6 találat a(z) iparűzési cimkére

Itt az idő: fizetni kell az adóelőlegeket! Cikk

Két héten belül fizetni kell a helyiadó-előlegeket.

Közhasznú kft. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú kft., ha mentesül a társasági adó fizetése alól, akkor mentesülhet az iparűzési adó fizetése alól is. Ha a közhasznú kft. magánszemély részére állít ki számlát és nem szervezetek felé, akkor ebben az esetben nem mentesülhet a tao és az ipa alól? Köszönöm!

Közel egymilliárd forintot fizettek be a nagyadózók Kaposváron Cikk

Kaposvár húsz nagyadózója a tavalyinál százmillióval többet, 954 millió forint helyi adót fizetett be a város kasszájába - írta szerdán a Somogyi Hírlap.

Nőtt az iparűzési adót fizető vállalkozások száma Nyíregyházán Cikk

Tavaly Nyíregyházán mintegy 6,8 milliárd forint helyi adót fizettek be, 18 százalékkal többet a megelőző évinél, nőtt az iparűzési adót fizető vállalkozások száma, összesen 4,44 milliárd forintot fizettek be a cégek ezen a címen a város költségvetésébe - közölte Csabai Lászlóné, a város polgármestere az önkormányzat keddi sajtótájékoztatóján.

Iparűzési adó: megszűntek a kedvezmények Cikk

A helyi iparűzési adó alóli mentességek, kedvezmények a közösségi jogharmonizáció követelményei miatt 2007. december 31-jével megszűntek. Így 2008. január 1-jétől azok a vállalkozások is kötelesek az iparűzési adót megfizetni, amelyek korábban kedvezményt vagy mentességet kaptak a helyi önkormányzatoktól – figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.

Növelhetik az áfakulcsot, törölhetik a hipát? Cikk

A Deloitte és a PwC lehetségesnek, a KPMG pedig szinte kizártnak tartja, hogy a helyi iparűzési adó (hipa) megbukjon csütörtökön az Európai Bíróságon. Ha mégis, az államnak közel ezer milliárd jogtalanul beszedett adóforintot kellene visszafizetnie, és évi 350-400 milliárd forintot pótolnia a költségvetésből. Milyen forgatókönyvek lehetségesek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas osztaléka

Széles Imre

tb-szakértő

Kft.-tagok munkavégzése fizetés nélkül

Széles Imre

tb-szakértő

Tb-ellátás – tajszám

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close