43 találat a(z) fogyasztó cimkére

GVH: közvetlen kompenzációt kapnak az Eventim jegyértékesítő portál ügyfelei Cikk

Több mint 80 ezer fogyasztó kaphat kompenzációt az Eventim jegyértékesítő portáltól a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően. A vállalkozás a vásárlási folyamat során nem tájékoztatta kellő időben a fogyasztókat bizonyos jegyáron felüli díjakról. A cég az eljárás során jelentős mértékben együttműködött a nemzeti versenyhatósággal. Az együttműködést és a visszatérítés mértékét mérlegelve a GVH Versenytanácsa eltekintett a bírság kiszabásától, ha az Eventim pontosan végrehajtja a vállalt kompenzációt – írja honlapján a GVH.

Félrevezethette a fogyasztókat egy taxitársaság Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. A GVH gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat a vállalkozás lényeges jellemzője és általa nyújtott személytaxi szolgáltatáshoz kapcsolódó kötelezettségvállalásai tekintetében – írja honlapján a GVH.

Átalánydíjat fizető fogyasztók: módosul a kedvezményes földgázmennyiség kiosztása Cikk

Az átalánydíjat fizető fogyasztóknak ad segítséget a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának áprilistól életbe lépő módosítása – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Versenyfelügyeleti eljárás indul a Temuval szemben Cikk

Nem létező kedvezményeket, pszichés nyomásgyakorlást és félrevezető zöld üzeneteket is alkalmazhat az online piactér – írja honlapján a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Elfogadta az EP a termékek zöld címkézésének hitelességét javító jogszabályt Cikk

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a fogyasztók hitelesebb tájékoztatását, valamint a környezetbarát jelleget alaptalanul állító címkézés tilalmát előíró jogszabályjavaslatot – tájékoztatott az uniós parlament szerdán.

Január 1-jétől kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak a békéltető testületek Cikk

Január 1-jétől kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak a békéltető testületek, ha a fogyasztó kérelme megalapozott, és az érvényesíteni kívánt igény nem haladja meg a 200 ezer forintot. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint az általa működtetett Budapesti Békéltető Testület a jogszabály kiterjesztését szorgalmazza a kisvállalkozásokra is.

Üzletszerűség kérdése Kérdés

Információt kért az Amazontól az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság szerdán információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról: milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Black Friday, karácsonyi akciók: GVH-tippek átverés ellen Cikk

Egyre inkább elterjedt az a gyakorlat, hogy már nem csak november végén, hanem egész novemberben Black Friday leárazásokkal, karácsonyi akciókkal találkozhatnak a vásárlók. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért a vásárlói tudatosságot erősítő kampánnyal segíti a fogyasztókat abban, hogyan ne dőljenek be a szezonális akcióknak – írja honlapján a gvh.

Gépjármű-adásvételi szerződések: nem hárítható át a vevőre az áremelkedés Cikk

Nem lehet feltétel nélkül emelni az új gépjárművek árát – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel, miután az adásvételi szerződések kapcsán közérdekű pert nyert egy több autómárkát is forgalmazó gépjármű-kereskedő ellen.

A fogyasztóknak kétmilliárdot, a központi költségvetésnek további 3,7 milliárd forintot hozott a versenyhivatal 2022-ben Cikk

Összesen 2 milliárd forint fogyasztói jóvátételt hajtott be, valamint mintegy 3,7 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022-ben. A nemzeti versenyhatóság idén 101 vállalkozást vont eljárás alá, ebből 57-et bírságolt meg, amelyek közül csak 5 élt a jogorvoslat lehetőségével, ami a GVH új stratégiájának eredménye – olvasható a hivatal honlapján.

Kábítószer-terjesztőket kapcsolt le a rendőrség Cikk

Letartóztatták egy kábítószer-terjesztő hálózat öt tagját, és több fogyasztót is előállítottak – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel.

MVM Next: egyes feltöltőkártyás fogyasztók külön igénylés nélkül kapnak jóváírást Cikk

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. automatikusan jóváírja a különbözetet minden olyan felhasználónak, aki augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudta feltölteni előre fizetős árammérőjét, továbbá péntektől minden előre fizetős mérőt használó ügyfelének egységes elszámolási módot biztosít – tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Ideje szigorítani a közösségi médiaplatformok szabályozásán Cikk

A német DIW gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint a közösségi médiaplatformok az internetezők által látogatott oldalak több mint feléről tudomást szereznek, és olyan felhasználókról is fel tudnak állítani profilt, akik saját maguk nem jelentkeztek be hozzájuk. A kutatóintézet a szabályozás szigorítását javasolja.

KSH: 11,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júniusban Cikk

2022. júniusban a fogyasztói árak átlagosan 11,7 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,5 százalékkal nőttek – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink