11 találat a(z) egyéni vállalkozás megszűnése cimkére

Egyéni vállalkozásból kft. Kérdés

Megszűnő egyéni vállalkozás: áfa- és szja-kötelezettségek Cikk

Milyen áfavonzatok és szja-kötelezettségek merülnek fel az Adózóna olvasójának megszűnő egyéni vállalkozásánál? Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Egyéni vállalkozás megszűnése Kérdés

Adózás egyéni vállalkozás megszűnésekor Kérdés

Megszűnés: áfaarányosítás, jövedelem Kérdés

Személyi jövedelemadó Kérdés

Egyéni vállalkozás megszűnése Kérdés

Tisztelettel köszöntöm! Abban kérném szíves segítségét, hogy ha áfás egyéni vállalkozó úgy dönt, hogy megszűnteti a vállalkozását év közben, akkor milyen bevallási, bejelentési kötelezettség terheli. Mivel vannak tárgyi eszközei, így annak milyen összeg után kell megfizetni az áfájukat és milyen összegben veszem be a bevételek közé megszűnés esetén. A kérdésemre adott válaszát tisztelettel megköszönöm és boldog ünnepeket kívánok! Üdvözlettel: Horváthné Kati

Egyéni vállalkozó megszűnésének áfakérdése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Áfás egyéni vállalkozó alanyi mentesre tért át. Tárgyi eszközei után áttéréskor megfizette az áfát. 2019 decemberében megszűnne, kérdésünk, hogy a tulajdonában lévő tárgyi eszközök után kell-e még egyszer áfát fizetnie?

Egyéni vállalkozás megszűnése – áfa II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos a fellelhető anyagokból nem derült ki, hogy az épület aktivált értéke miből is adódik – a vállalkozó szerint volt padlókészítés és járdakészítés, ami bekerülhetett –, de mivel áfás volt a vállalkozás mindig, úgy gondolom, hogy áfalevonás joga megillette, és bizonyára élt is vele.

Egyéni vállalkozás megszűnése – áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kereskedelmi tevékenységet folytató áfás egyéni vállalkozó a vállalkozó tevékenységét megszünteti 2019-ben. Az üzlethelyiséget – ingatlanrész, mely ingatlan további részét 2000-ben vásárolta meg – 1992-ben vásárolta (850 ezer Ft), a vállalkozásba nem vitte be. 1996-ban "valahogyan bekerült az ingatlan 50 ezer forint értékben, azóta 2% értékcsökkenést számolt el rá. (Gyanítom, egy padlókészítés az üzletben, vagy belső kisebb felújítás eredménye.) A vállalkozás megszűnésekor kell-e áfát fizetnie az ingatlannal kapcsolatban? Az ingatlant a vállalkozás megszűnése után fogja valamikor értékesíteni. Köszönöm segítségét!

Egyéni vállalkozás megszűnése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A katás egyéni vállalkozó 2017. 02. 01-jétől szünetelteti a vállalkozását. Lassan letelik a 2 év. Melyik napon szűnik meg hivatalból a vállalkozás, amennyiben nem indítja újra? 01. 31-én vagy 02. 01-jén? Vagyis az a kérdés, hogy ha folytatni szeretné a vállalkozását, akkor elég-e 02. 01-jétől indítania, hogy ne kelljen fizetni januárra is a katát, vagy mindenképpen 01. 31-én már működőnek kell lennie újra? Mielőbbi válaszukat köszönöm. Némethné Takács Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs