119 találat a(z) gyet cimkére

Gyet alatti katafizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Ügyfelem kataalany egyéni vállalkozó, aki nemrég főállású anyasági támogatásra, gyetre vált jogosultá. Az lenne a kérdésem, hogy a gyet alatt, amennyiben van bevétele, mennyi katát kell fizetnie havonta, illetve be kell-e jelenteni a NAV felé a gyet időszakának kezdetét vagy a munkavégzés jellegének változását? Válaszát előre is köszönöm!

Családtámogatások 2016: itt a lista az ellátások változásairól Cikk

Több ponton is módosultak a gyermekekhez kapcsolódó ellátások szabályai. A gyermekgondozási díjra vonatkozó szabályok változása mellett átszabták az anyasági támogatásra, a gyermekgondozási segélyre, a gyermeknevelési támogatásra és a családi pótlékra vonatkozó rendelkezéseket is. Cikkünkben utóbbi változásokat, azaz a családtámogatás szabályainak fontosabb módosításait ismertetjük.

A nyugdíjtól a gyet-ig – így nem kerül veszélybe Cikk

Jó tudni, hogy milyen korlátokat kell figyelembe venni, mennyi jövedelmet engedhet meg magának úgy, hogy el ne vesszen a nyugdíj, a rokkantsági ellátás, a rehabilitációs ellátás, a csed, a gyed és a gyet.

Gyet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a válaszukat kérni. Kft. tagja gyeten van. A legnagyobbik gyermek márciusban betölti a 18 évet. De továbbtanul főiskolán. Március után a kft.-ben, azután a garantált bérminimum alapján meg kell-e fizetni a járulékokat? Válaszukat előre is köszönöm.

Munkavállalás és vállalkozás gyermeknevelési támogatás mellett Cikk

Gyakori téma, hogy az ellátások mellett milyen feltételek teljesülésekor lehet keresőtevékenységet folytatni. Az alábbiakban a gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt munkaviszonyban, egyéni, társas vállalkozói jogviszonyban folytatott keresőtevékenységet tekintjük át.

Ügyvezetés gyet mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság ügyvezetője egy másik cégnél munkaviszonyban van,amelyet 2015 szeptemberében megszüntetnek. Az ügyvezető ezzel egyidejűleg gyet-re megy. Kérdésem, hogy a betéti társaságnál a biztosítási jogviszony hogyan alakul, ha csak az ügyvezetést látja el, vagy személyesen is közreműködik a társaság tevékenységben? Köszönettel várom válaszukat! Köszönettel: W. Andrea

Csed összegének optimalizálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségüket kérni. Dolgozónk 2010. 07. 08-a óta tgyáson, majd gyeden, és végül gyesen volt. 2013. 07. 09-től pedig gyeten, mivel már 3 gyermeke van. Érkezik a 4. gyermek januárra. A dolgozó bejelentett bruttó bére 120 000 forint volt 2009-ben és 2010-ben a szülésig. Érdemes lenne-e őt most visszavenni magasabb bérrel a 4. gyermek születéséig? Köszönjük szépen a segítségét!

Nyugdíj: amikor ront az összegen az alacsony kereset, és amikor nem Cikk

A kereset nagysága nagyobb súllyal befolyásolja a nyugdíj összegét, mint a szolgálati idő, azonban nem hagyhatók figyelmen kívül azok az időszakok, amikor alacsony volt a kereset. Kivéve a kivételeket.

Korábban jön a családi pótlék Cikk

A szeptember elején esedékes családi pótlék, gyermekgondozási segély és gyermeknevelési támogatás már a tanévkezdés előtt eljut a címzettekhez – olvasható a kormany.hu.

Adó- és járulékkedvezmény tízezreknek: munka gyet mellett Cikk

A családtámogatási ellátások egyik legrégebbi eleme a gyermekgondozási támogatás (gyet), amit a köznyelv „főállású anyaságként” is szokott emlegetni. A gyet lehetőségével viszonylag szűkebb kör, a háromgyermekes szülők élhetnek csak. Az elmúlt öt év átlagában 35-38 ezer család vette igénybe az említett ellátást. Cikkünkben a gyet legfontosabb szabályait, illetve a hozzá kapcsolódó egyéb tudnivalókat foglaljuk össze.

Egyéni vállalkozás gyet alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyet ideje alatt szeretnék vállalkozó lenni. A bejelentkezéskor főállású vagy munkaviszony melletti kategóriát kell bejelölnöm? A bevallásokban sem szerepel gyet melletti vállalkozói kategória. Mi ilyenkor a teendő? Válaszukat előre is köszönöm: Tislérné

Gyes, gyet ellátás melletti ügyvezetés Kérdés

A társaságban két ügyvezető van, férj és feleség. A férj főállású munkaviszonyban látja el az ügyvezetői és mérnöki tevékenységet. A feleség jelenleg gyesen van, óraadó pedagógusként dolgozik heti 26,56 órában közalkalmazottként, bére 169 200 forint bruttó. Később terveik szerint gyermeknevelési támogatást igényel egészen addig, míg a foglalkoztatása nem éri el a heti 30 órát. Kérdésünk, elég, ha taggyűlési jegyzőkönyvben rögzítik, hogy a feleség nem vesz részt személyesen a társaságuk tevékenységében, mert nem szeretnének utána is járulékot fizetni? Mi a helyes eljárás?

Munka gyermekgondozási ellátások mellett. Táblázatban Cikk

Milyen időkorlát mellett dolgozhatnak a kisgyermekes szülők a különböző gyermekgondozási ellátások mellett? Összefoglaltuk.

Adatszolgáltatás a segélyben, pótlékban részesülőknek adott igazolásról Esemény

Adatszolgáltatás adókedvezményre jogosító igazolásról Esemény

2014. november 5.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs