44 találat a(z) fogorvos cimkére

Pénzügyi támogatáshoz jutnak az alapellátó fogorvosok Cikk

Idén egyszeri kiegészítő juttatást, a jövő évtől pedig havi fix összegű díjemelést kapnak az alap- és szakellátást nyújtó fogorvosok – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján.

Fogorvos katás egyéni vállalkozó – uniós szolgáltatás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó, aki fogorvos, a tevékenység közérdekű jellegére tekintettel áfamentes tevékenységet végez Németországban is. Kérdésem az lenne, hogy áfabevallást, illetve 19A60-as bevallást kell-e benyújtania? Azt tudom, hogy az alanyi adómentesek körébe tartozónak kell áfabevallást benyújtaniuk (az áfatörvény 193. § (1) bekezdésének d) pontja értelmében az adóalany az alanyi adómentesség időszakában nem járhat el alanyi adómentes minőségében, a külföldön teljesített szolgáltatásnyújtása esetében. Tehát ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá az áfa szempontjából, mint az általános szabályok szerint adózókra.) De mi a helyzet azokkal, akik az adó alóli mentességre a tevékenység közérdekű jellegéből adódóan jogosultak? Előre is köszönöm szépen a válaszát.

Mi fogorvosi szolgáltatás, és mi egyéb áfa szempontjából? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni egy fogorvos áfakötelezettségével kapcsolatban. Alaphelyzetben a fogorvosi tevékenység áfamentes. De több vitafórumon azt olvastam, hogy a fogfehérítés már nem. Szerintem ez még a fogorvosi tevékenység része. A fogékszerbehelyezés viszont már áfás tevékenység szerintem. Jól gondoljuk, vagy tévesen számláztunk eddig? Válaszát előre is köszönöm

Mikrogazdálkodó bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fogorvosi tevékenységgel foglalkozó bt. a NEAK-tól a támogatást az alábbiak szerint kapja. Elszámolás alapján február hónapban kerül utalásra a februári alapdíj plusz a rezsiköltség-térítés, valamint a decemberi tényleges forgalom utáni különbözet. Ebben az esetben a decemberi forgalom utáni árbevételt mikrogazdálkodói beszámolót készítő társaságnál melyik évben kell elszámolni és hogyan? 2018. vagy 2019. évi árbevétel lesz? A számlát melyik évben kell elszámolni? Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel.

Szabadfoglalkozású egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1) Kisadózó egyéni vállalkozó 862301 ÖVTJ számú fogorvosi tevékenységet végez saját nevében, egészségügyi szolgáltatóként, felelősségbiztosítással, működési engedéllyel egy városban. Egy másik városban szintén fogorvosi tevékenységet vállalna, de ez esetben szabadfoglalkozású egyéni vállalkozóként kötne megbízási szerződést. Kérdésünk, hogy ez esetben a 862302 ÖVTJ kódú tevékenységet is fel kell vennie, vagy a meglévő tevékenységgel (862301) is elláthatja a szabadfoglalkozású fogorvosi munkát? Segítségét köszönjük!

Katás bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Következőkben szeretném a segítségét kérni. Az egészségügyi szolgáltatások egészségbiztosítási alapból történő finanszírozásának részletes szábályairól szóló 43/1999. kormányrendelet 76/R paragrafusa alapján az alapellátást nyújtó fogorvosi szolgálatot működtető fogorvosi szolgáltató 3 millió forint díjazást kapott, amely a fogorvosi szolgálatok működésével összefüggésben használható fel. Kérdésem: ez a bevétel katás bevételnek számít? Köszönöm szépen.

Kell-e áfát fizetni? Kérdés

T. Adózóna! Elfogadható-e a következőkben vázolt felállás egy magyar kft. esetében: a kft. weboldalon toboroz EU-s tagállamokból fogorvosi ellátást igénylő magánszemélyeket, a kezelést Magyarországon végzik el. Az utaztatás megszervezését egy utazási iroda bonyolítja le, amit a külföldi magánszemély megfizet, a magyar kft. nem áll az utazási irodával szerződéses kapcsolatban. A magyar kft.-nek van orvosszakmai kompetens vezetője, magát a kezelést egy alvállalkozó klinika végzi, aki az elvégzett kezelést kiszámlázza (áfamentesen ) a magyar kft.-nek. A magyar kft. adja a végső számlát a külföldi magánszemélynek, ami tartalmazza a kezelés díját + a magyar kft. szervezési díját. Úgy gondoljuk, hogy az EU-s magánszemélynek áfamentesen számláz a magyar kft., mivel a főtevékenység az egy egészségügyi, áfamentes szolgáltatás, és a hozzá kapcsolódó szervezői díj osztja sorsát a főtevékenységgel. Várjuk szíves véleményüket! Üdv.: Fix Kft.

Katás fogorvosi bt. egyszeri juttatása Kérdés

A fogorvosi bt. már 2017. évben is katásként működött, a 2017. évi egyszeri juttatást 2018. január elején kapta meg (ezért nem szerepel a 2017. évi bevételben). Az a kérdésem, hogy ez a juttatás támogatásnak minősül-e, és akkor nem számít katás bevételnek, vagy nem támogatás, és a katás bevétel részét képezi?

Több pénz a fogorvosoknak és a betegszállítást végzőknek Cikk

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók – írja a Magyar Hírlap az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás alapján.

2017. évi fogászati prémium Kérdés

2017. év végén a fogászati vállalkozások prémiumként 3 millió forint egyszeri juttatást kaptak, azonban sokaknak csak január elején jelent meg a bankszámlájukon a pénz. Viszont a juttatás még a 2017. évre szólt. Kérdésem az, hogy ezt az összeget melyik évre, 2017-re vagy 2018-ra kell könyvelni és bevételként figyelembe venni? Különösen érdekes ez abban az esetben, ha a vállalkozás mikrogazdálkodói számvitelt vezet. A válaszokat előre is köszönöm.

Áfakulcs meghatározása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy áfa hatálya alá bejelentkezett kft. fogorvosoknak tartana továbbképzést. A tanfolyam a fogászat egy speciális ágának újdonságairól, elméletéről szól (ez egy előadás, ami kb. a tanfolyam felét tenné ki, az előadó gyakorló orvos, ennek a területnek a szakértője). Gyakorlati bemutatás is része az oktatásnak, ez lenne a második fele a tanfolyamnak. A részvevők hozzáférést kapnak egy online tananyaghoz, valamint egy készüléket és egy szakkönyvet is kapnak. A tananyag, a könyv és a készülék áfás beszerzés volt, az áfalevonás jogával élt a kft. A gyakorlati bemutatás a fogorvosi rendelőben zajlik. A kérdésem az, hogy milyen áfakulccsal kell a számlát kiállítani? A tanfolyam nincs bejelentve OKJ-s továbbképzésnek, illetve nincs akkreditálva. Köszönettel. Soltész Nóra

Érkezik a praxistámogatás a háziorvosokhoz Cikk

A napokban megkapják a háziorvosok, a házi gyermekorvosok és az alapellátó fogorvosok a havi 130 ezer forintos praxistámogatást, amely március 1-jétől jár nekik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az orvosi kamara elnökével közösen tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Kellenek az EU-ból bevándorló munkások Nagy-Britanniának Cikk

Kedvezőtlenül hatna a foglalkoztatásra és a brit gazdaság teljesítményére, ha a brit EU-tagság megszűnése után a kormány korlátok közé szorítaná az Európai Unióból érkező munkavállalók beáramlását – áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezetet (Migration Advisory Committee – MAC) ma ismertetett köztes jelentésében.

Hamarosan megkapják a fogorvosok a hárommillió forint plusztámogatást Cikk

Hamarosan megkapják a fogorvosok a hárommillió forint plusztámogatást, az erről szóló kormányhatározat és kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben csütörtökön – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.

Új rendelet egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről Cikk

Új kormányrendeletet hirdettek ki tegnap egyes egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Előlegszámla lejelentése a NAV felé

Kelemen László

adószakértő, jogász

Személy- vagy tehergépkocsi

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close