5 találat a(z) céges bankkártya cimkére

Céges HUF bankszámláról céges bankkártyával fizetett EUR számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tagjai, ügyvezetők (személyesen közreműködő nyugdíjasok) külföldi árubeszerzéseik alkalmával a cégautóhoz szükséges üzemanyag külföldi vásárlását céges bankkártyával fizetik. A céges HUF bankszámlán ez természetesen HUF összegben jelenik meg, tehát előzetesen nem kell EUR-t váltania a cégnek. Az EUR pénznemben lévő üzemanyag-számlákon számviteli elszámolásához ugye nem szükséges, hogy a cég neve a számlákon legyen? Milyen bizonylat szükséges ahhoz, hogy ezen EUR üzemanyagszámlák és a forintban megfizetett cégre a külföldi autópályadíjak szabályoasan elszámolhatók legynek? Milyen bizonylattal kell igazolniuk, hogy céges utazáshoz fizették ki az előbbiekben említett számlákat? Válaszát előre is köszönöm.

Céges bankkártya téves használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég tulajdonosa tévedésből a földhivatalban saját ügyének intézésénél a cég bankkártyájával fizetett. Hogyan kell ebben az esetben eljárni, könyvelni? A rendezés miatt a felhasznált összeget a cég részére vissza kell fizetni, gondolom. Ez történhet készpénzzel is? Ezt hogyan kell könyvelni? Köszönöm.

Következmények, ha bankkártyás fizetésnél hiányzik a számla Cikk

Céges bankkártyás fizetésnél gyakori, hogy a banki kivonaton szereplő tételről hiányzik a számla. Mi a teendő ilyenkor? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Egyéb vendéglátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan könyvelhető és milyen nyilvántartást kell vezetni, ha a kft. ügyvezetője meghívja üzleti partnerét ebédelni és mindezt céges bankkártyával fizeti? Hogyan könyvelhető, ha tévedésből történt a céges bankkártya használata, a bankkivonat pedig tartalmazza a tételt? Válaszát előre is köszönöm!

Magánfogyasztás céges bankkártyával Kérdés

Tisztelt Szakértő! Miként lehet azt rendezni könyvelés szempontjából, hogy ha az ügyvezető magánvásárlást/fogyasztást céges bankkártyával fizet? Ekkor ugye a céges bankkivonaton megjelenik a tranzakció, de nincs alátámasztó dokumentum. Az ügyvezető megtérítheti ezt az összeget pénztári befizetéssel a cég részére és akkor rendezettnek minősül? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Parkolási díj számlázása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Beszámoló készítése NAV átfogó ellenőrzése alatt

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close