248 találat a(z) egészség-rss cimkére

Ebzárlat és legeltetési tilalom február 24-25. között Cikk

A veszettség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kialakult magas kockázata miatt 2024. február 24-25. között soron kívüli rókavakcinázásra kerül sor a vármegye teljes területén. Az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kiemelt egészségügyi ellenőrzés az olaszországi repülőtereken Cikk

Az olasz egészségügyi minisztérium kiemelt ellenőrzést rendelt el a repülőtereken a dengue-láz terjedésében érintett országokból érkező személyek és áruk esetében – közölte a tárca szerdán.

Egészségügyi magánszolgáltatók megtérítési kötelezettsége: új jogszabálytervezet a BM honlapján Cikk

Az állam az egészségügyi magánszolgáltatókkal kívánja megtéríttetni az általuk elkövetett hibák orvoslásának költségeit – ez a lényege annak a jogszabálytervezetnek, ami már olvasható a Belügyminisztérium honlapján – írja a nepszava.hu.

Külföldön is lehet gyógyulni magyar tb-támogatással, mutatjuk, ki, mikor jogosult rá – II. rész Cikk

Magyar társadalombiztosítási támogatással külföldön is igénybe vehető gyógykezelés. A tb-támogatott külföldi gyógykezelésekre többek között akkor kerül sor, ha a beteg magyarországi ellátáshoz hosszú várakozási idővel jutna hozzá vagy a beteg részére olyan ellátást kellene nyújtani, amely Magyarországon tb-támogatottan nem elérhető.

A Lidl teljes kiőrlésű termékeit „szaglássza” a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított a Lidl Magyarországgal szemben. A versenyhatóság gyanúja szerint az országszerte mintegy 200 áruházat működtető kiskereskedelmi vállalkozás megtévesztő kommunikációt folytatott egyes „teljes kiőrlésűként” hirdetett termékei esetében, olvasható a GVH honlapján.

Megjelent a madárinfluenza Somogy vármegyében is Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma ezúttal Somogy vármegye területén igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét, az érintett állományt már felszámolták – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Bulgurt hívtak vissza a forgalomból Cikk

Határértéket meghaladó mikotoxintartalma miatt visszahívták a forgalomból az 1 kilogrammos kiszerelésű Nett Food bulgurt – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A tb-jogviszony is ellenőrizhető már az EgészségAblak applikációval Cikk

A társadalombiztosítási jogviszony ellenőrizhetőségi lehetőségével bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – jelentette be ma Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Szalmonellaveszély miatt hívott vissza biobogyókat a Nébih Cikk

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt visszahívta a forgalmazó az Alnatura és Bio Primo gojibogyóját (gojibeeren) – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. A 100 grammos kiszerelésben kapható termékeket a Müller Drogéria Magyarország Bt. árulja.

Szamárköhögés-járvány van Belgrádban Cikk

Szamárköhögés-járvány sújtja Belgrádot, de a betegség Szerbia-szerte terjed, 2023. december 31-ig 909 esetet jegyeztek fel – közölte a belgrádi NIN hetilap pénteken, tájékoztatott az MTI.

Újabb területen jelent meg a madárinfluenza Cikk

Újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen igazolta a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állomány felszámolása folyamatban van, a betegség jelenléte miatti intézkedés több mint 100 ezer állatot érint – írja honlapján a Nébih.

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter Cikk

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató – tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

Az összes tesztelt fehérjepor megbukott a Nébih ellenőrzésén Cikk

A Szupermenta program legfrissebb terméktesztjén növényi alapú fehérjeporokat vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ együttműködésével. A tesztelt 17 csokoládé ízű termék mindegyike miatt hatósági eljárás indult, ugyanis egyik sem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak. Ezenfelül négy terméknél élelmiszerminőségi, egy esetben pedig élelmiszerbiztonsági hibát is megállapítottak a szakemberek. Nem jelölt szójatartalom miatt – még a tesztfolyamat elején – egy termék visszahívását is elrendelték a hatósági felügyelők – írja honlapján a Nébih.

Két év után újabb gyógyszereket fogadott be a NEAK Cikk

A Gyógyszer-befogadási Bizottság javaslata alapján a nagyértékű gyógyszerek befogadása 38 terápiás területet érint, és 52 készítményt tartalmaz. Ezek között onkológiai, onko-hematológiai gyógyszerek szerepelnek, emellett megtalálhatóak köztük a krónikus szívelégtelenség, a Parkinson-kór, illetve a Wilson-kór kezelésére alkalmas készítmények is – közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.

Változások a társadalombiztosítási ellátásokról szóló törvény szabályaiban Cikk

2023. november 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben az egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LXXXIII. törvény, amely – többek között – módosította a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvényt (Tbj.). Írásunkban a Tbj.-re vonatkozó változásokat ismertetjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3