117 találat a(z) gyet cimkére

Munkaviszony és gyet Kérdés

Tisztelt Szakértő? Gyetben részesülő, 4 órás munkaviszonnyal rendelkező szülő kaphat-e táppénzt a gyermek betegsége esetén? Köszönöm.

Szeptember helyett már augusztusban kifizetik a családi pótlékot, a gyetet és a gyest Cikk

Eddig több mint nyolcezren kérték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, babaváró hitelre is több ezren adták be igényüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1-en.

Gyet melletti egyéni vállalkozó Kérdés

T.Cím! Van egy egyéni vállalkozóm, aki gyetre jogosult, mert 4 gyereke van, ebben az esetben főállású egyéni vállalkozóként kell-e járulékokat és szociális hozzájárulást fizetnie, vállalkozói kivétet nem számol el,mert kicsi a bevétele. Egy kft. ügyvezetője mint főállású egyéni vállalkozás mellett. A kft.-nek van-e fizetési kötelezettsége ebben az esetben? Nem számolunk vállalkozói kivétet, megbízási díjas 0 forintért. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Rajnicsné Andrea

Gyet melletti tagi jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő, Van egy kft., ahol az egyik tag, aki ügyvezető, gyet mellett látja el az ügyvezetői teendőit. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell ezt bejelenteni, illetve a 08-ason jelezni. A másik kérdés a fenti jogviszonyban igénybe vehető szochokedvezményre vonatkozna. Amennyiben 2018-ban nem vette igénybe a gyet melletti munkavégzés szochokedvezményét, de utólag önellenőrzéssel igénybe veszi, akkor 2019-ben tovább érvényesítheti vagy nem? De ha tagi jövedelemkivétje van csak, akkor nem is vehet igénybe szochokedvezményt? Köszönöm a válaszát!

Főállású anyaság melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő. Főállású anyasági ellátás (gyet) mellett lehet-e valaki katás egyéni vállalkozó, részmunkaidősként, heti 2-3 órában? Vagy kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó? Ha igen, milyen járulékterhekkel? Köszönettel.

Szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló 2015.05.07-éig gyetben részesült. Ekkor 3 gyermek után volt családi pótlékra jogosult. 2015.06.11-én munkaviszonyt létesített, ami 08.31-én megszünt, és 09.01-jétől másik cégnél létesített munkaviszonyt. Ez a munkaviszony 2018.08.14-én szűnt meg, és visszament az előző munkáltatóhoz munkaviszonyba. Ezen az új munkahelyén meddig, és mennyi szochokedvezmény illeti meg a munkáltatót? Időközben az egyik gyermek utáni családi pótlék jogosultsága megszűnt, továbbra is eltartott, felsőoktatásban tanul, de úgy tudom, hogy ez nem okoz változást a szochokedvezményben, továbbra is a 3 gyermekre vonatkozóan lehet igénybe venni a kedvezményt. Kell-e igazolást kérni a kormányhivataltól a kedvezmény igénybe vételéhez? Köszönettel: Némethné

Társas vállalkozás gyet mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a véleményét kérni a következő kérdésben. Társas vállalkozóként látom el az általam tulajdonolt kft. ügyvezetői feladatait, ahol személyesen közreműködök. Mindemellett a három gyermekem után gyermeknevelési támogatásban (gyetben) részesülök. Ebben az esetben vonatkozik-e rám a minimumjárulék-fizetési kötelezettség, vagy a tényleges tagi kivét után kell megfizetnem a járulékokat? Segítségét előre is köszönöm!

Milyen jogviszony Kérdés

Az anyuka heti 40 órás munkaviszonya megszűnt 06. 28-án. A munkaviszony mellett családi gazdálkodó is, már több éve. 06. 29-től gyet-en van három tíz év alatti gyermekével. 06. 29-étől főállású őstermelőnek minősül-e, ha igen, kell-e maga után járulékot fizetni az előző év bevétele alapján, természetesen a családi gazdaság termelő tevékenységét folytatja.

Gyet mellett ügyvezetés Kérdés

Tisztelt Adózóna Szakértő! Egy kft. személyesen közreműködő tagja (90 százalék tulajdoni hányad) és egyedüli ügyvezetője gyes után gyetre menne. Megbízási jogviszonyban nulla forintért látja el az ügyvezetői feladatokat jelenleg. A kft.-nek egyelőre nincs bevételszerző tevékenysége. Kérdésem: hogyan alakul a gyet melletti kötelező járulékfizetés a tagi, megbízási jogviszonyban? Illetve ha elkezd a kft. tevékenykedni, lehet-e például 2 órás munkaviszonya az ügyvezetőnek minimálbér utáni járulék fizetéssel, és az igazolás birtokában szociális hozzájárulási adó kedvezménnyel? Köszönettel. S Andrea

Ki, mikor biztosított, és mikor nem az? – Példákkal! Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő tevékenységünk során számtalanszor használjuk a biztosított kifejezést, nem egyszer tévesen értelmezve azt. A következőkben néhány ezzel kapcsolatos félreértést, téves értelmezést igyekszünk tisztázni.

Gyet mellett gyedigény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az édesanya első 3 gyermeke után gyetben részesül jelenleg is. 4. gyermekére tekintettel (szül.: 2017.07.08.) részesülhet gyedben? Első munkahelyéről igényelte a gyetet, második munkahelyéről csedben részesült. Esetleg mindkét helyről kaphat gyedet? Válaszát köszönöm!

Igénybe vehető szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmazottunk után 2014-ben anyasági ellátást követően cégünk 8 hónapig igénybe vette a szochokedvezményt (2014.05-12. hó). 2015. januárban megszületett a harmadik gyermeke, és újabb 3 évig – 2018. januárig – ismételten anyasági ellátásban részesült. 2018.02.01-től napi 6 órában gyet mellett foglalkoztatjuk. Kérdés: 2018.02.01-től cégünk ismételten igénybe veheti-e a szochokedvezvényt , és ha igen, meddig?

Katás, aki gyetet vesz igénybe Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2018_4_11_KATAs_aki_GYETet_vesz_igenybe_ywn Kedves Szakértő, nem a feltett kérdésre kaptam választ. Köszönöm

Katás, aki gyetet vesz igénybe Kérdés

Bevételi nyilvántartást vezető bt. év közben áttér a katára. A beltag gyetet vesz igénybe, egyben ő van bejelentve kisadózóként. A gyet mellett főállású katásnak minősül-e? Abban az esetben, ha nem végez munkát, szüneteltethető a tevékenysége, mint egy egyéni vállalkozónak?

Gyet és átalányadó Kérdés

Gyet mellett fodrász és átalányadós. A bevétel húsz százaléka után kell megfizetnie a járulékokat. Kérném segítségét a vonatkozó jogszabályról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs