5 találat a(z) csoportos létszámcsökkentés cimkére

Csoportos létszámcsökkentés Kérdés

Tisztelt Czeglédi Bernadett! Ma jelent meg a cikke a csoportos létszámleépítés témájában. Egy kérdésem lenne: mi tehet a munkáltató, ha a dolgozók nem választottak üzemi tanácsot (és nincs szakszervezet sem)? Akkor nem is bocsáthat el csoportos létszámleépítés keretében munkavállalókat? Köszönöm.

Csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó előírások Cikk

A legtöbb szektort negatívan érinti a jelenlegi gazdasági helyzet. Egyes vállalatok dolgozói fizetés nélküli szabadságon vannak, mások még fizetett szabadságaikat töltik, esetleg csökkentett munkaidő mellett tevékenykednek. Szerencsére több munkakörben van lehetőség home office-ra, de sok szektorban a munkavégzés teljesen leállt, nem tudnak munkát adni a dolgozóknak, így sokuknak már március, április folyamán megszűnt a munkaviszonyuk. A munkáltatóknak azonban figyelemmel kell lenniük arra, hogy a veszélyhelyzetben is alkalmazni kell a csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó előírásokat, ha a jogszabályban rögzítettek fennállnak.

Így lehet egyszerre több dolgozót elküldeni Cikk

Sok cég tapasztalja működése során, hogy kénytelen nagyobb számú munkavállalót elküldeni veszteséges gazdálkodása miatt. A csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során egy sor speciális szabályt kell betartani. Ha ez sikerül, a munkavállalók hiába fordulnak bírósághoz. Vagy mégis van támadási lehetőség?

Csoportos létszámcsökkentés – így ítélt a Kúria Cikk

A munkáltatónak megfelelő részletezettségű tájékoztatást kell adnia az üzemi tanács részére – derül ki egy csoportos létszám-leépítési per Kúria által közölt összefoglalójából.

Felmondás, csoportos elbocsátás: kik a legveszélyeztetettebbek? Cikk

Egyre több embertől válnak meg a cégek a válságra hivatkozva, vagy annak ürügyén. Mit mond az utcára került alkalmazott, és mit a racionalizálásra törekvő vállalat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Kataváltozások 2021-ben

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close