10 találat a(z) előlegfizetés cimkére

Határidő közeleg: mutatjuk, kinek, mikor kell, és mikor nem kell szja-előleget fizetnie Cikk

Július 12-éig kell a magánszemélyeknek megfizetniük az szja-előleget; cikkünkben összefoglaltuk, kikre vonatkozik ez, és mire kell figyelni az előleg megállapítása során.

Megkezdődött az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások előlegfizetése Cikk

A kormány és az agrártárca továbbra is számos eszközzel segíti a magyar gazdálkodókat. Megkezdődött ugyanis a 2023. évi agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és ökológiai gazdálkodási (ÖKO) támogatások előlegfizetése – jelentette be pénteki közleményében az agrárminiszter, közölte az MTI.

Lakásáfa Kérdés

Magánszállásadás Kérdés

Jövő szerdán indul az agrártámogatások előlegfizetése Cikk

Jövő szerdán indul a Magyar Államkincstáron (MÁK) keresztül a mezőgazdasági termelőknek nyújtott agrártámogatások előlegfizetése, amely idén 240 milliárd forintot tesz ki – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Innovációs járulék: itt az ideje előleget fizetni! Cikk

Idén 2019. április 23-a a határideje (a hétvége és a húsvéti ünnepek miatt) a naptári év szerint működő, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Szt.) hatálya alá tartozó gazdasági társaságok esetén az első negyedévi innovációsjárulék-előleg megfizetésének.

Közösségen belüli értékesítés, kikerülés harmadik országba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező magyarországi cég élőállatot értékesítene egy közösségi adószámmal rendelkező németországi cégnek, de az állatok közvetlenül Magyarországról Törökországba lennének kiszállítva. (Nem a közösségbe kerülnek.) Ebben az esetben lehet-e szó áfamentes értékesítésről, ha igen, milyen feltételek mellett? A német cég szervezi a fuvart. Nyilatkoztatni kell-e arról, hogy a fuvarozást vevőként végzi és nem eladóként az áfamentesség igazolásául? Milyen egyéb igazolás szükséges? Mi van abban sz esetben, ha az állatok először egy magyarországi gyűjtőtelepre kerülnek be, ide lesznek leszállítva, és innen fogják őket kiszállítani Törökországba? Amennyiben ez a német vevő előleget fizet díjbekérő alapján, akkor arról kell kiállítani előlegszámlát? Ha nem, a végszámlán fel kell tüntetni a befizetett előleget? Köszönöm.

Közeleg a magánszemélyek adóelőleg-fizetési határideje Cikk

A második negyedévi szja-előleget 2018. július 12-éig kell befizetniük a magánszemélyeknek. Ez a határidő jellemzően azokat érinti, akik az egyéni vállalkozói és az őstermelői tevékenység keretén kívül folytatják önálló tevékenységüket (például óraadás, bérbeadás, tervezés) és nem kifizetőtől származik az adóelőleg alapjául szolgáló jövedelmük, vagy a kifizető bármely oknál fogva azt nem tudja vagy nem köteles levonni.

Társaságiadó-előleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Számviteli törvény hatálya alá tartozó bt. 2016. június 1-jével megindítja a végelszámolást. A 2014. évről beadott 1429-es tao-bevallásban társaságiadóelőleg-kötelezettség van 2016. I. negyedévre, amit befizettek, és 2016. II. negyedévre, ami 2016. 07. 20-áig fizetendő. Kérdés, hogy a végelszámolás megindítása után ezt a társaságiadó-előleget be kell-e fizetni, vagy ez hatályát veszti? A 2016-ról készülő beszámoló eredménye negatív, tehát 2016. évre nincs társaságiadó-fizetési kötelezettség. 2015. évről a 1529-es bevallásban közölt társasági adót befizette a bt. Jelenleg az adófolyószámlán 1000 forint túlfizetés van.

Teljesítés dátuma Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődnék, hogy a számlán szereplő "A számla teljes kiegyenlítéséig a termékek a szállító tulajdonát képezik" megjegyzés milyen teljesítési határidőt feltételez. Egy beszállítónk számláját egy ellenőrzés során kivették a könyvelésből emiatt, hogy ez a mondat előlegfizetést feltételez. Bár nem értek vele egyet, mert az előlegszámla a teljesítést megelőzi, de szeretnék választ kapni rá, hogy Önök, hogyan látják ezt a problémát. Köszönettel: Lendvainé

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Erdőgazdálkodó adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink