106 találat a(z) fejlesztés cimkére

Elektronikus gazdálkodási napló: hamarosan újabb fejlesztési csomagot élesít a hatóság Cikk

Az eGN folyamatos fejlesztésének köszönhetően az elkövetkezendő hetekben újabb fejlesztési csomagot élesít a hatóság, ami tovább könnyíti majd a rendszer használatát. A Nébih emellett javasolja a gazdálkodóknak, hogy év közben folyamatosan töltsék az adatokat az eGN-be, így még gördülékenyebbé válhatnak a benyújtási időszakok – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Közel hatszorosára emeli a kormány az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program keretösszegét Cikk

A magyar vállalkozások megerősítése érdekében a kormány az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP) keretösszegét közel hatszorosára emeli – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-vel.

2,9 milliárd forintos járműiparibeszállító-fejlesztési program indul Cikk

A járműiparibeszállító-fejlesztési programot a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködve, illetve az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével hirdeti, 2,9 milliárd forintos kerettel – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleménye szerint Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár.

Egyre több a vendégmunkás, pedig nem is munkaerőhiány, hanem bérhiány van Magyarországon Cikk

Idehaza elfogyott a munkaerő, miközben sorra jelentik be a több ezer foglalkoztatottra igényt tartó fejlesztéseket. A B terv megszületett: jöjjenek a vendégmunkások – írja a nepszava.hu.

Megszűnik az IKR, a tipikusan közigazgatási perek elektronikus kezdeményezésére használt rendszer Cikk

A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) 2023. augusztus 25-én levelet kapott dr. György Istvántól, a Miniszterelnökség államtitkárától, aki arról tájékoztatta a MÜK vezetését, hogy a Miniszterelnökség 2023. szeptember 20. napjával leállítja az úgynevezett IKR rendszert, amelyet eddig tipikusan közigazgatási perek elektronikus kezdeményezésére használtak állampolgárok és ügyvédek egyaránt. A levél szerint a döntés oka az, hogy az IKR fenntartásához jelentős további fejlesztés lenne szükséges, amely „több tényező együttes fennállása miatt” nem lehetséges – tájékoztat hírlevelében a MÜK.

Az Agrárminisztérium meghosszabbította a tanyák fejlesztésére kiírt pályázatot Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című, rendkívül sikeres pályázati felhívását ismét meghosszabbította, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. október 1-jéig van lehetőség – közölte Nagy István agárminiszter a tárca szerdai közleménye szerint.

Informatikai fejlesztés: a CIB Bank több szolgáltatása szünetel szerdán éjszaka Cikk

A CIB Bank egyes szolgáltatásai nem vagy csak korlátozottan lesznek elérhetőek szerdán este 10-től csütörtökön hajnali 1-ig az informatikai rendszer fejlesztése miatt - közölte a pénzintézet a honlapján.

Működési alap elszámolása a TÉSZ-eknél Kérdés

Tulajdonjogszerzés nélkül kapott pénzeszköz Kérdés

A BKV-nál megállapodtak a 2023-as bérfejlesztés mértékéről Cikk

Elfogadták a 2023-as évre vonatkozó bérfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodástervezetet a BKV Zrt. munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői hétfőn – közölte a társaság az MTI-vel.

K&H-agrárkutatás: a szektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre Cikk

Az agrárszektor fogékony az innovációra és a digitális fejlesztésre, ugyanakkor az alkalmazásban inkább az óvatos szemlélet jellemzi a gazdákat – közölte a K&H innovációs agrárkutatása alapján kedden az MTI-vel.

Támogatások elszámolásának számvitele – 2. Költségekre az adóhatóságtól vagy más szervezettől, illetve fejlesztésre kapott támogatás Cikk

Cikksorozatunk második részében a költségek ellentételezésére az adóhatóságtól vagy jogszabály által meghatározott szervezettől, továbbá a fejlesztési célra – visszafizetési kötelezettség nélkül – kapott, pénzügyileg rendezett támogatások, véglegesen átvett pénzeszközök számviteli elszámolásával foglalkozunk.

14,6 milliárd forintból korszerűsíti szolgáltatásait a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 9,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,3 milliárd forint intézményi forrás felhasználásával fejleszti szolgáltatásait, a papírmunka csökkentését és az ügyintézés egyszerűsítését segítő projekt negyedik üteme is lezárult – tájékoztatta az adóhatóság pénteken az MTI-t.

Mezőgazdasági preciziós fejlesztési támogatás Kérdés

A hatékony távmunka a cél, háttérbe szorult a mesterséges intelligencia a vállalati fejlesztésekben Cikk

A rövid távú innovációk kerültek fókuszba a magyar vállalkozások körében, míg a hosszabb távra szóló fejlesztések háttérbe szorultak – derült ki a K&H innovációs indexből. A kutatás keretében 360, a magyar magánszektor 32 ezer vállalatát reprezentáló, 300 millió forintot meghaladó árbevételű cég nyilatkozott az innovációs, digitális lépéseikről és terveikről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink