10 találat a(z) cégjegyzék cimkére

Közérdekű nyugdíjasszövetkezet Kérdés

Tevékenységi kör és tényleges tevékenység Kérdés

Cégkapu ügyrendi kérdések Kérdés

Egyéni vállalkozó részvényszerzése Kérdés

Változásbejelentés Kérdés

Országos járvány söpör végig a magyar cégeken: kényszertörlés Cikk

A kényszertörlés a leggyakoribb oka a vállalkozások megszűnésének. Tavaly – különböző eljárások alkalmazásával – összesen 53 ezer vállalkozást töröltek a céglistáról, 49 százalékukat – szám szerint 25 960 céget – kényszertörléssel tüntették el a piacról. A cégbíróságok 2012. augusztustól alkalmazzák, és folyamatosan nyilvánosságra is hozzák döntéseiket. Az adatok összesítése szerint azóta összesen 81 956 céget kényszertörléssel vezettek ki az üzleti világból – tájékoztat a feketelista.hu.

Ezt is tudni kell az áfalevonásról: könnyen elcsúszhat a vétlen fél is Cikk

Élhet-e egy vállalkozás az áfalevonási jogával olyan számla esetén, amely olyan tevékenységről szól, amiről a kibocsátó nem állíthatott volna ki számlát, mivel az nem szerepel a tevékenységei között? – tudakolta olvasónk. dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. vezérigazgatója válaszolt.

Kiszúrnák a hibás cégbeszámolókat Cikk

Kiszűrné a céginformációs szolgálat, ha a számviteli törvény szerinti elektronikus beszámoló és a cégjegyzékben szereplő adatok nem egyeznek meg és erről értesítené a beszámoló benyújtóját - tartalmazza egy rendelettervezet.

Ingatlan a cégben: mikor kell illetéket fizetni? - törvénymódosítás Cikk

Az Illetéktörvény hatályos módosítása alapján a belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban fennálló vagyoni betét megszerzése után - a korábbi szabályozással ellentétben - csak akkor kell illetéket fizetni, amennyiben e társaság cégjegyzékben feltüntetett (ennek hiányában a létesítő okiratában megjelölt) főtevékenysége a törvényben meghatározottak valamelyike. Mit ír elő a törvény?

TEÁOR-kódok átsorolása: mi a teendő januártól? Cikk

A TEÁOR-kódok és a szakmakódok átsorolását a 2009. évben teljesítendő adóbevallással egyidejűleg kell bejelenteni az adóhatósághoz - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal .

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nonprofit Kft.- reprezentáció

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Eredményességi jutalom

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X