132 találat a(z) cafetéria cimkére

Cafetéria visszafizetéssel kapcsolatos kérdés Kérdés

Egy budapesti központú nagyvállalatnál kezdtem dolgozni 2013. április 22-én. Korábban már dolgoztam ennél a cégnél, emiatt próbaidő nélkül, rögtön határozatlan idejű munkaszerződést kaptam. Ezért rögtön, vagyis a következő egész (május) hónaptól járt nekem a cégnél egységes cafetéria juttatás, ami éves szinten bruttó 520 000 forint. Értelemszerűen ez nekem csak 8 hónapra lett megállapítva, májustól decemberig. Ennek az időarányos összege: bruttó 346 667 forint. Egy nyilatkozatot kellett kitöltsek, amiben kértem, hogy ez az összeg két részből álljon:1. Erzsébet utalvány (havonta: nettó 8 000 forint, vagyis bruttó 10 856 forint) 2. A maradék teljes összeg OTP Szép kártyára jóváírva: bruttó 259 819 forint. Vagyis nettó 191 465 forint) Tehát 8x10 856 = 86 848 + 259 819, ez összesen: 346 667, tehát kijön a teljes bruttó összeg. Ez így is történt, a 8 000 forint Erzsébet utalványt havonta kaptam meg, az OTP Szép kártyára viszont még májusban ráutalták a teljes nettó összeget, vagyis 191 465 forintot. Ez így rendben is lenne, viszont én időközben felmondtam az adott cégnél, az utolsó munkában töltött napom augusztus 31-e volt. Az Erzsébet utalvánnyal nincs semmi gond, hiszen azt mindig havonta kaptam meg, vagyis 4 alkalommal megkaptam a 8 000 forint értékű Erzsébet utalványt. Viszont az OTP Szép kártyára a teljes (8 havi) összeget rátették még májusban, ezért ennek a felét jogosulatlanul kaptam meg, vagyis vissza kellett fizetnem. Itt jön az én problémám: a Szép kártyára utalt 191 465 forint fele (95 733 forint) járt volna vissza szerintem a munkáltatónak, ezzel szemben ők levontak tőlem 119 053 forintot. Erre a problémára már a békéscsabai NAV irodában egy hölgy velem egyetértve ugyanezt megerősítette, viszont nekem írásos megerősítésre van szükségem, amivel megkereshetem a volt munkáltatómat. Várom megtisztelő válaszukat, üdvözlettel: Veszelka Miklós

Szigorú szabályozás alatt a vezetői bérek és juttatások Cikk

Az állami tulajdonú cégek többsége annak ellenére, hogy részben közfeladatokat lát el, nagymértékben piaci, profitorientált tevékenységet végez, vagyis nem az adófizetők pénzéből finanszírozza a felsővezetők jövedelmét. Az állami- és magántulajdonú cégek felsővezetőinek javadalmazásában jelentősek a különbségek – írja a Heti Válasz Online. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint az állami tulajdonban lévő társaságok vezetőinek alapbére rendkívül szigorú szabályozás alatt áll, a prémiumok kifizetése pedig meghatározott feltételek teljesítéséhez kötött.

Nem kapnak cafetériát a pedagógusok Cikk

A tanárok idén szeptembertől nem fognak béren kívüli juttatást kapni, jövőre talán – írja a Világgazdaság Online. A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a lapot arról tájékoztatta, hogy a 2014-es költségvetésről szóló tárgyalásokat követően tudnak bővebb információt adni arról, hogy kapnak-e béren kívüli juttatást a pedagógusok.

Ez lehet az új cafeteria-juttatás Cikk

Elképzelhető, hogy a kedvezményes béren kívüli juttatás lesz a munkáltató önkéntes pénztáron keresztül nyújtott célzott szolgáltatása. Munkatársunk egy konferencián szerzett értesülése szerint felmerült a Szja törvény olyan módosítása, amely a kedvezményes béren kívüli juttatások közé sorolná az önkéntes pénztárba fizetett munkáltatói támogatás új formáját.

Cafetéria juttatás bérelt dolgozóknak Kérdés

Az alábbi kérdésben szeretnénk állásfoglalásukat kérni.Társaságunk munkaerőt bérel, és a bérelt munkaerő részére biztosítja a belső szabályzatban foglalt béren kívüli juttatásokat. Társaságunk a cafetériarendszer keretében biztosít munkahelyi étkeztetést (mely szolgáltatást kizárólag társaságunk munkavállalói, illetve a kölcsönzött munkaerő veheti igénybe), amelynek a kölcsönzött munkaerővel kapcsolatos (részükre biztosított juttatás) költségeit át kívánja terhelni a munkaerőt kölcsönadó társaságnak. A cafeteria juttatást havonta, elektronikus kártyán kapják meg a dolgozók. A kártya csak a munkahelyi étkezdében használható.A fenti kapcsán az alábbi kérdések merülnek fel:1. Társaságunk számláját, amelyben átterheli a fent említett juttatás költségeit, folyamatos teljesítéssel állítja-e ki (az elszámolást havonta szeretnék elvégezni, a tárgyhavi juttatásokat számláznánk tovább a kölcsönadónak)? 2) Bruttó összegként kell-e értelmezni azt az összeget a továbbszámlázáskor, amelyet társaságunk biztosít a kölcsönzött munkaerő részére, azaz amely összeget a bérelt munkavállaló felhasználhat munkahelyi étkezésre? (pl. a juttatás „A” bérelt munkavállaló részére 12.500 Ft / hó, amelyet a munkahelyi étkezés során felhasználhat, elkölthet, ebben az esetben az „A” bérelt munkavállalóval kapcsolatosan 9.843 Ft + 2.657 Ft ÁFÁ-t számlázunk-e a bérbeadónak) Szíves segítségüket a fenti tárgyban előre is nagyon köszönjük!

Nagycsaládosokat és nyugdíjasokat üdültet a kormány Cikk

Üdültetésre fordítja a kormány az Erzsébet-utalványokból befolyt pénzt. Hetvenötezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékos, valamint a szociális szférában dolgozó kap üdülési lehetőséget az Erzsébet-program most lezárult négy pályázatának köszönhetően - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Olcsóbb lehet a béremelés, mint a cafeteria Szakértői Kommentár

A 2012-es adócsomag zárószavazás előtt úgy módosult, hogy a béren kívüli juttatással még részben sem valósulhat meg az elvárt béremelés. Ez azt jelenti, hogy mielőtt a béren kívüli juttatásokról dönt a munkáltató, elsőként azt kell megvizsgálnia, hogy az alacsony keresetűek nettó bérének szinten tartása béremeléssel, vagy béren kívüli juttatással jelent-e kisebb költséget.

Cafetéria 2012 kalkulátor - használati útmutató Cikk

Döntött a kormány a cafetéria-juttatásokról: mivel számoljunk 2012-ben? Cikk

Az adótörvényeket módosító törvény végszavazásával véglegessé váltak a személyi jövedelemadó törvény 2012-ben hatályos szabályai. Az adójóváírás megszűnése mellett, a legnagyobb várakozás a munkavállalókat a béren felül megillető juttatások sorsát övezi. Mi adózik kedvezményesen és mennyi az éves keret?

Egyéb cafetéria-juttatások: mi változik, mennyivel adózik? Szakértői Kommentár

Változik azoknak az egyes meghatározott juttatásoknak a köre is, amelyek után a közterheket a juttató fizeti meg. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni.

Cafeteria: mi jár megbízási jogviszony esetén? Válasz

Cafetéria: jövőre kevesebb, mint havi 42 ezer jár eho-mentesen Cikk

Jövőre eho-mentesen személyenként legfeljebb évi 500 ezer forint keretösszegben adható béren kívüli cafeteria-juttatás, és kevesebb lesz az étkezési utalvány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close