66 találat a(z) játékadó cimkére

Játékadó: amit nyer a kormány, elbukhatja a költségvetés Cikk

Európában a legsúlyosabb adóterhet kapták a nyakukba a szerencsejáték-szervezők és a játékautomaták üzemeltetői. Azonban az adóprés az adóbevételek csökkenéséhez, és a játékosvédelemre fordítható források megszűnéséhez vezet – állítják az iparág védelmezői.

Szerencsejáték és játékadomata: kormánypárti módosító indítványok az adófizetésről Cikk

A mai mérték öt-, illetve hatszorosára emelné a pénznyerő játékautomaták tételes adóját Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Frakciótársa, Rogán Antal pedig januártól megadóztatná az online szerencsejátékot: bevezetné a távszerencsejáték fogalmát és a játékokra havi 20 százalékos, a tiszta játékbevétel után fizetendő adót vetne ki.

Szerencsejáték adó: vegyes fogadtatás Cikk

Vegyesen ítélik meg a megkérdezett szakmai szövetségek a pénznyerő automaták adójának tervezett emelését, abban azonban egyetértenek, hogy szükség van az online szerencsejáték megadóztatására.

A parlament előtt az adóemelési javaslatok Cikk

Az előzetes bejelentésnek megfelelően november 1-től 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója, a dohánytermékeké pedig egy év alatt három lépcsőben növekszik, a pénznyerő játékautomaták tételes adója több lesz, és emellé még százalékos játékadót is kell fizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata, amely hétfőn került fel az Országgyűlés honlapjára.

Felülvizsgálnák a játékadó szabályozását Cikk

A szerencsejáték-iparon belül a két legsürgősebb beavatkozást igénylő terület a pénznyerő automaták és az online szerencsejáték szabályozása, mindkét témában a törvénymódosításokat várhatóan még 2011 őszén az Országgyűlés elé terjeszti a kormány - írta a Napi Gazdaság és a Népszava kedden Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Lázár János fideszes képviselő kérdésére adott válasza alapján.

Játékadó: az emelés miatt 12 ezer hely zárhatna be a szövetség szerint Cikk

Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke azt mondta, a játékadó 100 ezer forintról 500 ezerre történő emelése a magyar nyerőgép-piac teljes tönkretételét eredményezné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozási besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Megbízási díj

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ukrán állampolgárok alkalmazása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close