132 találat a(z) cafetéria cimkére

Rehabilitációs ellátás melletti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A rehabilitációs ellátásban részesülő munkavállaló jövedelmének számításánál figyelembe kell-e venni a cafetériaszabályzat alapján adható adóköteles vagy adómentes juttatásokat?

Munkáltatói lakásvásárlási támogatás buktatói Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen módon támogathatja a munkáltató munkavállalója lakásvásárlását, ha azt minden munkavállalóra vonatkozóan nem tudja, vagy nem akarja kiterjeszteni? Mivel a munkáltatói "lakáskölcsön" folyósítása nem kötelezettség a munkáltató számára, meghatározhat olyan feltételeket, keretösszeget stb, amely alapján csak egy vagy maximum néhány munkavállalót támogat?

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy dolgozója kilép. Társaságunknál cafetéria rendszer működik, a dolgozók válaszhatnak a cafetéria elemek közül,l amit egy időszakra előre megkapnak. A kilépő dolgozó esetében van-e valamilyen lehetőség az előre kiosztott és leadózott cafetéria elem és adó visszaszerzésére? Köszönettel.

Így vehet ki milliókat adómentesen a bt.-ből Cikk

Itt vannak a lakásvásárlási cafetéria legfontosabb feltételei. Meg fog lepődni, mi számít lakószobának. Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.

Egyenlő munkáért egyenlő bér: mikor tehet különbséget a munkáltató? Cikk

A munkáltató és a leendő dolgozó között létrejött béralkut nemcsak a munkaerő-piaci körülmények, a kereslet-kínálat, hanem az egyenlő munkáért egyenlő bért alapelv is befolyásolják. Az adott munkavállaló bérének meghatározásánál a többi munkavállaló bérezésére is figyelemmel kell lenni. Tekintettel arra, hogy az egyenértékűség kérdése gyakran vita tárgya a felek között, ennek szempontjait tekintjük át a kialakult joggyakorlat tükrében.

Lakásvásárlási cafetéria Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Következő kérdésem lenne a lakásvásárlási cafetériával kapcsolatban: adott egy bt., a tagja munkaviszonyban látja el a feladatait. A tag birtokában van egy családi ház. A jövőben szeretne egy lakást vásárolni, amire igénybe szeretné venni a lakásvásárlási cafetériát olyan módon, hogy a lakás vételárának a 30 százalékát a cég kifizetné neki. Igénybe veheti ilyen esetben a tag a lakásvásárlási cafetériát? Ha igen, akkor át kell jelentkezni neki és a családjának a megvásárolt ingatlan címére? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: H.

Új adómentes juttatás 2017-től! Kinek adható albérleti támogatás? Cikk

A jelenleginél kedvezőbb feltétellel biztosíthatnak majd szálláshelyet, vagy akár lakhatási támogatást is nyújthatnak a szakképzett munkaerő hiányára panaszkodó munkáltatók a munkahely szerinti településen lakóhellyel nem rendelkező munkavállalóik számára. Mindkét juttatás – bizonyos feltételek mellett – adómentesen adható.

Varga Mihály az adómódosításokról: sokkal kevesebbet kell fizetni jövőre Cikk

Lényegesen kevesebb adót kell fizetni jövőre, mint 2016-ban – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján, miután az Országgyűlés megszavazta a 2017. évi költségvetéshez kapcsolódó adótörvény-módosításokat. A miniszter figyelmeztette a munkáltatókat: ne trükközzenek a béren kívüli juttatás egy részének – kedvezményes adózás mellett – készpénzben engedélyezett kifizetése nyomán azzal, hogy az így juttatott összeget beépítik a fizetésekbe.

Így változik 2017-ben a cafetéria – elfogadták az adótörvénycsomagot Cikk

Évi százezer forintot kedvezményesen adózó, béren kívüli juttatás formájában adhatnak a munkáltatók a munkavállalóiknak jövőre, miután mai ülésén az Országgyűlés elfogadta az ezt a módosítást is magában foglaló adótörvénycsomagot. Új adómentes juttatásként nyújtható a dolgozók számára az egészségügyért felelős miniszter által meghatározott egészségügyi ellátás. Többe kerül viszont a munkáltatóknak, ha a korábban megszokott juttatásokat – mint például üdülési szolgáltatást, munkahelyi étkeztetési, iskolakezdési támogatást, helyi utazási bérletet, önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, illetve képzésiköltség-hozzájárulást – szeretnének adni a munkavállalóknak.

Cafetéria készpénzben: ezért örülnek a boltosok Cikk

Örül a cafetériaelemek részleges készpénzesítésének az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), mert így a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, vagyis több pénzt hagynak a boltokban.

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1./ Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselő megkapta a cafetéria juttatást (bruttó 200 ezer forintot). Adhat -e a munkáltató ezen felül védőszemüvegre költségtérítést a napi 4 órán át számítógépet használó munkavállaló részére, és milyen járulékot kell fizetni, illetve egyáltalán kell-e járulékot fizetni? Kell-e ezt szabályzatba foglalni? (Nem minden dolgozó kapná ezt a juttatást.) 2./Lehet e differenciáltan adni a köztisztviselői törvény szerinti cafetériajuttatást? Előre is köszönöm!

Erzsébet-utalvány részmunkaidősnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Részmunkaidőben (napi 4, heti 20 órában) foglalkoztatunk rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállalót. Érdeklődni szeretnék, hogy neki adhatunk fele annyi összegű Erzsébet-utalványt, mint a 8 órában dolgozó munkavállalóknak, vagy neki is meg kell adni azt a keretet, amit a többiek kapnak? Új dolgozónk lépett be hó közepétől, neki is már meg kell adnunk a teljes összeget, mint a többieknek? Cafetéria-szabályzatban nem rendelkezünk arról külön, hogy új belépő miként kapja a juttatást. Ebben az esetben kell kapja a teljes összeget?

"Lefogyasztható" jegy Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szolgáltatásunkról jegyet állítunk ki ügyfeleinknek 3 ezer forint értékben. Új konstrukción törjük a fejünket. Szeretnénk olyan jegyet is értékesíteni, amely az általunk üzemeltetett büfében a jegy értékéig – melyet 5 500 forintért árusítanánk – "lefogyasztható" lenne. A kérdésem az lenne, hogy ez így – vagy bármely része – egyes meghatározott juttatásnak minősül-e, jár-e bármilyen járulékfizetési kötelezettséggel? Ha beváltják a büfében, kell-e regisztrálni valahogy, hogy mennyi értékben fogyasztottak? Ebben az esetben blokkot, nyugtát, számlát már nem kell kiadni, annak a jegy bevételezésével eleget tettünk? Válaszukat előre is köszönöm.

Nyugdíjas ügyvezető béren kívüli juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Öregségi nyugdíjkorhatárt elérő személy két kft.-ben ügyvezető, mindkettőben tag is. Eddig az egyik kft.-ben fizette meg a minimálbér után a járulékokat munkaviszonyosként, cafetériajuttatásban is részesült. Ha a továbbiakban kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozóként nulla forintért, vagy a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó díjazásért látja el az ügyvezetői tevékenységet, milyen járulékokat kell fizetnie, és kaphat-e cafetériát?

Időben szólunk: ne hagyja elveszni SZÉP-kártya-pénzeit! Cikk

Sok cég adja különböző juttatásait elektronikus kártyafeltöltés (elektronikus utalvány) formájában. Csalódhat a kártyatulajdonos, ha nem figyel, ugyanis a műanyag kártyák érvényességi ideje többnyire hosszabb, mint az a határidő, amíg a kártyára feltöltött pénzeket fel kell használni. Cikkünk elsősorban a SZÉP-kártya egyenlegének felhasználhatóságára hívja fel a figyelmet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close