11 találat a(z) együttműködés cimkére

Együttműködéssel látványosan csökkenthető a versenyhivatali bírság Cikk

Együttműködéssel jelentősen mérsékelhetik a cégek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott bírságokat – hangzott el a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda és a Vállalati Jogtanácsosok Európai Egyesülete (ACCE) közös konferenciáján. A hatósággal való kooperációt nagymértékben elősegítik a hatékony és jól működő vállalati megfelelési programok.

Egyre szorosabb Magyarország kapcsolata Kínával Cikk

Kulcskérdésnek nevezte Magyarország szempontjából a Kínával való hatékony gazdasági együttműködést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Pekingben, kínai-magyar üzleti megállapodások aláírása előtt tartott beszédében. A világ immár legnagyobbra nőtt gazdasága az exportteljesítményt döntően meghatározó piacot jelent a magyar vállalatoknak – jelentette ki.

Kisvállalkozások folyamatos tájékoztatását ígéri a NAV Cikk

Együttműködési megállapodást kötött a kisvállalkozók adózási ismereteinek bővítésére az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte az IPOSZ.

Kolozsváron bemutatkozott a magyar jogászok nemzetközi együttműködési hálózata Cikk

A Kolozsvári Magyar Napok keretében pénteken lépett először a nyilvánosság elé a Kárpát Jogi Network, a magyar nyelven is dolgozó jogászok nemzetközi együttműködési hálózata.

Hallgató részére kifizetett díjazás összegének megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyetemi hallgatót foglalkoztatunk együttműködési keret megállapodással 6 hetet meghaladóan, így díjazás illeti meg őt. A díjazás mértékének megállapításában kérném a segítségét, ha a szerződésben az szerepel, hogy "hetente legalább a mindenkori legkisebb minimálbér összege 15 százalékának megfelelő hallgató munkadíj fizetésére van kötelezve a foglalkoztató", ez azt jelenti, hogy a 138 000 forint 15 százalékát, azaz 20 700 forintot kell neki hetente kifizetni vagy a heti minimálbér 15 százalékát, azaz 31 730* 15% = 4760 forint a heti bére? Válaszát előre is köszönöm!

Ebben is együttműködik a BÉT és a könyvvizsgálói kamara Cikk

A tőzsdén jelenlévő és oda készülő vállalatok, valamint könyvvizsgálóik képzésében való együttműködésről kötött megállapodást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKVK) – tájékoztatott a BÉT.

Magyarország adóügyi egyezmény megkötésére készül Svájccal Cikk

Magyarország is csatlakozni akar azon államokhoz, amelyek az adózás és egyéb pénzügyek területén együttműködésre törekszenek Svájccal, az erről szóló egyezményen már dolgoznak a Nemzetgazdasági Minisztériumban - írja a Népszabadság szerdai számában.

Hova küldik továbbtanulni az APEH-es dolgozókat? Cikk

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával. Az erről szóló szerződést dr. Szikora János az APEH elnöke és Villányi László dékán írta alá. A közös munkálkodás célja a felsőoktatásban képzett szakemberek szakmai támogatása, amelyben kiemelt szerepet kap az adótudatosság elősegítése.

Huszonhatmillió forintos bírságot rótt az APEH a szabálytalankodókra Cikk

A feketegazdaság elleni küzdelem összehangolása érdekében együttműködési megállapodást kötöttek pénteken Egerben az APEH, a fogyasztóvédelem, a rendőrség, a munkavédelmi felügyelőség, a pénzügyőrség, valamint a népegészségügyi szolgálat Észak-magyarországi regionális vezetői.

Az APEH keze Csehországig is elér Cikk

Az információcsere gyorsítását és minőségének javítását segíti elő az a megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá Prágában Szikora János, az APEH elnöke, és Jan Knízek, a Cseh Köztársaság Központi Pénzügyi és Adózási Igazgatásának vezetője.

Szorosabb együttműködés a magyar és a román adóhivatalok között Cikk

Az információk minőségének javítását, és az információcsere gyorsítását kívánja elősegíteni az a megállapodás, amelynek előkészítéséről szándéknyilatkozatot írtak alá a Magyar Köztársaság és Románia kormányainak harmadik együttes ülésének keretében Nagyszebenen. A szándéknyilatkozatot Szikora János az Adó – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke, és Daniel Chiţoiu a román Pénzügyigazgatási Nemzeti Ügynökség vezetője írta alá.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close