10 találat a(z) ingatlanforgalmazó cimkére

Ingatlanforgalmazó kft. lakásbérbeadása Kérdés

Illetékkedvezmény ingatlanforgalmazónál Kérdés

Ingatlan termékértékesítése ingatlanforgalmazónál Kérdés

Kibővített csok: kinek a legelőnyösebb? Cikk

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítése leginkább a vidéken élő két- és háromgyerekes családoknak kedvez – közölték az MTI által megkérdezett ingatlanforgalmazók.

Ingatlanforgalmazó költségei Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ingatlanforgalmazással foglalkozó kft. kiadásaival/költségeivel kapcsolatban az alábbi a kérdésem: A kft. által beszerzésre kerül egy ingatlan (jellemzően lakóingatlan), melyet továbbértékesítési céllal szerez be. Az ingatlant annak értékesítéséig a készletek között kell nyilvántartani? Az ingatlannal kapcsolódó költségek: illeték, esetleges felújítási költség, ügyvédi díj az ingatlannal együtt a készletek közé kell könyvelni, vagy az 5-ös számlaosztályban? Válaszukat várva, üdvözlettel

Osztalék ingatlanforgalmazó cégnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társammal ingatlanforgalmazó céget szeretnénk alapítani. Profilunk használt lakóingatlanok felújítása, értékesítése. A tervezett adóalap 2,5 millió HUF. Ebből kifizetjük a 9 százalék társasági adót (225 000 HUF). Az osztalék alapja a két társtulajdonos között 2 275 000. Milyen mértékű adóval, illetve járulékokkal terhelt ez az osztalék? Köszönettel

Ingatlanforgalmazó cég adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társammal 2018 januárjában ingatlanforgalmazó céget szeretnénk létrehozni. Milyen adóval számolhatunk, illetve módosul-e az adókötelezettség, amennyiben a nettó profit visszaforgatásra kerül? Köszönettel.

Ingatlanáfa Kérdés

Van „A” és „B” ingatlanforgalmazó cég. „A” cég az általános szabályok szerint adózik áfa szerint, „B” cég az eltérő adózást választotta. Újnak akkor tekintik az ingatlant, ha annak használatbavételi engedélyének jogerőre emelkedése még nem történt meg, illetve a használatbavétel és az értékesítés között még nem telt el két év. Ezt úgy kell érteni, hogy ha beleférünk a kétéves időtartamba, akkor, ha többször adják el az ingatlant, mindig 5 százalék az áfa? Jól értjük-e, ha félkészen vásárolják meg az ingatlant, és befejezés után értékesítik? „A” és „B”is 27 százalékos áfával vásárol és 5 százalékkal ad el a két éves időtartam alatt. Ha készen vásárolja meg a lakóingatlant: „A” és „B” cég is 5 százalékos áfakulccsal vásárol, és 5 százalékkal ad el a kétéves időtartam alatt. Vagy a második eladásnál ez már nem tekinthető új lakóingatlannak, és „A” 5 százalékkal vásárol, és áfa nélkül adja el, „B” 5 százalékkal vásárol és 27 százalékkal adja el. Előre is köszönöm.

Záródó kiskapuk és könnyítések az illetéktörvény módosításában Cikk

A kormány által beterjesztett adócsomag több javaslatot tartalmaz az adminisztráció csökkentése érdekében, valamint bezár néhány kiskaput a törvények által biztosított jogokkal visszaélők előtt. Ezek a törekvések megmutatkoznak az illetéktörvény módosításában is.

Ingatlan eladás áfa mentessé tétel esetén Kérdés

Kedves Szakértők! Az alábbi témában kérném véleményeteket! Hogyan kell számláznia 2015-ben az ingatlanforgalmazó cégnek, ha · 2010. évtől választotta az adókötelezettséget, a lakóingatlannak nem minősülő ingatlan és a lakóingatlannak minősülő ingatlan bérbeadására, továbbá ugyanezen ingatlanok értékesítésére? Az öt év elteltével, 2014. 12. 31-éig kilép ezen ügyletek áfaköréből. Ingatlanokat épített és vásárolt eladás céljából, árukészletként nyilvántartva, egyetlen ingatlant sem helyezett üzembe saját használat céljára. A használatbavételi engedélynél a 2 év eltelt. Beszerzéskor az áfát visszaigényelte. A készleten maradt ingatlanokat milyen áfateherrel tudja értékesíteni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close