12 találat a(z) film cimkére

Ingyenes juttatások (támogatások) hatása a tao-alapra Cikk

Cikksorozatunk második részében ismertetjük, hogyan lehet és kell elszámolni az egyes támogatások – adomány, jogszabályon minősülő támogatás, egyéb támogatás – összegét a tao-alapban, továbbá milyen igazolások szükségesek a kedvezmények érvényesítéséhez.

Előnyök és hátrányok a tao-támogatás módosításában Cikk

Várhatóan a jövő héten szavaz az Országgyűlés a T/2931. számon benyújtott adócsomagról. Az előterjesztés társasági adóval összefüggő módosításaival foglalkozó mostani, harmadik cikkünkben a definíciókra, az adókedvezményes támogatásokra vonatkozó változásokat és a gazdasági bizottság indítványait ismertetjük.

Új és régi kedvezmények érvényesítése a tao-bevallásban Cikk

Hogyan kell szerepeltetni az adókedvezményeket a bevallásban, melyek a régi és melyek a 2017-től érvényesíthető új kedvezmények? Ismertetjük.

Ezek a filmek hozzák a legtöbb pénzt Cikk

A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi sorozat legújabb epizódja vezeti továbbra is a bevételi listát az amerikai mozikban ezen a hétvégén is és csaknem 69 millió dollárt (mintegy 18,4 milliárd forintot) hozott a konyhára a filmgyártók becslése szerint.

HENT: a fiatal felnőttek negyede nem tudja egymástól megkülönböztetni a legális és az illegális oldalakat Cikk

Az illegális tartalmak ingyenes letöltése sokkal inkább a gyors és egyszerű hozzáférés, mintsem az ingyenesség miatt olyan népszerű a fiatalok körében, ugyanakkor az sem utolsó szempont, hogy a válaszadók szerint a letöltött tartalmak sok esetben nem is beszerezhetőek törvényes úton, derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) fiatalokat érintő legfrissebb országos felméréséből.

Filmforgatási támogatásokról és rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács Cikk

Két filmtervhez kapcsolódó forgatási támogatásokról és három rádiós frekvencia ideiglenes hatósági szerződéskötéséről döntött a médiatanács heti ülésén – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Amit a támogatások, adományok elszámolásáról tudni kell Cikk

Összefoglaltuk az adózók által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásoknak – ezen belül az adománynak minősülőknek – a nyújtónál és a kedvezményezettnél történő elszámolását, illetve a nyújtott támogatás társasági adókötelezettségnél történő kezelését.

Rendelkezzen társasági adójáról, megéri! Cikk

2015-től új lehetőség nyílt a társasági adó mértékének csökkentésére. A konstrukció rendkívül kedvező, minimális (adminisztrációs) költséggel jár, és kockázatmentes is az adományozó részéről. A rendelkezés módja emellett igen egyszerű, minimális adminisztrációval jár, és adó-visszatérítés érhető el vele – hívja fel a figyelmet a Mazars.

Kész műalkotás vásárlása Kérdés

Nőhet a filmes adókedvezmény Cikk

Huszonöt százalékra emelkedhet a filmes adókedvezmény, a tervek szerint ősszel hatályba lépő változás nyomán Magyarország lehet a legvonzóbb forgatási helyszín a régióban - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.

Így vehetők igénybe a támogatások utáni adókedvezmények Cikk

A filmalkotásokhoz, az előadó-művészeti szervezeteknek és a látvány-csapatsportnak nyújtott támogatások után adókedvezmény vehető igénybe. Ezek szabályait foglalta össze honlapján a NAV.

Amikor az alkalmi gázsit nem kell bevallani Szakértői Kommentár

Az egyes foglalkoztatási tárgyú törvényeknek a Magyary Egyszerűsítési Programmal összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló 2012. évi CCXVI. törvény az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt is módosította. Többek között külön előírások szabályozzák a filmipari statiszták alkalmi foglalkoztatását és a korábbinál egyértelműbbé vált az érintett munkavállalók adóbevallási kötelezettsége.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Hallgatói munkaszerződés – jubileumi jutalom

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Adásvételi előszerződés felbontása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X