312 találat a(z) biztosítás cimkére

Megéri online vásárolni az autópálya-matricát, biztosítás is jár mellé Cikk

Az autópálya-matrica online vásárlásának számos előnye van, az elektronikus ügyintézés, a matrica érvényességének nyomon követése egyszerű. Emellett minden vásárláshoz ingyenes balesetbiztosítás jár, és díjmentes jogi segítségnyújtás is igénybe vehető – olvasható az MTI OTS közleményben.

Szülés EU tagállamban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon biztosított nő Németországban fog szülni (várhatóan december végén-január elején). Magyarországon több mint két éve folyamatosan főállású katás biztosított, és van érvényes európai uniós egészségkártyája is. A gyermek magyar állampolgár lesz, de a születési anyakönyvi kivonat honosítása eltarthat egy darabig. Kérdés: ha a katafizetés a szülést követően abba maradna, akkor hogyan alakulna a gyermek és anyuka biztosítása, valamint milyen lépéseket kell tenni előtte, itthon, illetve Németországban? Milyen nyomtatványokat keressünk, hová, milyen határidővel adják be, illetve a könyvelőnek mi a teendője ebben a szituációban? Köszönettel előfizető.

Kötelező biztosítás a családi házat építőknek? 200 ezer forintos teher Cikk

Szeptember elején lépett hatályba az építési törvény módosítása, amely a kormány számára lehetővé teszi, hogy rendelettel kötelezze a tervezőket és a kivitelezőket a 300 négyzetméter alatti, egyszerű bejelentéssel érintett családi házak építése esetén felelősségbiztosítás megkötésére.

Biztosítás '08-as bevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem kockázati biztosításnak minősülő betegségbiztosítással kapcsolatos. A biztosítást a munkáltató köti, és fizeti meg a munkavállaló számára. Egy angol cégnél köti, a biztosítás havi díja nem haladja meg a minimálbér 30 százalékát. Adómentesnek ítélem, de kérdésem az, hogy ezt a '08-as bevallásban tájékoztató adatként fel kell-e tüntetni, mint például az életbiztosítást? Ha igen, kérem segítségét, hogy pontosan melyik sorban, milyen módon, továbbá hogy mivel ez EURÓBAN van fizetve, az átváltáshoz milyen dátumot használjak? Köszönöm válaszát.

Rossz hír az autósoknak a kgfb-tarifákról Cikk

A kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új kgfb-tarifát az év végi kampányidőszakra, további 3 biztosító a korábbi, évközi díjaival vesz részt az idei kampányban. A Netrisk.hu által elvégzett gyors előzetes díjszámítások azt mutatják, hogy az átlagos díjnövekedés mértéke várhatóan 10-12 százalékos lesz.

Biztosítás adókötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy belföldi illetőségű vállalkozás (kft.), a munkavállalója számára egészségbiztosítást kíván kötni egy angol biztosítónál. A biztosítás szimplán egészségügyi ellátásra és kórházi kezelésre terjed ki. A biztosítási díj havonta 85 euró, az éves díja 1268 euró. A biztosítás határozott időre – egy évre – szól, bármikor felmondható, ha addig nem történt esemény. Visszavásárlási értéke nincs, a kedvezményezett a munkavállaló. Kérdésem, hogy ez tekinthető-e kockázati biztosításnak, ha a biztosító kizárólag a biztosítási esemény (baleset, betegség) bekövetkezésekor fizet? Ha igen, akkor alkalmazható-e az alábbi szabály? „Ilyen biztosítás esetén adómentes az ugyanazon díjfizető által ugyanazon biztosítottra tekintettel egy hónapra vonatkozóan a minimálbér 30 százalékát meg nem haladóan fizetett díj [szja tv. 1. számú melléklet 6.3. pont].„ Vagyis mivel a havi díj nem haladja meg a minimálbér 33 százalékát , adómentes mind a kifizető, mind a kedvezményezett számára? Amennyiben NEM a válasz, kérem segítségét a helyes eljárásban. Köszönöm

Nyugdíj előtt – így igazolható a szolgálati idő Cikk

A munkáltatók régóta kötelesek adatot szolgáltatni a náluk foglalkoztatottak biztosítási jogviszonyáról és jövedelméről. Mégis előfordul, hogy nyugdíjazáskor kiderül: hiányosak az adatok, lyuk van a szolgálati időben.

Ők azok, akikre nem terjed ki a magyar társadalombiztosítás Cikk

Január elsejétől változnak a társadalombiztosítás ellátásokra vonatkozó törvénynek a biztosítotti jogviszonyra vonatkozó szabályai.

Nyugdíjbiztosítás, életbiztosítás: van-e adó kifizetéskor? Itt a válasz Cikk

Cikkünk a személybiztosítási – élet- (nyugdíj-) baleset-, betegségbiztosítás – szerződések alapján történő biztosítói kifizetésekre vonatkozó legfontosabb adózási tudnivalókat foglalja össze.

Mikor adóköteles, mikor adómentes a biztosítási díj? Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, ha valamely személybiztosítás díját nem a biztosított magánszemély, hanem más személy fizeti, a biztosított magánszemélynél (akire vonatkozóan a díjfizetés történik) adóköteles jövedelem keletkezik, hacsak a törvény valamely külön rendelkezése értelmében az nem adómentes. Hogy is van ez? Vegyük sorra!

Szigorítás, azonnal törölhető szolgáltatók a pénzügyi, biztosítási szektorban Cikk

Törvényi szigorítások nyomán a banki, biztosítási szektorban is azonnal törölhetők a nyilvántartásból azok a közvetítők, amelyek jogosulatlanul kínálnak szolgáltatást, például akkor is, ha egy banki közvetítésre jogosult közvetítő tőkepiaci vagy biztosítási terméket kezd kínálni – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Utazási csomag része Kérdés

Tisztelt Szakértő! Utazási csomagnak tekinthető-e egy szállás + BBP (baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás), illetve repülőjegy + BBP-t értékesítése, lehet egy csomagnak kezelni, vagy a külön kell, mert a biztosítás nem tekinthető turisztikai szolgáltatásnak? Segítségét előre is köszönöm.

Egymillió biztosítatlan lakás ázik! Cikk

Az elmúlt hetek rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó, ha tudjuk, mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál összegyűjtötte, mire kell most figyelniük a lakástulajdonosoknak, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok lakóingatlan még ma is biztosítás nélküli Magyarországon.

Ez az, amit leginkább fiatal nők kötnek Cikk

Az eddig megkeresett diákhitel-ügyfelek közül csaknem minden ötödik vette igénybe a BNP Paribas Cardif...

Kártérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk vevőkövetelései biztosítótársaság által biztosítva vannak. A szokásos eljárást követően a biztosító társaság – kárigényünk elbírálást követően – kártérítést hagyott jóvá, és utalt bankszámlánkra. A biztosítótól kapott kártérítési összeget és a vevőkövetelések kivezetésre kerülő tételeit az egyéb bevételek, illetve egyéb ráfordítások között kell könyvelni? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs