155 találat a(z) helyi adó cimkére

Újabb adónem-ötlet: parkolóépítési hozzájárulás Cikk

Egyelőre csak kormányzati munkaanyagban szerepel a "parkolóépítési hozzájárulás" kifejezés, ami azt jelenti, hogy az önkormányzatok vethetnének ki adót parkolók kialakításáért. Azt, hogy kinek, mennyit kell majd fizetnie és mi alapján, még nem lehet tudni.

Döntött a parlament: a háziorvosi rendelők építményadó-, a temetők telekadómentesek lesznek Cikk

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében május közepétől nem kell építményadót fizetni a háziorvosi rendelők után, a temetők pedig telekadómentesek lesznek.

Felére csökkentette az irodák építményadóját Kaposváron Cikk

Módosította a kaposvári közgyűlés hétfő esti rendkívüli ülésén az építményadóról hozott múlt év decemberi határozatát, így a vállalkozásoknak az irodák után az eddigi 1.655 forint helyett 800 forintot kell fizetni négyzetméterenként. Az előterjesztő, Kéki Zoltán címzetes főjegyző szóbeli kiegészítésében megerősítette: az alapelv nem változott, azaz "akinek több van, az többet fizessen, vagyis a multik vállaljanak nagyobb részt a közterhek viseléséből", a kisebb adóalanyokat azonban az önkormányzat mentesítené a magasabb adóterhek alól.

Ipa-rekord Zalaegerszegen Cikk

Elsősorban az exportra termelő helyi vállalkozásoknak köszönhető, hogy az elmúlt évben rekordösszegű, mintegy négymilliárd forintos iparűzésiadó-bevételt (ipa) ért el Zalaegerszeg - közölte a város polgármestere az MTI érdeklődésére.

Ingatlantulajdonos fizess! A törvényi maximumnál is több lehet az adó Cikk

Egyre több pénzügy gonddal küzdő önkormányzat nyúl egyik utolsó fegyveréhez, s vezet be a lakosság esetében is ingatlan-alapú adókat. Miután az ingatlan-, vagy építményadó kifejezés igen rosszul cseng, a többség az ezektől lényegében csak nevében különböző kommunális adót választja, amelyeknél azonban sok esetben a törvényben szereplő maximumnál is nagyobb fizetendő összeget határoznak meg.

Haladék: a helyi adók idei első félévi befizetésének határideje Cikk

A nemzeti ünnep hosszú hétvégéje négy nap haladékot jelent az önkormányzati adók idei első félévi befizetési határidejére.

Zalaegerszegen rekordösszegű iparűzési adó folyt be Cikk

Rekordösszegű helyi iparűzési adó (hipa) folyt be az elmúlt évben Zalaegerszeg önkormányzatához, a tervezettet is meghaladóan mintegy négymilliárd forint - közölte a város alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Építményadó: egyeztetés és bírság Kaposváron Cikk

Kaposvár polgármestere ígéretet tett arra, hogy áttekintik a város adórendeletét, miután tárgyaltak a több mint duplájára emelt építményadó ellen tiltakozó helyi vállalkozók képviselőivel - tájékoztatta a keddi megbeszélésen részt vevő egyik kaposvári cégvezető az MTI-t. A tanácskozás után a kaposvári önkormányzat közleményben tudatta: bírsággal sújtják azokat, akik nem tesznek időben eleget az adóbevallási kötelezettségüknek.

Tatabányán tíz százalékkal nőtt a helyi adóbevétel Cikk

Tatabányán 2011-ben az összes helyi adóbevétel meghaladta a 4,8 milliárd forintot, az érték tíz százalékkal nőtt a 2010-es adatokhoz képest - mondta el a nagy adózók fogadásán szerdán a polgármester.

Helyi adó, gépjárműadó: nyilvános adóslista Keszthelyen Cikk

Márciustól nyilvános lesz Keszthelyen a helyi adóval vagy gépjárműadóval elmaradt személyek és társaságok listája - közölte pénteken a város önkormányzata.

Emelnék az iparűzési adót Budapesten - ebből finanszíroznák a BKV-t Cikk

A jelenlegi 2-ről 2,5 százalékra emelné az iparűzési adó mértékét Budapesten négy kormánypárti politikus. A többletet a Fővárosi Közgyűlés használhatná fel a BKV finanszírozására.

Emelnék az építményadót Győrben Cikk

A jelenlegi 700-ról 900 forintra emelné az éves építményadót 2013. január elsejétől Győr önkormányzata - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) pénzügyekért felelős alpolgármester.

Jól teljesítettek a nyíregyházi kkv-k és az adóosztály: 880 millió forinttal nőtt az adóbevétel Cikk

Több, mint 880 millió forinttal nőtt a nyíregyházi önkormányzat adóbevétele szeptember végéig az egy évvel korábbihoz lépest, így meghaladta a 6,9 milliárd forintot - közölte Kovács Ferenc, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Selmeczi: "Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem lesz ingatlanadó" Cikk

Sem a kormány, sem pedig a Fidesz-frakció nem támogatja ingatlanadó bevezetését - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Közölte azt is, a kabinet elvetette, hogy a termőföldre plusz adót vessenek ki. Az eva ügyében még zajlanak a viták.

Adótörvények: a költségvetési bizottság szavazott Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszüntetését célzó javaslat ellen szavazott az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága, amely a jövő évi adótörvényekhez benyújtott módosító indítványokról tárgyalt szerdai ülésén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink