53 találat a(z) brüsszel cimkére

Gyökeres változás jön az EU-pénzeknél, Brüsszel teljesen más támogatási modellt akar Cikk

A tervezett EU-bővítés miatt az Európai Bizottság teljesen átalakítaná a felzárkóztatási politikát, így a támogatások elosztási rendszerét is, mivel a mostani 27 tagállammal működő unióban is problémák látszódnak a rendszerben. Magyarország esetében is látszik, hogy míg a nemzetgazdaság egésze közelíti az EU-átlagot például az egy főre jutó GDP-mutatónál, de egyes régiók még le is maradtak az elmúlt években. Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős biztos szerint bár most is látszódnak sikerek, decentralizáltabb rendszer kell a jövőben, teljesítményalapú mutatókkal – írja a portfolio.hu.

Az EU-tagállamok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország közel egymilliárd eurót kapjon – egy éven belül Cikk

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták az Európai Bizottság javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy Magyarország módosíthassa a nemzeti helyreállítási tervét. Ezt azt jelenti, hogy ebből az uniós keretből most már 5,8 milliárd euró helyett 10,4 milliárd euróhoz nem fér hozzá a kormány, kivétel ez alól 920 milliárd euró előleg – írja a hvg.hu.

Bevállalta a rezsicsökkentés átalakítását Brüsszelnek a magyar kormány Cikk

Olyan reformot vállalt a magyar kormány az Európai Bizottság felé 2025 végéig, amely lehetővé teszi a „lakossági fogyasztók és mikrovállalkozások számára, hogy az egyetemes szolgáltatási szerződés mellett önkéntes villamosenergia-vásárlási szerződést is kössenek dinamikus árképzéssel” – vette észre a Portfolio a brüsszeli testület csütörtökön nyilvánosságra hozott értékelő anyagában. Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy a dinamikus árképzési lehetőség bevállalásával a kormány gyakorlatilag kinyitja az ajtót a lakossági rezsicsökkentés átalakítása előtt, amiből sok háztartás akár jókora pénzügyi előnyhöz is juthat az átlagfogyasztás feletti résznél, ha éppen akkor fogyaszt több áramot, amikor az nagyon olcsó. Fontos, hogy ez egy választási lehetőség lesz azok számára, akik okosmérővel rendelkeznek, amelyből 816 ezer darab kiosztását finanszírozza az Európai Bizottság a most elfogadott teljes helyreállítási programban – írja a portfolio.hu.

88 járatot töröltek Belgiumban a Ryanair pilótáinak sztrájkja miatt Cikk

A brüsszeli Charleroi repülőtéren 88, hétfőn és kedden induló vagy érkező Ryanair járatot töröltek az ír diszkont légitársaság pilótáinak sztrájkja miatt – írta hétfőn a The Brussels Times hírportál, közölte az MTI.

Közzétette éves jogállamisági jelentését az Európai Bizottság Cikk

Brüsszelben az Európai Bizottság közzétette éves jogállamisági jelentését. Ez négy szempont alapján elemzi valamennyi tagállam helyzetét. Magyarországon tapasztaltak némi előrelépést, de sok még a tennivaló – írja a hvg.hu.

Új akciótervvel készül a kormány – jövő héten ismertetik az intézkedéseket Cikk

Gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány „a Brüsszel által kikényszerített rossz döntések ellensúlyozására" – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában, közölte az MTI.

Kötelezettségszegési eljárást indít Lengyelország ellen az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság szerdán bejelentette, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Lengyelország ellen az orosz befolyást vizsgáló bizottságról szóló új törvény miatt.

Megérkeztek a brüsszeli ajánlások: Magyarország gazdasági helyzete a legaggasztóbbak között Cikk

Brüsszelben az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta idei országspecifikus ajánlásait, amelyek célja a tagállamok gazdaságpolitikájának összehangolása, közelítése. Az EU kilátásait illetően összességében optimisták a Bizottságnál – Magyarországgal kapcsolatban ugyanez nem mondható el. A testület szerint komoly aggodalmakra ad okot a magyar gazdaság helyzete – írja a hvg.hu.

2029 júniusáig folytatódhat a tao-program Cikk

Az Európai Bizottság határozata értelmében további hat évig, 2029 júniusáig folytatódhat a látvány-csapatsport támogatási adóprogram (TAO) – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár pénteken, közölte az MTI.

Orbán váratlan kormányülést hívott össze Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök szombatra kormányülést hívott össze – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Betiltaná az EU az erdőirtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását Cikk

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőirtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását – közölte az Európai Bizottság.

Nyugdíjkorhatár-emelésre készül az Orbán-kormány? Cikk

A kormány ígéretet tett arra is Brüsszelnek, hogy hozzányúl a nyugdíjrendszerhez – írja Magyarország helyreállítási tervének az Európai Bizottság általi elemzésére hivatkozva a portfolio.hu.

Az Európai Parlament szerint egyértelmű: nem kaphat uniós pénzt Magyarország Cikk

November 19-éig kell a magyar kormánynak bemutatnia, hogyan teljesítette azokat az ígéreteit, amelyek garantálják az uniós források átlátható felhasználását, egyúttal megszüntetik a korrupciós kockázatokat. Erről a kormány az Európai Bizottsággal egyezett meg, a tagállamok pedig jóváhagyták, írja a hvg.hu.

Brüsszelbe utazna? Nem indít és nem fogad járatokat a charleroi-i repülőtér Cikk

A biztonsági szolgálat sztrájkja miatt kialakult zsúfoltság, valamint a földi kiszolgálás ellehetetlenedése miatt nem indít és nem fogad gépeket a magyarországi légijáratokat is kiszolgáló belgiumi Charleroi nemzetközi repülőtér – írja a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.

Azt ígéri Orbán, marad az inflációkövető nyugdíjemelés Cikk

Orbán Viktor két hónap kihagyás után ismét interjút adott a Kossuth Rádiónak péntek reggel – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság kiszámolása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Gyed melletti részmunkaidős munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Kedvezményszabály csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink