40 találat a(z) internetes vásárlás cimkére

Nem kap számlát Kérdés

Internetes vásárlás, EPR-kötelezettség Kérdés

EU-s számla magyar áfával Kérdés

Nem elérhető az Erste mobilbankja és netbankja Cikk

A George Web és George App technikai okok miatt még nem elérhető. Az internetes vásárlásnál még fennakadásokat lehet tapasztalni, de kártyával lehet fizetni, készpénzt felvenni és befizetni ATM-en keresztül. A kártyatiltás továbbra is elérhető. Az Erste Bank felé indított utalások beérkeznek, az előre beállított utalások teljesülnek – írja honlapján az Erste.

Internetes vásárlás Hollandiából Kérdés

Internetes vásárlás áfa Kérdés

eMAG: 200 millió bírság, 3 ezer forintos kupon a vásárlóknak Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és az eMAG közötti megállapodás eredményeképpen az internetes kereskedelmi platformon üzemeltető cég megfizeti a 2018-as Black Friday kapcsán kirótt 200 millió forintos versenyhatósági bírságot, és mintegy 4 milliárd forint értékű programmal segíti a hazai kis-, és középvállalkozások online értékesítési tevékenységét. Az eMAG emellett bruttó 3 ezer forint értékű kupont bocsát ki minden ügyfele számára, aki az előző 12 hónapban az eMAG.hu-n bármilyen értékben vásárolt.

Amazon számla Kérdés

Az internetes vásárlás változásai 2021-ben Cikk

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy globalizálódott világunkat kihasználva az interneten vásároltunk meg egy terméket, méghozzá nem belföldről, hanem külföldről, élve a nagyobb kínálat és a kedvezőbb árak nyújtotta lehetőséggel. A koronavírus beköszöntével pedig a webáruházak forgalma még inkább nőtt. A pandémiára tekintettel fél évvel elhalasztva, 2021. július 1-jétől azonban elveszhetnek az internetes vásárláson nyert forintok, hiszen szigorodnak az áfaelőírások.

Elállási jog online vásárlásnál: mutatjuk, mikor jár és mikor nem Cikk

Idén a karácsonyi ajándékok beszerzése a jelen pandémiás helyzetben leginkább otthon ülve, online módon, az interneten keresztül történt érthető okoknál fogva. Nézzük meg, hogy mi a teendő, ha a megrendelt termék valamiért nem felel meg nekünk!

Ők a koronavírus-járvány elhúzódásának egyértelmű nyertesei Cikk

Az online kereskedések a koronavírus-járvány elhúzódásának egyértelmű nyertesei; az internetes vásárlások értéke mind belföldi, mind pedig külföldi viszonylatban jelentősen nőtt idén a második negyedévben – egyebek között ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden, a magyarországi pénzforgalomról közzétett elemzéséből.

Szárnyal a belföldi e-kereskedelem Cikk

A koronavírusnak köszönhetően rekordmértékű, éves összevetésben 34,8 százalékos bővülést, bruttó 355 milliárd forintos forgalmat ért el a belföldi e-kereskedelem az első 6 hónapban – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu szerdán közölt kutatásából.

Aliexpress, alibaba stb. vásárlások elszámolása Kérdés

Ezek a változások jönnek bankkártyás fizetésnél Cikk

Az internetes vásárlásoknál jön az erős ügyfélhitelesítés, az online pénztárgéppel rendelkező kereskedőknek kötelező lesz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani. A 15 ezer forintos PIN-kód nélküli vásárlási limit is maradhat jövőre – írja a Napi.hu.

Rászállnak a fogyasztóvédők a webáruházakra, applikációkra, boltokra augusztus végétől Cikk

Jelentősen bővíti a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési lehetőségeit az ágazati törvény ma elfogadott módosítása. A hatóság a jövőben nemcsak a fogyasztóval közvetlen szerződéses kapcsolatban lévő eladóval szemben járhat el jogsértés esetén, a szakemberek a kiskereskedő mellett a raktárat, a nagykereskedőt, az importőrt és a gyártót – a korábbi egy helyett tehát az ellátási lánc öt szintjét – ellenőrizhetik – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet harmadik országok között

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Utazásszervezés, iparűzési adóalap

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3