15 találat a(z) határozott idejű cimkére

Helyettesítésre szóló kinevezés (határozott idő lejártának időpontja) Kérdés

Munkaviszony-megszűnés és új létrehozása Kérdés

Így szüntethető meg a munkaviszony a munkáltató gazdasági nehézsége esetén Cikk

A közegészségügyi járványhelyzet gazdasági következményei, illetve a növekvő infláció jelentős nehézségeket okozhatnak a vállalkozások számára, akik létszámleépítésre kényszerülhetnek. Ennek lehetséges módjait mutatjuk be, amelyekkel elkerülhető az évekig tartó, költséges pereskedés.

Lakásbérlet: a határozott és a határozatlan idejű szerződés előnyei és hátrányai Cikk

A koronavírus-járvány kezdi teljesen átrendezni a lakásbérleti piacot. Az elmaradó külföldi diákok, az online is nézhető egyetemi kurzusok, a munkanélküliek számának növekedése és a jelenleg végnapjait élő rövid távú lakáskiadás (airbnb) miatt sok üres lakás vár bérlőre, mérséklődött a kereslet, ezzel egyidejűleg a bérleti díjak is csökkennek. A felhígult lakásbérleti piac miatt is fontos tudni, hogy a bérlők és bérbeadók milyen szerződést köthetnek egymással.

Munkaviszony: így lehet határozatlan idejűből határozott, és fordítva Cikk

Határozott idejű munkaszerződést hogyan lehet határozatlanra módosítani, ha azt mindkét fél támogatja? A határozatlan időre szóló munkaviszonyt át lehet-e alakítani szerződésmódosítással határozott idejűvé? – kérdezték olvasóink. Dr. Hajdu-Dudás Mária és dr. Kéri Ádám munkajogi ügyvéd szakértőink válaszoltak.

Határozott idejű munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló az alábbiak szerint foglalkoztatott: 2005..02.11. – 2013.12.31. – határozatlan idejű munkaszerződés 2014.01.01. – 2014.12.31. – határozott idejű munkaszerződés (munkaszerződés módosítással) 2015.01.01. – 2015.12.31. – határozott idejű munkaszerződés (munkaszerződés módosítással) 2016.01.01. – 2016.12.31. – határozott idejű munkaszerződés (munkaszerződés módosítással) 2017.01.01. – 2017.12.31. – határozott idejű munkaszerződés (minkaszerződéssel) 2018.01.01. – 2018.12.31. – határozott idejű munkaszerződés (munkaszerződéssel) A kérdés, hogy akkor 2018. év végén megszűnhet-e a munkaviszonya, mert ez lesz az 5. év az Mt. szerint, vagy innen automatikusan átvált határozatlanra? Illetve egyben, megszakítás nélkül 12 éve dolgozik ugyanazon foglalkoztatónál, ettől nem lesz-e határozatlan idejű a munkaviszony? Válaszát előre is köszönöm!

Ügyvezető munkaszerződése – pontosító kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr! Köszönöm szépen az ügyvezető munkaszerződése tárgyú kérdésünkre adott válaszát. Válaszával kapcsolatban az alábbi pontosító kérdésünk merült fel: Jól értjük, hogy nincs akadálya annak, hogy egy ügyvezetőt határozott időre jegyezzenek be ügyvezetőként a cégjegyzékbe, azonban az ügyvezetői munkakörre szóló munkaszerződését (tehát az ügyvezetői tisztségre egységes jogviszony jönne létre) határozatlan időre kösse meg? Szíves válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Ügyvezető munkaszerződése Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy cég ügyvezetője a társaság ügyvezetését munkaviszonyban látja el. Az ügyvezetői megbízatás társasági jogi szempontból határozott időre szól. Jól gondoljuk, hogy a fenti esetben nincs akadálya annak, hogy az ügyvezető munkaszerződése ne határozott időre, hanem határozatlan időre szóljon? Szíves válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Határozott idejű munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Adózóna! A határozott munkaidejű szerződés végén ha a felek nem csinálnak semmit, akkor automatikusan határozatlan idejűre változik? Válaszukat előre is köszönöm!

Betegszabadság alatt lejáró határozott idejű munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk alkalmazottja határozott idejű munkaszerződése 2016.06.15-én lejár. 2016.05.30 óta betegszabadságon van és úgy tűnik 06.15-ig nem is gyógyul meg. Betegsége alatt megyszűnhet-e a munkaviszonya a határozott idővel vagy csak a betegség (táppénz) lejártával? A cég büfét üzemeltet egy iskolában, a tanév végével a munka is megszűnik, ezért kötöttek ilyen szerződést. Köszönettel

Meghosszabbítható-e a vezetői megbízás? Kérdés

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján a költségvetési szerv vezetőjét 5 év határozott időre nevezte ki a képviselő testület. Az igazgató vezetői megbízatása ősszel lejár. Kell-e újból pályáznia, vagy meghosszabbítható a vezetői megbízatása, arra hivatkozással, hogy 26 hónap múlva eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, és nyugdíjba vonul?

Munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóval 2015 októberében kötött határozott idejű, 6 hónapos munkaszerződést a kft., bruttó 128 ezer forint bérrel. 2016. 01. 01-től a hatályos garantált bérminimum 129 ezer forintra kell-e felemelni ezt az összeget? Lehet-e módosítani ezt a szerződést? Válaszát köszönve, tisztelettel.

Munkaszerződés-módosítás Kérdés

Egy dolgozót 2003-tól határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztattunk, majd határozatlan idejűre módosítottuk. A kérdésem, hogy a határozatlan idejű munkaszerződést határozott idejűre lehet módosítani? Ha igen, akkor a határozott idő lejártával a 2003-tól számítandó felmondási időre és végkielégítésre jogosult a dolgozó? Köszönöm szépen.

Sokat betegeskedett – megszüntették jogviszonyát Cikk

Határozott időtartamú szolgálati jogviszonyát határozatlanra szerette volna változtatni, de munkaadója a korább táppénzes napok száma miatt elutasította kérését és megszüntette jogviszonyát. A vitás ügy a Kúriánál kötött ki.

Határozatlanból határozott Kérdés

Tisztelt Szakértő! A határozatlan időre szóló munkaviszonyt át lehet-e alakítani szerződésmódosítással határozott idejűvé? Amennyiben, igen ennek vannak-e különösebb feltételei? Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakdolgozói bértámogatás

Széles Imre

tb-szakértő

Munkabér csökkentése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink