25 találat a(z) jogszabály cimkére

Megjelent a védelmi intézkedések első feloldásáról szóló jogszabály Cikk

Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben.

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság a Kúria egyik ítéletét Cikk

Az Alkotmánybíróság friss határozatában kiemelte: az Alaptörvény a bíróságok számára alkotmányos kötelezettségként írja elő, hogy a jogszabályokat elsősorban azok céljával összhangban értelmezzék, ez azonban nem zárja ki, hogy a bíróság egyéb szempontokra is figyelemmel legyen. Az a bírósági mérlegelés azonban, amely a jogszabály céljának vizsgálatát teljes mértékben kizárja, már alaptörvény-ellenesnek minősül – közölte honlapján az Alkotmánybíróság.

Fizetési könnyítés új szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! A júliusi VálaszAdó szaklapban jelent meg Kocsis Zoltán cikke, melynek címe: Új szabály a fizetési könnyítési kérelem benyújtására. Ebben az áll, hogy "mivel a könnyítési kérelmet a fizetési határidőt követő 8 napon belül be kell terjeszteni". Legyenek szívesek megírni, hogy melyik törvény, mely paragrafusa szabályozza ezt, mert sehol nem találtam meg. Köszönettel Vágner Emília

Aggódnak a cégek a globális adórendszer-átalakítás miatt Cikk

Folyamatos erőfeszítésre van szükségük a cégeknek, hogy adó- és pénzügyeik kezelésében lépést tartsanak az egyre inkább transzparens és összekapcsolódó nemzetközi adórendszerekkel. A döntéshozók 93 százaléka tart tőle, hogy nem fogja tudni kezelni a különböző nemzeti adóhatóságok esetenként egymásnak ellentmondó álláspontját – derül ki az EY több mint 1700 cégvezető körében végzett nemzetközi kutatásából.

Változások az őstermelői adózásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. szeptember 04-ei cikkük "A kistermelői költségek igazolása" fejezetében arra hivatkoznak, hogy a tételes költségelszámolást alkalmazó őstermelő, 40%-os kistermelői költségátalányt alkalmazva 2019. januártól elszámolhatja költségként a bérről szóló bizonylatot, illetve az adásvételi szerződésen magánszemélytől vásárolt tárgyi eszközt is. Erre tudomásom szerint eddig sem volt tiltás, amennyiben másként gondolják kérem, hogy a pontos törvényi helyet megadni szíveskedjenek a tiltásra vonatkozóan. Nagyon szépen köszönöm!

Ezek az ingatlan-bérbeadással kapcsolatos változások 2019-től Cikk

A Magyar Közlöny 2018. évi 117. számában megjelent, az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény érinti a bérbeadói tevékenységet folytató magánszemélyek adózását is. Lássuk, hogyan változik a szabályozás!

Változások az őstermelők adózásában Cikk

A Magyar Közlöny 2018. évi 117. számában jelent meg az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény, mely az őstermelői tevékenységet folytató magánszemélyek adózását is érinti.

Zajlik a kismama-szövetkezetek jogszabályi feltételeinek kidolgozása, férfiak is beléphetnek Cikk

Többségében még mindig a nők maradnak otthon Magyarországon újszülött gyermekükkel, de a hamarosan elinduló kismama-szövetkezetekbe – amelyek jogszabályi feltételeinek kidolgozása már zajlik – férfiak is beléphetnek majd – írta a Magyar Hírlap hétfőn.

42 jogszabályon változtathatnak ma Cikk

Az Országgyűlés ma tizennégy törvényjavaslatról dönt. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokat, valamint változtatásokat hajthatnak végre a választásokkal kapcsolatos jogszabályokon is.

Új követelmények vonatkoznak a közművelődési intézményekre Cikk

Életbe lépett a Emberi Erőforrások Minisztériumának a közművelődési alapszolgáltatásokról, valamint a közművelődési intézmények és a közösségi színterek követelményeiről szóló rendelete – írja a kormany.hu.

Betegek fizikai korlátozása: hiányoznak a jogszabályi garanciák Cikk

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleményt adott ki a nem pszichiátriai osztályon kezelt betegekkel szemben alkalmazott fizikai korlátozásokról. Hiányoznak a nem pszichiátriai osztályon kezelt betegeknél alkalmazható fizikai korlátozások jogszabályi garanciái, a beteg önrendelkezési jogának tényleges érvényesítését biztosító szabályok – állapította meg Székely László. Az alapjogi biztos egy beteg ellátásával kapcsolatos panaszügy vizsgálata során tárt fel komoly problémákat a korlátozások kórházi dokumentációja kapcsán, ezért az emberi erőforrások miniszterének intézkedését kérte.

Rendeletdömping a Magyar Közlönyben Cikk

December 27-én négy Magyar Közlöny is megjelent, együtt 2300-nál több oldalon, több mint 7 tucat új kormány- és miniszteri rendelettel, -határozattal, illetve módosítással.

Új kormányrendeleteket hirdettek ki Cikk

Az állami tisztviselők teljesítményértékelésével és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszüntetésével kapcsolatos szabályok jelentek meg – más rendeletek mellett – a Magyar Közlönyben.

Ismét lehet ezzel is kereskedni Cikk

Az MNB június 30-ától visszaállította az EHEP-részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó eleget tett a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Munkabér-kedvezmény 2013-ban Kérdés

2013-ban megmarad-e a munkabér megőrzésére vonatkozó kedvezmény? Ha igen melyik törvény tartalmazza a számítási módszert?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs