36 találat a(z) fejlesztési adókedvezmény cimkére

Fejlesztési tartalék és fejlesztési adókedvezmény Kérdés

Fejlesztési adókedvezmény meghatározása Kérdés

Globális minimumadó: számviteli és eljárási szabályok, a kiegészítő adó hatása az adókedvezményekre Cikk

Sorozatunk előző két részében a globális minimumadó általános elveit, majd annak magyarországi rendszerét vázoltuk. Jelen cikk az adókedvezmények kérdésével, az adatszolgáltatási kötelezettséggel és a főbb eljárási szabályokkal foglalkozik.

Változások a társasági adóban és a helyi adózásban Cikk

Bővül a nem a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások köre, módosul az ellenőrzött külföldi társaság fogalma, változnak az európai uniós engedéllyel igénybe vehető fejlesztési adókedvezmény szabályai a nemrégiben az Országgyűlés elé terjesztett adótörvény-módosítási csomag társasági adózást érintő fejezetei szerint. A törvényjavaslat a helyi adózást érintő kisebb változtatásokat is tartalmaz.

Fejlesztési adókedvezmény II. Kérdés

Fejlesztési adókedvezmény Kérdés

Átmeneti fejlesztési adókedvezmény az adócsomagban Cikk

A parlament július 14-én elfogadta a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló – a Magyar Közlöny 2023. évi 105. számában megjelent – 2023. évi LIX. törvényt. A cikk a módosításnak az átmeneti fejlesztési adókedvezményre vonatkozó rendelkezéseit mutatja be. A rendelkezések 2023. július 15-étől lépnek hatályba.

Fejlesztési adókedvezmény: érdemes élni vele Cikk

A társasági adóból igénybe vehető fejlesztési adókedvezmény szabályai mind a nagy-, mind a kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: kkv) szempontjából kedvezően változtak a tavalyi évben. Nyári Zsolt, a BDO Magyarország K-X Tanácsadó Kft. partnere és okleveles adószakértője blogbejegyzésével felhívja a figyelmet ezekre a talán kevésbé ismert, de beruházások esetén nagyon jelentős társasági adókedvezményt biztosító lehetőségre.

Izer Norbert a kisvállalkozások tehercsökkentéséről Cikk

Számos, a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor számára elérhető, kedvező szabályokat, csökkentett adminisztrációs terhet jelentő változtatás történt a tavalyi évben a szankciós válság miatt, valamint a járvány utáni újraindítás keretében – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Energiahatékonysági beruházás adókedvezménye Cikk

Írásunkban egy, a vállalati szektor részére elérhető, kedvező megoldás, az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezményét mutatjuk be, kitérve többek között az adókedvezmény igénybevételének főbb feltételeire, illetve előnyeire és hátrányaira.

Fejlesztési adókedvezmény Kérdés

Módosuló szabályok a fejlesztési és az energiahatékonysági beruházási adókedvezménynél Cikk

Várhatóan március elején elfogadja az Országgyűlés az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeiről szóló 1997. évi CXXIV. törvény és egyéb törvények módosításáról szóló T/18205. számú törvényjavaslatot. E javaslatban szerepel a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosításaként a fejlesztési adókedvezményre és az energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó adókedvezményre vonatkozó szabályozás módosítása.

Beruházás – támogatáshalmozódás Kérdés

Fejlesztési adókedvezmény, környezetvédelmi beruházás Kérdés

Tao-kedvezmény Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31