140 találat a(z) gyet cimkére

Adatszolgáltatás gyermeknevelési támogatásokról, Karrier Híd Programról Esemény

Így spórolhat a szakképzési hozzájáruláson Cikk

A minap jelent meg a nemzetgazdasági miniszter 52/2013. (XI. 25.) NGM rendelete a gyakorlati képzést végző gazdálkodó szervezetek saját munkavállalói részére szervezett képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásáról szóló 21/2013. (VI. 18.) NGM rendelet módosításáról.

Eltörölnek szocho-kedvezményeket és bevezetnek újakat Cikk

Megszűnik néhány idén még igénybe vehető szocho-kedvezmény, ugyanakkor új jogcímeken érvényesíthetnének ilyen bónuszt a vállalkozások.

Kevesebben kaptak családtámogatást Cikk

Eddig nem hozott eredményt a családi kedvezmény bevezetése. Erről tanúskodnak a Központi Statisztikai Hivatal családtámogatási adatai.

Adatszolgáltatás, Karrier Híd Program, adókedvezményre jogosító igazolásról Esemény

November 5.

1308 bevallás és a GYET Kérdés

Az 1308 bevallás M lap-on a munkabér ellátatlanság kódja 24-es gyet esetén, alkalmazott esetében nem engedi a bevallás kitölteni, illetve hibát jelez, csak társas vállalkozásnál lehet. Ilyenkor mit lehet tenni? A későbbiekben nem lesz ebből hátránya az alkalmazottnak?

Főállású anya vállalkozásának járulékfízetése Kérdés

Főállású anya adószámot szeretne kérni önálló tevékenység végzéséhez.. Ebben az esetben hogyan alakúl a járulékfízetési kötelezettsége. Valamint ha ezt egyéni vállalkozóként tenné, akkor is hogyan alakul a járulékfízetésí kötelezettsége? Előre is köszönöm válaszukat.

Gyet és munkaviszony Kérdés

Három gyermekes édesanya úgy döntött, hogy gyetre megy a gyes letelte után. Mi a helyzet ilyenkor a folyamatos munkaviszonyával? Maradhat a bejelentett munkaviszonya vagy meg kell szüntetni a gyet időtartamára?

Egyéni vállalkozás gyet mellett Kérdés

Jelenleg gyermeknevelési támogatásban részesülök. Otthonomban kötetlen időbeosztásban egyéni vállalkozásom elindítását tervezem szakértői, tanácsadási terülelen. Érdeklődnék, hogy eben az esetben, mint egyéni vállalkozó, milyen kötelezettségek terhelnek?

Gyet melletti vállalkozás: mennyi lesz a tb az új szabályok szerint? Cikk

Mennyi tb-t kell fizetni, ha valaki gyet mellett vállalkozik? Ismertetjük a július 1-jétől hatályos módosításokat.

Könnyebb lesz gyet mellett vállalkozni - példával Szakértői Kommentár

Rendkívül kedvezően érintik a 2013. július 1-jétől hatályos jogszabályváltozások azokat, akik gyermeknevelési támogatás mellett folytatnak egyéni vagy társas vállalkozói tevékenységet. Cikkünkben részletesen ismertetjük ezeket a módosításokat, konkrét példán bemutatva a fizetési kötelezettségek változását.

Új adómódosító: nem kell szochót fizetniük a gyet mellett dolgozóknak Cikk

Alig érthető törvénymódosítási javaslatokat tartalmaz a 2013. március 1-jén aT/10238. számon benyújtott, az adó és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi együttműködés egyes szabályairól szóló törvénymódosítási csomag. A javaslat és indoklása szerint 2013. július 1-jétől a gyermeknevelési támogatás mellett személyesen folytatott egyéni vagy társas vállalkozói tevékenység esetén az ellátásban részesülők mentesülnek a szociális hozzájárulási adó, valamint az egyéni járulékok megfizetése alól.

Gyes, gyet, táppénz és vállalkozás: mikor kell fizetni? - példákkal Cikk

Azzal többnyire minden egyéni vagy társas vállalkozó tisztában van, hogy amennyiben rendelkezik heti 36 órát elérő munkaviszonnyal vagy nappali tagozaton folytat tanulmányokat, akkor nem terheli a havi minimális adó és járulékfizetési kötelezettség. Ám emellett számtalan más lehetőség is előfordul a GYES mellett történő vállalkozástól egészen a rehabilitációs ellátásig vagy az őstermelői igazolvány melletti bt. tagságig.

GYET-en lévő társas vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő!Főállású társas Vállalkozó gyermeknevelési támogatást vesz igénybe . Vállalkozásában minimum járulékfizetési kötelezettsége fennáll-e, ha a társaságban csak ügyvezetési feladatokat lát el?

Gyes, gyet, gyed: járulékok és ellátások Cikk

Milyen kötelezettségek terhelik, illetve milyen jogok illetik meg azokat a vállalkozókat, akik valamilyen gyermeknevelési ellátásban részesülnek, s e mellett folytatják vállalkozói tevékenységüket? Mi a helyzet akkor, ha az ellátás folyósításának időszaka alatt a vállalkozó nem folytat keresőtevékenységet? Konkrét példákon mutatjuk be, hogyan néz ki a szabályok alkalmazása a gyakorlatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üdülő áfalevonási jog

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink