132 találat a(z) cafetéria cimkére

Lakáscélú hiteltörlesztés cafetéria keretében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalónk munkaviszonya megszűnik (közös megegyezéssel) és megállapodás szerint jár neki hat havi végkielégítés és cafetéria. Kérdésem, hogy lehet-e szabályosan, illetve adómentesen ezt a hat havi cafetériát egy összegben lakáscélú-hiteltörlesztéshez utalnunk? Jelenleg is cafetéria keretében lakáscélú-hiteltörlesztéshez havi támogatást utalunk tavaly óta részére, illetve a hitelt nyújtó bankja felé. (Adómentességnek megfelelt.) Másik kérdésem is erre vonatkozik, hogy 2015-ben kell-e vizsgálni az ingatlan értékét (ház és telek)az adómentességhez, és a lakás értékének, vagy a fennálló hitel értékének a 30 százaléka adható adómentesen? Előre is köszönöm szíves válaszát! Szeremleiné

Egészségbiztosítás adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Egy kft. biztosítási szerződést kötött egészségbiztosítás címén, melyben a szerződő a kft., a biztosított és kedvezményezett a dolgozó (k). Az egészségbiztosítás a kötvényben felsorolt betegségek bekövetkeztekor a megjelölt biztosítási díj kifizetését teszi lehetővé. A biztosítás hosszú távú, havi díja nem éri el személyenként a minimálbér 30 százalékát. Ezekkel a feltételekkel van-e befizetési kötelezettsége a munkáltatónak, ha van, mennyi, és ez a biztosítás beleszámít-e a cafetéria keretbe ? Válaszát előre köszönöm.

Cafeteria keretösszeg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi két témában szeretnék választ kapni: 1./ Cafetéria keretösszeg: Társaságunknak cafetéria rendszert működtet, ami alapján a dolgozóknak éves keretösszegük van. Egyik munkavállalónknak az éves keretösszege 96 ezer forint (nettó összeg, minden utána fizetendő adót és járulékot a munkáltató fizet meg), melyet a munkavállaló havi 8000 forint Erzsébet utalványban rendel. Az lenne a kérdésem, ha a munkavállaló 2015.02.15-én kilép, akkor szerintem a következő képpen alakul a cafeteria juttatása: Január hónap 8000 forint, a rá jutó járulékot (35,7%) munkáltató megfizeti. Február hónapra 4000 forint juttatás járna. Ez után járó járulékot (35,7 ) munkáltató megfizeti. Az lenne a kérdésem, ha a munkáltató a dolgozónak az egész hónapra járó 8000 forint Erzsébet utalványt (juttatást) megadja, akkor hogyan alakul az utána fizetendő járulék? A 4000 forint után 35,7%, és a másik 4000 forint után 51,17% adó, vagy mivel nem érjük el a 200 ezer forint éves keretösszeg arányos részét, így a fennmaradó 4000 forint után is elég megfizetni a 35,7% adót? 2./ Januárban belépő munkavállaló: 2015.01.07-én új munkavállaló lépett be társaságunkhoz. Az lenne a kérdésem, hogy mivel a 01.02. nap munkaszüneti nap ami át lett helyezve 01.10-ére, az új belépő dolgozónak a 01.10. nap az munkanap vagy szabadnapnak minősül? Szíves válaszukat várom mindkét témában. Köszönettel.

Így használhatja ki az adóelőnyöket! Cikk

Több jelentős, a vállalkozások adózási kötelezettségeit érintő törvényi változás lép életbe 2015. január 1-jén. Az aktuális adóév végéhez közeledve a cégeknek ezért is érdemes átgondolniuk a legfontosabb adózási teendőket, illetve feltérképezniük és végrehajtaniuk a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítési lépéseket.

Korkedvezmény, bérek, cafetéria: a szakszervezetek még reménykednek Cikk

A korkedvezményes nyugdíj megszüntetése a legkritikusabb pontja a kormány és a munkáltatók közötti bértárgyalások során - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke az MTI érdeklődésére, miután a keddi tárgyalási napon sem született megállapodás a vitás kérdésekről.

Munkáltatói adomány II. Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Köszönöm korábbi válaszát, de egy kérdésre nem kaptam még választ, mégpedig arra, hogy "minden munkavállalóra kell-e érvényesíteni az önkéntes nyugdíjpénztári támogatást, vagy lehet csak a 2 főre?" Nincsen cafetéria-szabályzatunk, és nincs egyetlen munkavállaló számára sem cafetéria-kifizetés. 2014-ben a önkéntes pénztári adománya része-e a cafetériának, vagy csak egyéb béren kívüli jövedelem, mert ez adózás szempontjából mást eredményezhet? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Csapás az öngondoskodásra: vége az önkéntes pénztári hozzájárulásnak? Cikk

A béren kívüli juttatásokra vonatkozó 2015-ben hatályba lépő adószabályok alaposan megkurtítják a munkáltatók mozgásterét, emellett hátrányosan érintik a szolgáltató szféra egyes szereplőit is. A már eddig is csak matematikai képletekkel leírható feltételrendszerbe illesztett új korlátozások csaknem minden juttatási formát érintő megszorítással fenyegetnek. A legnagyobb érvágás várhatóan az önkéntes kölcsönös pénztárba történő munkáltatói hozzájárulásokat sújtja. Még van néhány hét az idei évből, érdemes kihasználni a jelenlegi szabályokat.

Cafetéria részmunkaidőre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy a nem 8 órában foglalkoztatott munkavállalóknak arányosítani kell-e a juttatásokat például Erzsébet-utalvány és Szép-kártya esetében? Előre is köszönöm.

Megjelent a decemberi VálaszAdó Cikk

Bőven adott témát a szakértőknek az Országgyűlés elé terjesztett, majd november 18-án el is fogadott adótörvény-módosítási csomag.

Így voksol a Fidesz a cafetéria adójáról Cikk

Kifejezetten támogatja a Fidesz azokat a módosító indítványokat, amelyek célja, hogy a cafetéria adótételei ne módosuljanak, maradjon a teher jelenlegi mértéke – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján. A kormánypárt még nem döntött a KDNP vasárnapi nyitva tartásra vonatkozó javaslatáról.

Internetadó, cafetéria: rendkívüli ülést tartanak Cikk

Rendkívüli ülést hívott össze november 4-ére az NGTT soros elnöke. A szokatlan lépésre a szokatlanul nagy társadalmi feszültséget keltő gazdasági intézkedések, nevezetesen az internetadó és a cafetéria adójának drasztikus emelése miatt kényszerül a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács – áll a közleményükben.

Drágábban és kevesebb cafetériát adhat. Számoljon velünk! Cikk

Fölszállt a füst, van már adócsomag, de nem éppen megszorítások nélkül. Például az egyszerűbb előírásokat korántsem szaporító módon, a szja törvényben – néhány vonzó kedvezmény kilátásba helyezése mellett –, illetve az eho törvényben a törvényjavaslat alaposan átírja a nem pénzbeli juttatásokra vonatkozó szabályokat, csalafinta kereszthivatkozásokkal is emelve a munkáltatókra, kifizetőkre háruló terheket.

Durván drágul a cafetéria – erről nem szólt a miniszter Cikk

Sem a kormányszóvivő, sem Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nem beszélt arról a ma beterjesztett adócsomag kapcsán, hogy jövőre jelentősen növelik a béren kívüli juttatások közterheit.

Cafetéria-arányosítás kilépő dolgozó esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2014. 05. hóban munkavállalói részére SZÉP kártyára feltöltötte az éves keretösszeg teljes összegét. 2014.06. hóban kilépő dolgozó után kell-e az időarányosan többlet feltöltés után magasabb adóterhet fizetni?

Miért adjon inkább étkezési jegyet ajándékutalvány helyett? Cikk

Ajándékutalványt adna a cég dolgozóinak, milyen adóteherrel kell számolnia, s miért érné meg inkább étkezési utalványt juttatnia? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close