65 találat a(z) háziorvos cimkére

Így választunk a jövőben háziorvost: módosul a rendelet Cikk

Módosul a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló miniszteri rendelet, amely részletezi a háziorvos-választásra, valamint a másik háziorvoshoz való átjelentkezésre vonatkozó szabályokat.

Háziorvos bankszámlája Kérdés

Bankszámlával rendelkező háziorvosnak a bankszámlájára érkezik az OEP által utalt pénz, az egyéb utalásos összeg a magánszámlájára érkezik. Ez utóbbit utalhatják-e a vállalkozói számlára, mert a vállalkozó szerint nem?

Szállítási szolgáltatás áfája Kérdés

Ügyfelem (kft.) szállítási szolgáltatást nyújt központi háziorvosi ügyelet ellátásához. A számlát a helyi rendelőintézet felé állítja ki havonta áfásan. Most változik a vevő, más lesz a megbízója a feladat ellátásához, az új megbízó, vevő szerint ez a szolgáltatás áfamentes. Az áfatörvény 85. § 1. (b) pontját a tevékenység kezdetekor mi is vizsgáltuk, de szerintem az alapján nincs lehetősége ügyfelemnek áfamentesen számlázni a szállítási szolgáltatást (mivel nem közszolgáltató). Jól értelmezem a törvényt? Köszönöm.

Nincs többé titkolózás: minden orvos láthatja az összes nyavalyánkat Cikk

A háziorvoson kívül a beteg más kezelőorvosa is megismerheti a jövőben a beteg kórelőzményét, aminek a célja, hogy el lehessen kerülni a felesleges vizsgálatokat – derül ki a parlament elé terjesztett újabb egészségügyi törvénycsomagból. A javaslat a vények megőrzésének idejére, a tartósan külföldön tartózkodók egészségbiztosításának megszüntetésére, a mentőszolgálat feladatainak bővítésére vonatkozó rendelkezéseket is szabályoz az előterjesztés.

Hogyan igazolhatjuk, ha keresőképtelenek vagyunk? Cikk

Arról már korábban ejtettünk szót, hogy a keresőképtelenség visszamenőleg legfeljebb öt napra igazolható. De mi történik abban az esetben, ha a munkavállaló külföldön lesz beteg és nem biztos, hogy az említett határidőn belül fel tudja keresni háziorvosát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close