6 találat a(z) jogkövetési vizsgálat cimkére

NAV-ellenőrzés Kérdés

Adóellenőrzés: egyre biztosabban szűri ki a csalókat a NAV Cikk

Jelentős változáson megy keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ami hosszú távon akár azt is eredményezheti, hogy a szervezet néhány éven belül valós időben, folyamatosan tud ellenőrizni minden hazai adózót. A technológiai fejlesztések révén felhalmozódó adatokat tudatosan használja a szervezet, így egyre kevesebb az ellenőrzés, és egyre biztosabban szűrik ki a csalókat a revizorok – tapasztalja az EY.

Jogkövetési vizsgálat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2019. július 30-án alapított kft. a megalapítás után ugyan tevékenységet nem végzett, de semmilyen egyéb bejelentési és adóbevallási kötelezettségének nem tett eleget. Ezen felül kapott egy jogkövetési vizsgálatot 2019 novemberében - erre semmilyen módon nem reagáltak. Milyen jogkövetkezményekre számíthat a cég, és a vezető tisztségviselők? Illetve amennyiben minden bejelentést, elmaradt bevallást beküldenek, akkor ez mennyire számít enyhítő körülménynek?

Mit tehet az adózó, ha már a jogkövetési vizsgálat hosszabbított határideje is lejárt? Cikk

Az adóhatóság jogkövetéses vizsgálatot tartott egy adózónál, aki a hosszabbított határidő után tíz nappal sem kapott jegyzőkönyvet. Jogsértő-e a NAV magatartása, mit tegyen az adózó? A kérdésre dr. Verbai Tamás jogász (HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.) válaszolt.

Jogkövetési vizsgálat Kérdés

Gazdasági társaságunknál a NAV jogkövetési vizsgálatot tart. 2019.08.08-án kezdődött, és 09.04-én kézbesítettek egy végzést, amelyben egy üzemeltetési szerződés részletes vizsgálatára hívatkozva 30 napos határidő-hosszabbítást rendeltek el 2019. 10.08-ig. Ma 2019.10.18-a van, tehát a hosszabbítás tíz napja lejárt, és eddig semmilyen értesítést, jegyzőkönyvet nem kaptunk. További hosszabbítást a törvény nem enged. Mi van ilyenkor? Ez így konkrétan jogsértő magatartás a NAV részéről, vagy a vizsgálat lezárult, és kérjük vissza a bevont könyvelési anyagot?Tisztelettel: Óré András

Jogkövetési vizsgálat Kérdés

Végezhet-e a NAV jogkövetési vizsgálatot adóvizsgálat helyett, ha az előző évi ellenőrzése során olyan megállapításokat jegyzőkönyvezett, melyek nyomán 200% adóbírságot szabott ki, és büntetőfeljelentést is tett?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Keresetkorlát

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Üzemanyag-megtakarítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szülő pénzbeli ajándékot ad gyerekeinek

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close