2370 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Az ukrán gabona kivitelének felgyorsításáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter Cikk

Az ukrán mezőgazdasági termékek, mindenekelőtt a gabona kivitelének felgyorsításáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter Viktor Mikitával, a Kárpátalja megyei katonai közigazgatás vezetőjével – közölte az Agrárminisztérium.

Megjelent a NAV adóhatósági igazolásokról szóló információs füzete Cikk

Frissítette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóhatósági igazolásokról szóló információs füzetét.

Itt vannak az áprilisi termék-külkereskedelmi adatok Cikk

2022. áprilisban a kivitel volumene 1,7 százalékkal kisebb, a behozatalé 0,9 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A passzívum 523 millió euró volt, az egyenleg 860 millió euróval romlott az egy évvel korábbihoz képest. Márciushoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Tiltott piaci manipuláció: két magánszemély összesen 60 millió forintos bírságot zsebelt be Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 30–30 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki két magánszemélyre a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt, olvasható az MNB oldalán.

Élet az új katatörvény után: milyen lehetőségekkel számolhatnak a kiesők? 1. rész Cikk

A 2022. július 12-én elfogadott új katatörvény alapvető változásokat hoz több százezer kisadózó életébe. Cikksorozatunk megvizsgálja, milyen alternatívák maradnak a katából „kiesőknek”, az első részben egy főfoglalkozású katás egyéni vállalkozó vállalkozói szja-ra való áttérése utáni többletterheket számoljuk végig egy konkrét példán keresztül.

Így teljesítettek a magyar ipari cégek májusban Cikk

Májusban az ipari termelés volumene 9,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 3,4 százalékkal emelkedett, mivel idén májusban kettővel több munkanap volt, mint a múlt évben – erősítette meg korábbi számításait ma kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kata helyett átalányadó? Ennyi lesz az szja, a szocho és a tb-járulék Cikk

A kisadózás lehetőségének drasztikus beszűkülése miatt várhatóan nem kevés egyéni vállalkozó lesz, aki az átalányadózást választja. A döntés megkönnyebbítése érdekében röviden áttekintjük az e körbe tartozó vállalkozók társadalombiztosítási kötelezettségeit, amelyek a tevékenységhez kapcsolódó közterhek meghatározó részét jelentik.

200 milliárdos EU-s támogatás magyar kkv-knak az orosz invázió kivédésére Cikk

Jóváhagyta az Európai Bizottság azt a 200 milliárd forint (500 millió euró) összegű magyar programot, mely ágazatokon átívelően hivatott támogatást nyújtani a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak az Ukrajna elleni orosz invázióval összefüggésben – írja a Telex.hu.

Riadalom az USA által felmondott amerikai–magyar kettős adóztatást elkerülő egyezmény miatt Cikk

Kapkodják a fejüket a vállalkozások, de még a magánemberek is, azon hír hallatán, hogy az Egyesült Államok július 8-án felmondta a több mint 40 éve bebetonozott, 1979-es amerikai–magyar kettős adózást elkerülő egyezményt.

Az alapkamat is 9,75 százalékra nőtt Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, amely így megegyezik az egyhetes jegybanki betét kamatával; a kamatfolyosó két szélét is 200 bázisponttal emelte a testület.

Szoftver előfizetés Kérdés

Áfalevonás Kérdés

Nem nyugszik a pénzpiac, 414 forint fölé is benézett a dollár árfolyama Cikk

Megközelítette az euró árfolyama a 415 forintot is ma: 11 óra után 414,80 forintért jegyeztek egy eurót a bankközi devizapiacon, és a dollár árfolyama is 414,50 forinton tetőzött. A piacot láthatóan nem nyugtatta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ígérete, mely szerint a monetáris tanács eredetileg nem kamatdöntőnek meghirdetett mai ülésén határoz az alapkamat és az egyhetes betéti kamat ismételt összezárásáról.

Harmadik országbeli munkavállaló repülőjegyének térítése Kérdés

Ingatlan vételi jog Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Új kata választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs