46 találat a(z) díjazás cimkére

Harmadik országból igénybevett szolgáltatás áfa kérdései Kérdés

EU tagállamban biztosított magyarországi vállalatban felügyelőbizottsági tag Kérdés

Munkavégzés és díjazása május 1-jén és más munkaszüneti napokon Cikk

Az idén még több munkaszüneti napra számíthatunk, ezért érdemes áttekinteni a munkaszüneti napra irányadó fontosabb munkajogi szabályokat. Az alábbiakban a munka- és pihenőidővel, illetve a bérezéssel kapcsolatos szempontokat ismertetjük.

Hallgatói munkaszerződés Kérdés

Kft. nyugdíjas tagjának jövedelme Kérdés

Megbízási jogviszony Kérdés

Néhány órás napi munka: van minimum egy részmunkaidős foglalkoztatottnál? Cikk

A napi munkaidő a felek által a munkaszerződésben meghatározott, a munkaidő-beosztás alapjául szolgáló időtartam, amely teljes napi munkaidő vagy részmunkaidő. A heti vagy havi néhány óra tartamú munkavégzés különösen a munkába visszatérő kismamák és a nyugdíjasok körében kedvelt. Korlátozva van-e ilyenkor a napi munkaidő tartama?

Harmadik országbeli ügyvezető Kérdés

Társas vállalkozó díjazása Kérdés

Ügyvezető biztosítása Kérdés

Munkajogász: nem jár, de adható díjazás a karantén idejére Cikk

Az egészségügyi karantén idejére alapesetben a munkavállalót nem illeti meg díjazás, mert ez nem minősül fizetett távollétnek – mondta Viszló László munkajogász az MTI megkeresésére csütörtökön.

Felügyelőbizottsági tagok díjazása Kérdés

Tisztelt Címzett! Az alábbi témában szeretném a segítségét kérni. Két fő részére havi 50 000 forint díjazást kel fizetnünk a felügyelőbizottságban végzett munkájukért. A felügyelőbizottsági tagok nem állnak munkaviszonyban velünk (más helyen van heti 36 órát elérő munkaviszonyuk), megbízási szerződést nem kötöttünk. A T1041 bejelentettük őket. Milyen járulékokat kell levonni tőlük? Leginkább azt nem tudtuk eldönteni, hogy kell-e 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulékot vonnunk. Előre is köszönöm válaszukat!

Pécsi gimnazisták nyerték az idei PénzSztár versenyt Cikk

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium ZsANK nevű csapata lett az első az immár hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén. A Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében megrendezett országos döntőben A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű nevű békéscsabai csapat végzett a második helyen, míg a harmadik a ceglédi Team Wilson lett.

Építőipari bt. a magánszemély tagnak épít Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az építőipari bt. hogyan, milyen feltételekkel építhet lakóingatlant a magánszemély tagnak? Az építtetők férj és feleség, a feleség a bt. kültagja, a férj pedig a bt. alkalmazottja (nem tag), aki végzi a kőműves munkát. Az ingatlan a magántulajdonukban lesz. Az e-naplóban valahogy ezt rögzíteni szükséges, valamilyen szerződés is kellene hozzá, illetve a számlázás kérdése is felmerül. Milyen szerződés szükséges ehhez, illetve milyen díjazás fogadható el ebben az esetben? Lévén, hogy magát a kőművesmunkát a leendő tulajdonos maga végzi. Válaszukat előre is köszönöm!

Szakmunkástanuló betegszabadságának díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves válaszukat: Társaságunk tanulószerződéssel foglalkoztat szakmunkástanulókat, akik havonta kapnak pénzbeli hozzájárulást, ami adómentes bevétel a tanulóknak. Az Mt. szerint évente 10 nap betegszabadság jár nekik. Az a kérdésem, hogy a betegszabadság napjaira kifizetett juttatás is adható adómentesen (járulékot vonnánk tőlük ugyanúgy, mint a pénzbeli juttatásból), vagy ez adóköteles bevétel a tanulóknak? Úgy tudom, hogy a táppénz összege már adóköteles bevétel. Köszönettel várom válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs