16 találat a(z) együttműködés cimkére

Együtt tovább a magyar pálinka fejlesztéséért Cikk

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Pálinka Nemzeti Tanács a pálinkaszektor fejlesztése, valamint oktatási, kutatási és szakpolitikai tevékenységek erősítése érdekében – tájékoztatta az egyetem hétfőn az MTI-t.

Adatcsere a Kincstár és az MNB között Cikk

Megújította és kibővítette együttműködési megállapodását a Magyar Államkincstár és az Magyar Nemzeti Bank (MNB). A közös munka keretében kiemelt szerepet kap egyebek mellett a rendszeres kölcsönös adatszolgáltatás, illetve a tájékoztatás a lakáscélú támogatásokkal és az állami viszontgaranciákkal kapcsolatos tapasztalatokról – írja honlapján az MNB.

Kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság Cikk

Kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a két fél közötti információcsere és tudásmegosztás érdekében. A megállapodás kiterjed többek között a hatóságok közötti információmegosztásra, továbbá a határon átnyúló intézmények működésével kapcsolatos felügyeleti együttműködésre, olvasható az MNB honlapján.

Corvinus Egyetem és az MNB: hat év együttműködés után elválnak útjaik Cikk

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) június 30-án lezárja 2015 óta tartó együttműködését. A képzések zavartalanul működnek tovább – tudatta az egyetem sajtóosztálya közleményben az MTI-vel.

Új adóegyezmény: Andorrával is megállapodott Magyarország Cikk

Andorra és Magyarország között lezárultak a tárgyalások, így ez lehet hazánk nyolcvannegyedik adóegyezménye – jelentette be közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

Együttműködéssel látványosan csökkenthető a versenyhivatali bírság Cikk

Együttműködéssel jelentősen mérsékelhetik a cégek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott bírságokat – hangzott el a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda és a Vállalati Jogtanácsosok Európai Egyesülete (ACCE) közös konferenciáján. A hatósággal való kooperációt nagymértékben elősegítik a hatékony és jól működő vállalati megfelelési programok.

Egyre szorosabb Magyarország kapcsolata Kínával Cikk

Kulcskérdésnek nevezte Magyarország szempontjából a Kínával való hatékony gazdasági együttműködést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Pekingben, kínai-magyar üzleti megállapodások aláírása előtt tartott beszédében. A világ immár legnagyobbra nőtt gazdasága az exportteljesítményt döntően meghatározó piacot jelent a magyar vállalatoknak – jelentette ki.

Kisvállalkozások folyamatos tájékoztatását ígéri a NAV Cikk

Együttműködési megállapodást kötött a kisvállalkozók adózási ismereteinek bővítésére az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte az IPOSZ.

Kolozsváron bemutatkozott a magyar jogászok nemzetközi együttműködési hálózata Cikk

A Kolozsvári Magyar Napok keretében pénteken lépett először a nyilvánosság elé a Kárpát Jogi Network, a magyar nyelven is dolgozó jogászok nemzetközi együttműködési hálózata.

Hallgató részére kifizetett díjazás összegének megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyetemi hallgatót foglalkoztatunk együttműködési keret megállapodással 6 hetet meghaladóan, így díjazás illeti meg őt. A díjazás mértékének megállapításában kérném a segítségét, ha a szerződésben az szerepel, hogy "hetente legalább a mindenkori legkisebb minimálbér összege 15 százalékának megfelelő hallgató munkadíj fizetésére van kötelezve a foglalkoztató", ez azt jelenti, hogy a 138 000 forint 15 százalékát, azaz 20 700 forintot kell neki hetente kifizetni vagy a heti minimálbér 15 százalékát, azaz 31 730* 15% = 4760 forint a heti bére? Válaszát előre is köszönöm!

Ebben is együttműködik a BÉT és a könyvvizsgálói kamara Cikk

A tőzsdén jelenlévő és oda készülő vállalatok, valamint könyvvizsgálóik képzésében való együttműködésről kötött megállapodást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKVK) – tájékoztatott a BÉT.

Magyarország adóügyi egyezmény megkötésére készül Svájccal Cikk

Magyarország is csatlakozni akar azon államokhoz, amelyek az adózás és egyéb pénzügyek területén együttműködésre törekszenek Svájccal, az erről szóló egyezményen már dolgoznak a Nemzetgazdasági Minisztériumban - írja a Népszabadság szerdai számában.

Hova küldik továbbtanulni az APEH-es dolgozókat? Cikk

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával. Az erről szóló szerződést dr. Szikora János az APEH elnöke és Villányi László dékán írta alá. A közös munkálkodás célja a felsőoktatásban képzett szakemberek szakmai támogatása, amelyben kiemelt szerepet kap az adótudatosság elősegítése.

Huszonhatmillió forintos bírságot rótt az APEH a szabálytalankodókra Cikk

A feketegazdaság elleni küzdelem összehangolása érdekében együttműködési megállapodást kötöttek pénteken Egerben az APEH, a fogyasztóvédelem, a rendőrség, a munkavédelmi felügyelőség, a pénzügyőrség, valamint a népegészségügyi szolgálat Észak-magyarországi regionális vezetői.

Az APEH keze Csehországig is elér Cikk

Az információcsere gyorsítását és minőségének javítását segíti elő az a megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá Prágában Szikora János, az APEH elnöke, és Jan Knízek, a Cseh Köztársaság Központi Pénzügyi és Adózási Igazgatásának vezetője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Beolvadásos kiválás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs