119 találat a(z) fiktív számla cimkére

Áfacsaló csoport bukott le Cikk

Háromszázötvenmillió forint áfát csaltak el szójadara kereskedelmével annak a bűnszövetségnek a tagjai, akiket a NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozói buktattak le.

600 millió forintos kárt okoztak fiktív számlákkal Cikk

Újabb fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezetet buktattak le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A több mint 600 millió forintos kár teljes egészében megtérülhet a zárolt vagyontárgyakkal.

Számlagyárosok előzetesben Cikk

Egy fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezet tíz tagját állították elő a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és járőrei. A számlagyár által okozott kár 2,3 milliárd forint. Hét gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Csaló könyvelőiroda bukott le! A kár 800 millió forint Cikk

Fiktív számlákat kínált gazdasági társaságoknak jutalék ellenében egy budapesti könyvelőiroda. Az ügynek összesen tizenöt gyanúsítottja van, aki ellen feljelentést tettek az adóhatóság nyomozói.

Áfaellenőrzés – fiktívnek minősített számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfaellenőrzésen reklámozási tevékenység beérkező számláit fiktívnek minősítette a revízió. A szolgáltatás nyújtójánál ugyanazon időszakra vonatkozóan szintén ellenőrzés folyik, jegyzőkönyvet még nem kaptak. A revízióval együttműködők voltunk, minden anyagot rendelkezésre bocsátottunk. Arról van szó, hogy versenyautókon elhelyezésre került a társaság logója, ami hitelt érdemlően bizonyítható, szemrevételezhető. A szerződéseket is rendelkezésre bocsátottuk természetesen. A jegyzőkönyvre észrevételt teszünk, de mielőtt elküldjük, szeretném a tanácsát kérni. Ön szerint a szolgáltatónál folyó ellenőrzés lehet-e alapja egy jegyzőkönyvre tett észrevételnek? Illetve ami szemmel látható, tehát a reklámhordozó versenyautókon elhelyezett céglogó, miért nem elfogadható a hatóság részéről? Tudom, hogy kevés az információ, de nyilvános kérdésben nem adnék meg pontosabb adatokat. Várom válaszát.

Számlagyárosok: vádemelést javasol a NAV Cikk

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói annak a számlagyárnak az ügyében, amely fiktív számlák kiállításával 220 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. Az 53 gyanúsított közül a számlagyárat irányító három férfi lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Vigyázat, könnyen áfacsalás részese lehet, ha erre nem figyel! Cikk

Másik cég nevére módosíttatná a vevő a kereskedő által kiállított számlát; felveti-e ez a fiktív számlázás gyanúját, hogyan kell javítani, sztornózni, helyesbíteni a számlát? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, okleveles adószakértőnk válaszolt.

Fiktív számlákkal csaltak, a NAV már lefoglalt 300 milliót, nyolc évet is kaphatnak Cikk

Költségvetési csalás miatt folytatnak nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói egy Fejér megyei székhelyű mezőgazdasági társaságnál: a cégtől és annak vezetőjétől háromszázmillió forint értékű vagyont foglaltak le, mert jogosulatlanul vett fel állami támogatásokat.

Kft. 38 százalékos tulajdonlásának jogai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az a magánszemély, aki a kft. 38 százalékos tulajdoni hányadát birtokolja, jogosult-e betekinteni a cég könyvelésébe, illetve láthatja-e a költségként elszámolt számlákat. A többségi tulajdonos szerint ugyanis neki semmiféle joga nincs a cégben. Sajnos felmerült a fiktív számlák elszámolásnak a gyanúja, és a kisebbségi tulajdonos úgy érzi, hogy mindez a nyereség szándékos csökkentését, és ezáltal az ő megkárosítását célozza. Amennyiben van lehetősége a cég költségelszámolásának az ellenőrzésére, akkor kérem, hogy jogszabályhellyel szíveskedjék alátámasztani, mert eléggé eldurvult a párbeszéd a két tulajdonos között. Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Fiktív számlákkal trükközött, ráküldte a végrehajtókat a NAV Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Bács-Kiskun megyei gazdálkodó több tízmilliós árukészletét foglalták le. A társaság mindenféle fizetési felszólítást figyelmen kívül hagyott, nem működött együtt a hatósággal.

Fiktív számlákkal játszották el a támogatási pénzt Cikk

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül kialakított játszótér ügyében, egy gyanúsított előzetes letartóztatásba, egy másik házi őrizetbe került, egy harmadik terhelt szökésben van – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Több száz cégből álló számlagyár bukott le Cikk

Egy budapesti férfi irányításával működő bűnszervezet több mint száz cégből álló számlagyárat működtetett, amely fiktív számlakibocsátásokkal hatmilliárdos forgalmat segített lepapírozni ügyfeleiknek. A NAV pénzügyi nyomozói kétnapos akcióban buktatták le az elkövetőket.

Elcsúsztak az olajon, 4 milliárd forintnyi áfát csaltak el Cikk

A 2015 elején indult „étolajas” ügyben a jelenlegi adatok szerint 4 milliárd forintnyi áfát csaltak el. A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vádemelési javaslatot tett az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél – hangzott el a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtótájékoztatóján, Kecskeméten.

Ráhúzta a vizes lepedőt a NAV, a Kúriától várt jogorvoslatot Cikk

Körbeszámlázásos csalás és adókijátszás miatt csaknem 450 millió forint adóhiányt állapított meg az adózónál az adóhatóság, amit bírsággal és késedelmi pótlékkal megfejelve kellett volna megfizetni. Az adózó felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához.

Politikai bosszút sejt a csalási vád mögött a polgármester Cikk

Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy dél-baranyai falu polgármestere ellen – közölte a Baranya Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Álláskeresési járadék – ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink