8 találat a(z) céges bankkártya cimkére

Bankkártyás fizetés Kérdés

Fotótanfolyam Kérdés

Céges bankkártya magánhasználata Kérdés

Céges HUF bankszámláról céges bankkártyával fizetett EUR számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tagjai, ügyvezetők (személyesen közreműködő nyugdíjasok) külföldi árubeszerzéseik alkalmával a cégautóhoz szükséges üzemanyag külföldi vásárlását céges bankkártyával fizetik. A céges HUF bankszámlán ez természetesen HUF összegben jelenik meg, tehát előzetesen nem kell EUR-t váltania a cégnek. Az EUR pénznemben lévő üzemanyag-számlákon számviteli elszámolásához ugye nem szükséges, hogy a cég neve a számlákon legyen? Milyen bizonylat szükséges ahhoz, hogy ezen EUR üzemanyagszámlák és a forintban megfizetett cégre a külföldi autópályadíjak szabályoasan elszámolhatók legynek? Milyen bizonylattal kell igazolniuk, hogy céges utazáshoz fizették ki az előbbiekben említett számlákat? Válaszát előre is köszönöm.

Céges bankkártya téves használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég tulajdonosa tévedésből a földhivatalban saját ügyének intézésénél a cég bankkártyájával fizetett. Hogyan kell ebben az esetben eljárni, könyvelni? A rendezés miatt a felhasznált összeget a cég részére vissza kell fizetni, gondolom. Ez történhet készpénzzel is? Ezt hogyan kell könyvelni? Köszönöm.

Következmények, ha bankkártyás fizetésnél hiányzik a számla Cikk

Céges bankkártyás fizetésnél gyakori, hogy a banki kivonaton szereplő tételről hiányzik a számla. Mi a teendő ilyenkor? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Egyéb vendéglátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan könyvelhető és milyen nyilvántartást kell vezetni, ha a kft. ügyvezetője meghívja üzleti partnerét ebédelni és mindezt céges bankkártyával fizeti? Hogyan könyvelhető, ha tévedésből történt a céges bankkártya használata, a bankkivonat pedig tartalmazza a tételt? Válaszát előre is köszönöm!

Magánfogyasztás céges bankkártyával Kérdés

Tisztelt Szakértő! Miként lehet azt rendezni könyvelés szempontjából, hogy ha az ügyvezető magánvásárlást/fogyasztást céges bankkártyával fizet? Ekkor ugye a céges bankkivonaton megjelenik a tranzakció, de nincs alátámasztó dokumentum. Az ügyvezető megtérítheti ezt az összeget pénztári befizetéssel a cég részére és akkor rendezettnek minősül? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs