183 találat a(z) egészség-rss cimkére

Megkezdődött a koronavírus-járványban dolgozó egészségügyi dolgozók munkabér-elszámolása Cikk

Megkezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezés során többletfeladatot ellátó egészségügyi dolgozók bérköltségének elszámolása az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával (OKFŐ); az erre fordítható uniós forrás 29,4 milliárd forint.

Élelmiszerbiztonság: a baromfitermékekkel, a zöldségekkel és a gyümölcsökkel volt a legtöbb gond 2022-ben Cikk

Mintegy 200 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni a múlt évben az EU-s riasztási rendszer adatai alapján. Az országot érintő ügyek elsősorban baromfihúshoz és abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, fűszerekhez, valamint étrend-kiegészítőkhöz kapcsolódtak. Az esetek 86 százaléka külföldi előállítású terméket érintett – emelte ki kedden kiadott előzetes évösszefoglaló közleményében Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős helyettes államtitkára.

Nem állami laborok figyelem! Közeledik az adatszolgáltatási kötelezettség határideje Cikk

Január 31-e a végső időpont a nem állami laboratóriumok számára, hogy beküldjék az éves tevékenységükről szóló jelentésüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részére. Mindez egyaránt vonatkozik az üzemi-, illetve a szolgáltató laboratóriumokra is, olvasható a Nébih honlapján.

Kivel, hogyan tarthat kapcsolatot a kórházban fekvő beteg, mikor vehető igénybe segítő? Cikk

Január 1-jétől módosult az egészségügyi törvény, amely szerint látogatási időn túl úgynevezett segítő személyek tartózkodhatnak a kórházban a betegek mellett. Cikkünkben a segítő személyről, és ehhez kapcsolódóan a betegek kapcsolattartási jogaira vonatkozó szabályokat foglaltuk össze.

Japán tiltakozik, amiért Kína felfüggesztette a vízumok kiadását a japán beutazóknak Cikk

A japán kormány szerdán hivatalosan tiltakozott Kínánál, amiért felfüggesztette a japán beutazók számára a vízum kiadását.

Belgium tesztelni fogja a Kínából érkező repülőgépek szennyvizét Cikk

A Kínából Belgiumba érkező utazókat érintő új intézkedéseket jelentett be a belga kormány a koronavírus-járvánnyal összefüggésben: tesztkötelezettség nem lesz, de a repülőgépek szennyvizét elemezni fogják új vírusvariánsok után kutatva – írta a The Brussels Times című, angol nyelvű brüsszeli hírportál.

Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus-koncentráció Cikk

Továbbra is enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

A karácsonyra Olaszországba érkező kínai turisták több mint felének pozitív lett a koronavírustesztje a milánói repülőtéren Cikk

A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a koronavírusteszten a Malpensa milánói repülőtéren – jelentette be Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős szerdán. Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli.

658,2 millió fölött a koronavírus-fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké több mint 6,681 millió Cikk

Világszerte 658 249 823  ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 6 681 966 – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem helyi idő szerint szerda reggeli adataiból.

Téli élelmiszerlánc-ellenőrzés: 12,2 millió forint bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer Cikk

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

GVH: nem volt jogsértő a vírusellenes ágyneműk kommunikációja Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megszüntette eljárását a vírusellenes technológiával reklámozott ágyneműk kapcsán, miután a gyártó igazolni tudta, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtott a hirdetésekben – írja honlapján a GVH.

Svéd mandulatortát hívtak vissza a forgalomból Cikk

Fémdarab esetleges jelenléte miatt visszahívták a forgalomból az Almondy Daim 400 grammos svéd mandulatortát csokoládéval és ropogós karamellel – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Termékvisszahívás: mák kerül le a boltok polcairól Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) mák visszahívásáról tájékoztat honlapján.

Tovább emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja Cikk

Országos átlagot tekintve tovább növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Figyelem, egészségre ártalmas anyagú sütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco! Cikk

Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján ma közzétett felhívásban. A forgalmazó szerves vegyületek kioldódásával indokolta az intézkedést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jutalék, bónusz adózása 2022-ben

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

SZÉP-kártya-juttatás ügyvezetőnek

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tartós bérlet elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs