264 találat a(z) készpénz cimkére

A pénzforgalmi korlátozásról – példákkal Cikk

Az adóhatóság, annak érdekében, hogy visszaszorítsa a fekete-, illetve szürke kereskedelmet, korlátozásokat vetett ki már régebben a készpénzzel lebonyolítható ügyletek mértékére. Az adótörvényekben meghatározásra került, hogy kik azok az adóalanyok, akik kötelesek pénzforgalmi számla nyitására, azaz kiknek kell rendelkezni bankszámlával.

Készpénzbefizetési korlát – pénzmosás elleni törvény Kérdés

„Barna kasszába” ment a számla nélküli bevétel Cikk

A Pest vármegyei gazdasági társaság ügyvezetője barna és piros színkódokkal jelölte a fekete jövedelmét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói minden részletét felderítették a bűnös tevékenységnek, olvasható a NAV honlapján.

Külföldi magánszemélytől vásárlás Kérdés

Közel kétmilliárd forintnyi áfabefizetési csalás – számlagyárat számolt fel a NAV Cikk

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóközleményéből.

Jogos-e a szervizdíj ilyen formája? Kérdés

A nap kérdése: kivás bt.-ből kivás kft. – emelheti-e készpénzben a jegyzett tőkét átalakuláskor? Cikk

Adott egy kivás bt., amely átalakul kivás kft.-vé és a jegyzett tőkéjét 20 000 forintról 3 millió forintra emeli. Emelheti-e részben készpénzben a jegyzett tőkét átalakuláskor? Lesz hatása a készpénzben történő tőkeemelésnek a kiva alapjára? Növeli, vagy csökkenti az alapot? Olvasói kérdésre dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász válaszolt.

Készpénz átvétele magánszemélytől Kérdés

Készpénztartozás Kérdés

Készpénz vagy bankszámla: melyik éri meg jobban? Cikk

Érdemes megvizsgálni, hogy ténylegesen mit érdemes használnunk: a készpénzt, vagy a számlapénzt, elektronikus pénzt, bankkártyát – írja a Bankmonitor.hu elemzésében.

Devizás bank pénzmozgásai folyt 3. Kérdés

Sajátos osztalékfizetés kft. külföldi tulajdonosának készpénzzel és kölcsönkövetelés engedményezésével Cikk

Kft. tulajdonosa dubaji adóilletőségű magánszemély. A cég osztalékfizetési kötelezettségét egyrészt készpénzzel pénztárból, másrészt más céggel, illetve magánszeméllyel (kapcsolt és nem kapcsolt) szemben fennálló kölcsönköveteléseinek tulajdonosra való engedményezésével rendezi. Jövedelemadót nem von le; van-e adózás és könyvelés szempontjából a készpénzkifizetés, illetve az osztalékfizetési kötelezettség és a kölcsönkövetelés összevezetésén kívül egyéb teendője? – kérdezte olvasónk. Antretter Erzsébet, a Niveus Consulting Group Kft. adószakértője válaszolt.

Készpénzjuttatás cafetéria-elemként, szja, letiltás Kérdés

Átalányadózók pénztárában és bankjában lévő pénzeszköz. Kérdés

Adócsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV Cikk

Több mint 1,7 milliárd forint értékben foglalt le, illetve vett zár alá luxusautókat, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor – közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink