195 találat a(z) cég cimkére

Ez történhet majd 96 ezer adózóval, ha megszűnik az eva Szakértői Kommentár

A 2003-tól bevezetett egyszerűsített vállalkozói adó rendszere minden évben sok vitára adott alkalmat, és a gyors felfutás időszaka után ez az első év, amikor már nem várható ettől az adónemtől a költségvetési bevételek (kb. évi 180 milliárd forint) emelkedése. Mi vár az evásokra, ha eltörlik az egyszerűsített vállalkozói adót? Összefoglaltuk, mire célszerű készülniük az evás cégeknek.

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

Ahol megúszhatják az adót a kisvállalkozások Cikk

Adómentességgel segít a legalacsonyabb havi forgalmat bonyolító kisvállalkozásokon a kínai vezetés.

Nem hibázhatnak a cégek a transzferáraknál Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat. A Deloitte Zrt. tapasztalata szerint az adóhatóság mára alaposabban és mélyebben vizsgálja a vállalatközi ügyletek körülményeit, a dokumentációk tartalmát, mint korábban bármikor és ennek köszönhetően jelentősen megnőtt a megállapított adókülönbözet összege is.

Korengedményes nyugdíj: mikor van az utolsó időpont, amikor el lehet még menni? Kérdés

Korengedményes nyugdíj: mikor van az utolsó időpont, amikor el lehet még menni?1953.04.03.-án születtem, 2011.dec. 31.-ig 39 év 191 nap szolgálati időt igazolt vissza a Nyugdíjigazgatóság. Cégem vállalná a nyugdíj előre való kifizetését a korengedményes nyugdíjazásom érdekében, de az a kérdés, ezt mindenképpen a rám vonatkozó, 63. életév betöltéséig kell-e fizetnie, vagy a 61.évben betöltendő 42 év szolgálati idő megszerzéséig is lehet (természetesen ekkor csökkentett nyugdíj lenne).A kérdés megválaszolásához fontos lenne nemének ismerete. 2011. évben a korengedményes nyugdíjjogosultságot már az új, 63 éves korhatár (1953-ban születetteknél) alapján kell érvényesíteni. Igy az 1953-ban született munkavállaló korengedményes nyugdíjazása az 58 éves életkor betöltésének napjától lehetséges. A munkáltatónak a munkavállaló előrehozott öregségi nyugdíjra jogosító korhatárának elérésig kell a megállapított korengedményes nyugdíj összegét a nyugdíjfolyósítás kezdetekor előre, egy összegben megtéríteni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak.

Illetéktörvény: kiskapu az ingatlanos cégek adózásánál Szakértői Kommentár

Könnyen elkerülhetővé válhat az illetékfizetés ingatlanos cégek megszerzésekor az illetéktörvény legutóbbi módosítása következtében, kérdés azonban, hogy az adóhatóság utóbb miként értékeli az illetékfizetés nélkül lebonyolított ügyletek előzményeit – állítja a DLA Piper Adótanácsadó Kft. szakértője.

Enékül megvonhatja a műszakpótlékot a munkáltató Kérdés

Mikor járéjszakai, mikor délutáni műszakpótlék? Mit tegyek, hogy a munkáltató szerint nem jár? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Tb, nyugdíj és egészségbiztosítás járulék: miből mennyit kell az evásnak fizetnie? Cikk

Az eva hatálya alá tartozó társas vállalkozók járulékfizetési kötelezettségére a Tbj-ben nincsenek külön előírások, esetükben is az általános (tehát a „nem evás” vállalkozókra vonatkozó) szabályok szerint kell eljárni. Mit jelent midez a gyakorlatban?

Hogyan tarthatom az evás státuszom egy bt. beltagjaként? Kérdés

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésemre, többéves evás bt. beltagjaként, evás státuszom fenntartására, ha 87 éves édesanyám a bt. kültagként való jelenlétét nem tudom helyettesíteni más személlyel? Milyen vállalkozási formát választhatnék (akár egyszemélyest is), amivel folyamatos maradhatna evás mivoltom?

Perelhetem-e a cégtársam, ha nem fizeti a költségeket? Kérdés

Mikor, milyen esetben léehet perelni a cégtársat és megszüntetni a céget? Olvasói kérdésre Kathi Kriszta cégjogász válaszol.

Egyszerűsített végelszámolás: kevesebből is megúszhatjuk Cikk

A gazdasági társaság a cégjegyzékből való törléssel szűnik meg jogutóddal, vagy anélkül. Jogutóddal szűnik meg a cég társasági formaváltás, egyesülés és szétválás esetén. Mit érdemes még tudni?

Gyakornoki munka: mi a kereseti plafon? Kérdés

Mennyi fizetés jár egy gyakornoknak? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

A kft. tulajdonosa is felelhet saját vagyonával a céges kifizetésekért Cikk

Egy betéti társaságban a tulajdonosok felelőssége egyetemleges, miközben a kft.-énél a tulajdonosok rendszerint bevitt vagyonukkal felelnek. De van olyan eset, amikor egy korlátolt felelősségű társaságban is saját vagyonával felel a tulajdonos.

Kényszer-végelszámolás: nem ismer kegyelmet az adóhivatal Cikk

Átlépte a tízezres határt az idén újonnan indított végelszámolási eljárások száma. Tavaly erre szeptember végéig „kellett várni”, ami jól mutatja, hogy milyen ütemben bővül az ilyen módon bezáró cégek száma. A háttérben a kényszer végelszámolások állnak, amiket a cégbíróságok indítanak el, miután az adóhivatal értesíti őket, hogy a cégek többszöri felszólítás ellenére sem adták le mérlegeiket.

Törölhetik a céget, ha lemond az ügyvezető Cikk

A korlátolt felelősségű társaság (továbbiakban: társaság) ügyeinek intézését és a társaság törvényes képviseletét a tagok közül vagy harmadik személyek köréből a taggyűlés által választott egy vagy több ügyvezető látja el. Meddig tart a megbízás és mik a jogviszony felmondásának feltételei?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatási járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Bejelentett részesedés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close