19 találat a(z) ekhós cimkére

Katás vállalkozás mellett milyen jogviszonyok lehetségesek, milyen tevékenységek végezhetők? Kérdés

Biztosítási jogviszony ekhós adózásnál Kérdés

Új kata mellett ekho Kérdés

Ekho melletti átalányadózás Kérdés

Ekhós munkaviszony nyugdíj mellett Kérdés

Nyugdíj számítása ekhósnál Kérdés

Távolléti díj ekhós Kérdés

Kataalany ekhózása Kérdés

Ekhós egyéni vállalkozó? Kérdés

SZÉP-kártya civilszervezetnél Kérdés

Ekhós megbízási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéseim lennének ekhós megbízási jogviszonnyal kapcsolatosan. 2019.10.01-2020.06.30-ig szól a megbízási szerződés, havi 150 ezer forint megbízási díjjal. A szerződő félnek van főállású munkaviszonya, ahol megfizetik utána a minimálbért terhelő járulékokat. A megbízási díj kifizetése szerződés szerint a jogviszony alatt kétszer történik: januárban (2019/10-11-12. havi) és (2020/01-06. havi) júliusban. Kérdésem, hogy a 'T1041-es bejelentő nyomtatványon mikor, és milyen időszakra kell jelenteni a biztosítási jogviszonyt? A '08-as járulékbevalláson mikor kell bevallani az összegeket? Köszömöm.

Katások, ekhósok: eltérő biztosítási szabályok Cikk

A társadalombiztosítási ellátásokról szóló törvény (1997. évi LXXX.) pontosan meghatározza a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyokat, illetve a biztosítás fennállásának feltételeit. Az ezt követő néhány szakasz rögzíti a biztosítás tartamára vonatkozó tudnivalókat, illetve a biztosítás szünetelésnek szabályait. Logikus és egymásra épülő előírásokról van szó, amely viszonylag egyszerűvé teszi a jogalkalmazást. E téren hibával, illetve bizonytalansággal akkor találkozhatunk, ha valaki bizonytalan a jogviszony meghatározásában, vagy – és a következőkben most ezzel foglalkozunk – ha nem (vagy nem csak) a Tbj. törvényben foglaltakat kell az érintett biztosítási jogviszonyával összefüggésben alkalmazni.

Ekhósok, evások, őstermelők és mások tb-ellátási alapja Cikk

Összeszedtük, milyen speciális szabályok vonatkoznak a nyugdíjas munkavállaló, az evás, az ekhós, az egyszerűsített foglalkoztatott, az őstermelő, továbbá a felszolgálási díjban részesülő személy tb-ellátási alapjára.

Előadóművész ekhós kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem műsorszervezéssel (is) foglalkozik, amit most kezdett el. Ennek keretében az általa képviselt előadóművészek fellépését és a vállalási díjból való kifizetését vállalja. Mivel ez a tevékenység ekhósan is adózhat (énekes, zenész), van-e arra lehetőség, és milyen feltételekkel, hogy így fizesse ki a művészeket? Nem egy művészt képvisel, hanem minden alkalommal mást, a megrendelő igénye szerint. Köszönöm a válaszát.

Így is növelhető évente százezrekkel a nyugdíjas korra szánt megtakarítás Cikk

Aki nyugdíjbiztosítási szerződést köt saját maga, hozzátartozója, vagy akár az élettársa, barátja javára, a biztosított személy majdani nyugdíját nem csak a biztosítóhoz befizetett összeggel, hanem az adójából érvényesíthető kedvezmény összegével és mindezek hozamaival is növelheti, ha munkabér, megbízási díj, személyes közreműködési díj, vállalkozói kivét, bérbeadásból származó jövedelem, vagy egyéb, az összevont adóalapba tartozó jövedelem után személyi jövedelemadót fizet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Vasárnap, ünnepnap

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Személygépkocsi-beszerzés nyílt végű pénzügyi lízingre

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31