ami a napi MNB árfolyam)? Bankszámláról felvesznek eurót a házipénztárba, és valutában fizetnek a tagoknak. Az összeg átlépi az 1,5 millió forintos korlátot, de mivel magánszemélyek a tagok, szerintünk nincs akadálya, hogy készpénzben fizessen a társaság. Erre a kifizetésre nem vonatkozik semmilyen bejelentési kötelezettség sem. Köszönettel.

Készpénzfizetési korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 5 millió forint értékben vásárolna – nem adószámos – magánszemélytől egy tárgyi eszközt. A szerződés szerint az ellenérték 3 hónap alatt, 3 egyenlő részletben kerülne kifizetésre készpénzben, bankot az ügylet nem érint. Kérdésem az lenne, hogy jelen esetben a havonta kifizetésre kerülő 1 666 666 forintra vonatkozik-e az Art. 17. § (9) bekezdése? Feltételezem, hogy az Art. 38. § (3a) bekezdése szerinti 1,5 millió forintos készpénzfizetési korlát a fent említett ügyletre nem vonatkozik Válaszukat előre is köszönöm.

Bankba érkező előre utalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy szabályos annak a bankszámlára érkező összegnek a könyvelése, amelyet egy rendezvényszervező cég előre utalással kér bankszámlájára befizetni a résztvevőktől a belépő jegyekért? A belépő jegyeket a rendezvény helyszínén adja át. Kell-e ezekről az összegekről előlegszámlát kiállítani – mivel azokat a teljesítés előtt kifizetik –, majd végszámlát kiállítani magánembereknek, akik alapjáraton nem kérnek számlát a szolgáltatásról? Tulajdonképpen a belépő jegy árát készpénzben fizetnék, de a helyfoglalás miatt kényszerül a cég előre utalással azt elkérni. A bankba érkező összegeket készpénzbefizetésként átvezetési számlára könyvelem, és a pénztárban szerepeltetem a rendezvény összes bevételét áfásan. Szabályos ez így? Vagy minden összegről kell készüljön előleg-, illetve végszámla kimenő számlaként, és akkor a bankból kiegyenlítésre kerül, amikor befizették az összeget? Köszönöm a választ előre is!

PTGSZLAH nyomtatvány Kérdés

Tisztelt Cím! Segítségét szeretném kérni az alábbi kérdésben. Abban az esetben, ha OTP SZÉP-kártyával történik a szálláshely-szolgáltatás kiegyenlítése, akkor kell-e kiállítani készpénzfizetési számlát, mivel az összeg bankszámlára érkezik? Ez készpénzfizetésnek minősül-e, mert akkor küldeni kell a PTGSZLAH nyomtatványon? Ez vonatkozik-e az ingatlan-bérbeadásra és az őstermelői tevékenységre? Vagy ez csak a falusi szálláshely-szolgáltatásra vonatkozik? TEÁOR AZONOSÍTÓ: 5520 Várom válaszát.

07.01-jén életbe lépő folyamatos teljesítésű számla Kérdés

Hogyan kell eljárni abban a helyzetben, ha az ügyfél készpénzben fizet? A készpénzes számla jellegzetessége, hogy mindhárom dátum ugyanaz, vagyis a készpénzes fizetés napja. Nálam az ügyfelek általában így fizetnek, amikor átadják az anyagot. Hogyan járok el helyesen ebben az esetben?

Elektronikus számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem elektronikus számlával kapcsolatos. Cégünk április 1-jétől áttér az elektronikus számlázásra. Készíthet-e a cég elektronikus számlát készpénzfizetés esetén? Ha igen, akkor milyen feltételei vannak, konkrétabban ebben az esetben például kell külön kiállítani bevételi pénztárbizonylatot? Válaszukat előre is köszönöm: Asbóth Istvánné

Milliókat tart cége házipénztárában? Nagyon ráfaraghat Cikk

Mennyi pénz lehet egy magyarországi kft. házipénztárában, lehet-e ennek összege 10, vagy akár 20 millió forint is, ami nagyjából egy évig parkolna a cégnél? Ha igen, milyen körülmények között szükséges tárolni a pénzt, hogy azt az adóellenőrök is elfogadják? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles adószakértő és okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Mikor és kinek kell jelentenie a készpénzes értékesítést? Cikk

Bár régi szabály, hogy a készpénzes értékesítést, szolgáltatást jelenteni kell a NAV-hoz, időnként felmerül a kérdés, hogy ezt kinek és milyen esetben kell megtennie. Olvasói érdeklődésre dr. Verbai Tamás szakértőnk válaszolt.

Számla eredeti példánya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mai napon kollégám, készpénzfizetéskor egy olyan számlát kapott, amelyen nincs rajta, hány példányban készült, és az a felirat sem, hogy EREDETI példány. Kollégám rákérdezett rögtön, hogy miért? Azt a választ kapta a kiállító cégtől, hogy 2014-től nem szükséges a számlára ráírni (rendelet szerint), hogy eredeti példány. Kérdésem: igaz-e ez ? Ha igen, kérem adják meg a rendelet számát. Köszönettel: N. Ildikó

Így kell értelmezni a készpénzfizetési korlátot Cikk

Megszegi-e az adózó a január 1-jétől hatályos előírásokat, ha ugyanannak a vállalkozónak részletekben készpénzben egyenlíti ki a munka díját? Olvasónk kérdésére szakértőnk, Sinka Júlia válaszolt.

Készpénzfizetési korlát Kérdés

Kérdésem a következő: a mezőgazdasági haszonbérleti szerződésű földbérleti díj kifizetésére vonatkozik-e a 1.5milliós korlát? Köszönettel.

Készpénzfizetés korlátozása Kérdés

A kérdésem az lenne, hogy mi minősül egy szerződésnek a készpénzfizetés korlátozása kapcsán.Ha egy cég egy másik céggel több munkára köt szerződést és szerződésenként külön számla készül az elvégzett munkákról (pl: térkövezés, fuvarozás, útépítés) akkor a számlak kiegyenlítésénél külön-külön számít a 1500000,- Ft-os határ, vagy mivel egy cégről van szó összeadódik. Mi az eljárás akkor, ha ugyanolyan munkáról van szó (pl: térkövezés) de a szerződések a munka helyszíni eltérései miatt külön vannak megkötve? (pl: az egyik munka Miskolcon, a másik Karcogon van). Segítségüket előre is köszönöm.

Számla aláírása Kérdés

Géppel kiállított számlánál, amelynél a fizetés módja átutalás, kötelező-e aláírni , a cég bélyegzőjével ellátni. Készpénzfizetési számla esetében vannak-e ilyen megkötések?Előre is köszönöm szíves válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close