98 találat a(z) gyet cimkére

Gyet Kérdés

Képzés és ösztöndíj kisgyermekes szülőknek Cikk

A kormány a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatására új, havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal egybekötött képzési lehetőségeket tartalmazó pályázatot indított – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Társadalombiztosítási kérdések. Kérdés

Végelszámolás alatt lévő civil szervezet munkavállalói követelések kiegyenlítése Kérdés

Főállású anyaság vs. gyermeknevelési támogatás Kérdés

Gyes, gyet együtt Kérdés

Gyet melletti munkavégzés Kérdés

Külföldi szülés utáni itthoni ellátások Cikk

Milyen ellátásokra jogosult az az anya, illetve család, ahol a szülő(k) külföldön éltek és dolgoztak, gyermekük is ott született, majd úgy döntöttek, hogy hazaköltöznek Magyarországra? Összefoglaltuk.

Gyet és 4 órás munkaviszony mellett kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ügyfelem gyet mellett katás főállású egyéni vállalkozásban munkát végez. Úgy néz ki, sikerül egy 4 órás állásban munkaviszonyosként elhelyezkednie. Hogyan alakul a kata vállalkozásban a katafizetés, ha a gyet és a napi 4 órás munkaviszony mellett az egyéni vállalkozását is szeretné megtartani? A gyet és a napi 4 órás munkaviszony kiteszi összességében a heti 36 órás jogviszonyt és elég a havi 25 ezer Ft katafizetés? Vagy továbbra is havi 50 ezer Ft katafizetésre kötelezett? Köszönettel: Sallainé

Gyet alatti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó a gyet ideje alatt is dolgozik. Kérdésem az lenne, hogy jól tudjuk-e, hogy a gyet ideje alatt nem kell megfizetni a minimálisan fizetendő adókat és járulékokat, hanem csak a tényleges kivét után kell adóznia? Valamint ha egyéni vállalkozó gyes mellett vállalkozik, és van egy heti 36 órára bejelentett munkaviszonya (itt fizetés nélküli szabadságon van gyermekgondozás céljából), akkor ő főállású vagy mellékfoglalkozású egyéni vállalkozó? Ha főállású, akkor a gyes idejére (úgy tudjuk) meg kell fizetni a minimum járulékot és adót? Ha mellékfoglalkozású, akkor nem fizet? Köszönöm!

Gyermeknevelési támogatás. Kérdés

Gyetben részesülő anya vállalkozást indít, és nem vesz ki jövedelmet, az év végén leadózik a 9 százalék vállalkozói adóval, az osztalék után 15 százalék szja és a szocho, mivel már nincs eho. Kell-e neki külön havonta bevallást adnia (1958), illetve az egyéni járulékot fizetni?

Munkaviszony és gyet Kérdés

Tisztelt Szakértő? Gyetben részesülő, 4 órás munkaviszonnyal rendelkező szülő kaphat-e táppénzt a gyermek betegsége esetén? Köszönöm.

Szeptember helyett már augusztusban kifizetik a családi pótlékot, a gyetet és a gyest Cikk

Eddig több mint nyolcezren kérték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, babaváró hitelre is több ezren adták be igényüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1-en.

Gyet melletti egyéni vállalkozó Kérdés

T.Cím! Van egy egyéni vállalkozóm, aki gyetre jogosult, mert 4 gyereke van, ebben az esetben főállású egyéni vállalkozóként kell-e járulékokat és szociális hozzájárulást fizetnie, vállalkozói kivétet nem számol el,mert kicsi a bevétele. Egy kft. ügyvezetője mint főállású egyéni vállalkozás mellett. A kft.-nek van-e fizetési kötelezettsége ebben az esetben? Nem számolunk vállalkozói kivétet, megbízási díjas 0 forintért. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Rajnicsné Andrea

Gyet melletti tagi jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő, Van egy kft., ahol az egyik tag, aki ügyvezető, gyet mellett látja el az ügyvezetői teendőit. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell ezt bejelenteni, illetve a 08-ason jelezni. A másik kérdés a fenti jogviszonyban igénybe vehető szochokedvezményre vonatkozna. Amennyiben 2018-ban nem vette igénybe a gyet melletti munkavégzés szochokedvezményét, de utólag önellenőrzéssel igénybe veszi, akkor 2019-ben tovább érvényesítheti vagy nem? De ha tagi jövedelemkivétje van csak, akkor nem is vehet igénybe szochokedvezményt? Köszönöm a válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close