71 találat a(z) fizetés cimkére

Mindennél fontosabb az alapfizetés a munkavállalóknak – Ez 2020 legvonzóbb munkahelye Cikk

Megnőtt az alapbér jelentősége a munkavállalók szemében a tavalyi évhez képest, amely így a rugalmas és kiszámítható időbeosztással együtt vezeti 2020-ban a legfontosabb munkahelyválasztási tényezők rangsorát. A Covid-járvány hatására újként került be a TOP15-ös sorrendbe a biztonság szempontja, míg a várakozásoknak megfelelően csökkent a rendszeres csapatépítések népszerűsége.

Így kapja meg mostantól a fizetését a munkáltatótól Cikk

Új időszámítás indul szeptember 1-től a bankoknál. Az úgynevezett vállalati kötegelt átutalások és az értéknapos utalások is bekerülnek az azonnali fizetési rendszerbe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden dolgozóhoz egyszerre ér oda az sms, hogy megjött a fizetés a számlájára – írja a napi.hu.

Kiküldetés? Kérdés

Fizetésüket ajánlották fel egészségügyi finanszírozására képviselők és kormánytagok Bulgáriában Cikk

Saját fizetésüket ajánlják fel – összesen egymillió euró értékben – a bolgár képviselők és a kormánytagok a közegészségügy részére a koronavírus-járvány visszaszorítására.

Koronavírusos területre utazás utáni karantén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik munkavállalónk a napokban Észak-Olaszországba megy síelni. A munkáltatónak joga van-e ahhoz, hogy a munkavállalónak megtiltsa, hogy hazaérkezése után két hétig bemenjen a munkahelyére dolgozni? Illetve joga van-e a munkáltatónak ebben az esetben arra, hogy erre a két hétre ne adjon fizetést a munkavállalónak? Köszönöm!

Az ország, ahol megfelezik a kormánytagok fizetését Cikk

Megfelezik a koszovói kormány tagjainak a fizetését - közölte Albin Kurti miniszterelnök szerdán Pristinában a kormányülést követően.

A számlák 22 százalékát késve fizetik Magyarországon Cikk

Tavalyhoz képest egy százalékponttal javult a fizetési morál, a régióban viszont gyorsabb a javulás – derült ki az EOS Csoport idei, fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.

Kiegészítő fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató 2018 végéig Erzsébet utalványt és készpénzjuttatást adott a munkavállalóknak. Ez a lehetőség 2019-től megszűnt. Pótolni szeretné a kieső jövedelmet "Kiegészítő fizetéssel", ami azt jeléentené, hogy havonta fix összegű munkabért szeretne elszámolni a munkavállalóknak – dolgozónként ez akár eltérő összegű is –, ami nem számítana bele a pótlék, túlóra stb. elszámolásába. Megteheti jogszerűen a munkáltató? Köszönöm.

Közösségi fuvar igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi szolgáltatást, konkrétan fuvart veszünk igénybe. Az alábbi események közül melyik az a dátum, ami alapján az áfabevallásban szerepeltetni kell: Fuvarozás időpontja: 2018.10.31. Számla kelte: 2018.11.02.. Fizetési határidő: 2018.11.10. Számla kézhezvétele: 2018.11.05. A számla kifizetése határidőben 2018.11.10-én megtörtént. Köszönöm!

Magasabb fizetést kapott a fiatalabb, képzetlenebb dolgozó, döntött a Kúria Cikk

Két munkavállaló közötti eltérő díjazás alátámasztására nem vehetők figyelembe olyan tényezők, amelyek a munkavállaló felvételének idején még nem határozhatók meg objektíven – döntött a Kúria az Mfv.III.10.707/2017/7. számú ügyben.

Osztalék kifizetés sorrendje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a 2017. évi beszámoló elfogadásakor 5 millió forint osztalékot hagyott jóvá, amit ezidáig még nem fizetett ki. Közbenső mérleg alapján (amelyben a szükséges feltételek teljesülnek) most 20 millió forint osztalékelőleg kifizetéséről határozott. Kérdésem, hogy 2018-ban kifizethető-e az osztalékelőleg, ha a korábban jóváhagyott osztalék még nincs kifizetve? Van-e a kifizetés sorrendjére vonatkozó jogszabályi előírás? Válaszát tisztelettel köszönöm: Szabó Jánosné

Telefonhasználat továbbszámlázása munkavállaló részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás továbbszámlázza a dolgozói részére a céges mobiltelefon használata során az esetleges kerettúllépést, mobil parkolást, mobil internethasználatot. A mobiltelefon-szolgáltató számlája folyamatos teljesítéssel kerül kiállításra és a továbbszámlázás során mi is folyamatos teljesítéssel számlázzuk tovább a dolgozó felé a magánhasználatot. Az egyik kérdésem az, hogy ez így helyes-e? A gyakorlatban konkrét példát nézve: Telekom számla: Kelt: 2018.07.02. Teljesítési és fizetési határidő: 2018.08.14. Dolgozónak továbbszámlázott számla: Kelt 2018.08.15., Teljesítési és fizetési határidő: 2018.08.31. A másik kérdés, amit még tisztázni szeretnénk, hogy mi számít ebben az esetben a teljesítés időpontjának? Megegyezik a Telekom számla áfatörvény szerinti teljesítési időpontjával? Köszönöm!

Gigantikus fizetést kapnak a legnagyobb brit tőzsdei cégek vezetői Cikk

A legnagyobb piaci tőkeértékű brit tőzsdei cégek vezetői évi medián 3,93 millió fontért dolgoztak tavaly. (A tavalyi nagyjából 360 forintos font átlagárfolyam mellett ez 1,4 milliárd forintnak felel meg.) A 2016-ban mért 3,45 millió font medián értékhez képest 11 százalékos a növekedés – derül ki a brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetsége, a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) és a High Pay Centre független elemzőközpont által ismertetett adatokból. A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók fizetése mindeközben csak 2 százalékkal emelkedett tavaly.

Fizetésemelés: ennyit keresnek a jövőben a miniszterek Cikk

Közzétették a kormányzati portálon a miniszterek megemelt fizetését – vette észre a hvg.hu.

Ötmilliós miniszteri fizetés? Cikk

Többszörösére emelkedhet a miniszterek fizetése a 2019-es költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat alapján – írja az index.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close