19 találat a(z) feltétel cimkére

Végkielégítés feltételekkel Kérdés

Könnyítések a babaváró hitel kérelmi feltételein Cikk

A kormány tovább könnyítette a július 1-jétől kérhető babaváró támogatás igénylését. A 109/2019. számú Magyar Közlönyben megjelent 151/2019. kormányrendelet értelmében azok is igényelhetik, akiknek korábban késedelmes hiteltartozásuk volt, de azt a kérelem benyújtása előtti egy éven belül már rendezték.

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozó munkaerő-kölcsönző céget szeretne alapítani. Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy amennyiben ennek a vállalkozónak van több más profilú cége is (tulajdonosként, illetve ügyvezetőként is) lehet-e ebben az újonnan alapított munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégben is tulajdonos, illetve ügyvezető? Van-e olyan feltétel, mely ezt tiltaná? (Kérem, ha van, akkor a törvényi helyet is jelölje meg!) Illetve saját cégeibe közvetíthet-e ki munkaerőt? Válaszát előre is köszönöm!

Az 5 százalékos áfakulcs alkalmazási feltételei a vendéglátásban Cikk

Az 5 százalékos áfakulcs alkalmazásának feltételeiról érdeklődött olvasónk. Kérdéseire dr. Kelemen László adószakértő jogász válaszolt.

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Kérném segítségét csedre való jogosultság megállapításához. A második gyermek 2019. 05. 06-án várható. Az anya 2014. 10. 06-ától volt cseden, majd gyeden és gyesen. 2017. 10. 05-én lejárt az ellátás, ezalatt a volt cégénél állományban volt, nem ment vissza dolgozni, kifizették a szabadságát, így 2017. 11. 14-éig volt állományban. A kérdésem az volna, hogy a csedbe nem számít bele a gyes időszaka, de a volt munkahelyén lévő állománya esetleg igen? Ha találna munkahelyet, ahova be lenne jelentve a következő 6 hónapban, akkor összességében meglehetne neki a 365 napja? Illetve ha a csedre nem lesz jogosult, akkor az édesapa megkérheti a gyedet, aki kft.-tag és ügyvezető? Az ő munkavégzését befolyásolja? Köszönöm szépen

Adócsomag 2019: kiva-változások. Példákkal Cikk

Az Országgyűléshez T/625. számon benyújtott, az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló törvényjavalat (Javaslat) 44–55. paragrafusa – többek között – a kisvállalati adó (kiva) előírásait érintő módosításokat tartalmaz. A változások – az adóhatóság megnevezésének állami adóhatóságról, állami adó- és vámhatóságra történő változtatását kivéve – 2019. január 1-jén lépnek hatályba.

Online társkeresők: ellenőrizze a szerződési feltételeket! Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2018. február 7-én és 8-án hét Magyarországon (is) népszerű online társkereső szolgáltató általános szerződési feltételeit tekintette át nemzetközi együttműködés keretében.

Családi kft. + kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyszemélyes kft., ahol a tag eladná részesedését édesanyjának, aki így kiegészítő tevékenységet folytatónak minősülne. Az eladó főállású katás egyéni vállalkozó lenne, az egyéni vállalkozó a kft.-be beszámlázna – természetesen a szokásos piaci árat figyelembe véve – a munkaviszonytól való elhatárolásból három feltétel teljesül [Kata tv. 14. § (3)-ból d), e), f) pontok]. Lehetséges-e ez így, illetve lehet-e megbízási jogviszonyban 0 forintért a társaság ügyvezetője az előző tulajdonos? Előre is köszönöm válaszát.

Nyilvános árverés szervezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autókkal kereskedő vállalkozás a telephelyén nyilvános árverést szeretne szervezni. Hol tudnék annak utánanézni, hogy erre vonatkozóan milyen szabályokat, előírásokat kell betartani? Nem áfaszabályokra gondolok, hanem hogy kell-e engedélyeztetni, bejelenteni valahova stb. Köszönöm szépen a segítséget! Emília

Teljesítmény értékelése és prémium Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkahelyem bevezetett egy néhány elemből álló teljesítményértékelési rendszert, amiből évente több is van. A prémium kifizetéséhez (mely a százalékos teljesítményhez képest kb. 0-4 havi összegig terjedhet) meg van határozva, hogy a cégnek milyen eredményt kell elérnie. A mérték és a kifizetés tehát a teljesítményhez és a céghez egyaránt kötött. Jogszerű kifizetést vagy a prémium megállapítását olyan feltételhez kötni, ami nem is függ a dolgozótól? Köszönöm.

Elektronikus számla tárolása Kérdés

Cégünket egyre gyakrabban keresik meg az ügyfeleink, hogy hozzájárulásunkat kérjék elektronikus számla kibocsátásához. Szeretnék egy kicsit többet tudni, milyen technikai feltételekkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy elektronikus számlát tudjunk befogadni és a NAV által előírt formátumban tárolni?

Szakfordítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk eddigi tevékenységi körei mellé felvennénk fordítói szolgáltatást, amit alvállalkozóval szeretnénk elvégeztetni. Kérdésem, hogy a fordítói TEÁOR bejelentésen kívül milyen jogszabályi előírás vonatkozik erre a tevékenységre, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz hogy végezhessük ezt a tevékenységet?

Kata feltételek (a munkaviszony vélelme kapcsán) Kérdés

Segítségüket szeretném kérni a katatörvény munkaviszonytól való elhatároláshoz kapcsolódó utolsó (2015. január 1-jétől hatályos) feltételek értelmezésében: 1. Amennyiben főállású kisadózóról van szó, akkor ez a feltétel esetében megvalósul-e, azaz a válasz az, hogy ezzel a ponttal egy feltétel teljesül, vagy ezen feltétel vizsgálata nem is lehetséges nála, mivel nem főállású kisadózókat említ a bekezdés? 2. Jól értelmezem-e, hogy ha a nem főállású kisadózó a saját munkaadójának/társas vállalkozásának (ahol főfoglalkozásúnak minősül) számláz és nem éri el az éves bevételének 50 százalékát ezzel a bevétellel, megfelel egy feltételnek a hétből? Köszönettel vbtax

Lazítottak a hitelfeltételeken a bankok Cikk

A hitelintézetek magánszektorral szembeni hitelezésében javuló tendenciák tapasztalhatók, az idei második negyedévben a kis- és középvállalatoknak (kkv-szektor) nyújtott hitelek éves összevetésben 5 százalékkal bővültek – mondta Oláh Zsolt, a jegybank vezető elemzője pénteken Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján.

Agrártámogatás: mikor, milyen feltételekkel adható, és mikor nem? Cikk

A társasági adó rendszerében három olyan támogatásnak minősülő, beruházáshoz kapcsolódó kedvezmény vehető igénybe, amelyet az elsődleges mezőgazdasági termeléshez is lehet érvényesíteni. A cikk azt mutatja be, hogy melyek a belföldi és uniós feltételei a kedvezmények érvényesítésének.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kivett vízfolyás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs