36 találat a(z) bevallási kötelezettség cimkére

Diplomata státusz Kérdés

Időszaki elszámolás: mikor van az áfafizetés határideje? Cikk

Időszaki elszámolásnál – az áfaszabályok szerinti feltételek teljesülése esetében – az általánosforgalmiadó-fizetési kötelezettség a fizetési határidőtől függ. Cikkünkben ennek feltételeit, illetve a fizetési esedékesség fogalmát járjuk körbe.

36 órát meghaladó munkaviszony melletti egyéni vállalkozó bevallási, bejelentési kötelezettségei Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. december közepén, 36 órát meghaladó munkaviszony mellett egyéni vállalkozás indítását követően (ÁFA körös_ 65-ös havi bevallás) milyen bevallásokat (saját jogán 58-as bevallás, továbbá alkalmazott után 08-as bevallás havonta), illetve adatbejelentéseket (T101E és/vagy T1041) kell megtennie a vállalkozónak, amennyiben nyugdíjas alkalmazottat is foglalkoztat, illetve milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Válaszát előre is megköszönve tisztelettel: Lukácsné Cs. Erzsébet

Jogkövetési vizsgálat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2019. július 30-án alapított kft. a megalapítás után ugyan tevékenységet nem végzett, de semmilyen egyéb bejelentési és adóbevallási kötelezettségének nem tett eleget. Ezen felül kapott egy jogkövetési vizsgálatot 2019 novemberében - erre semmilyen módon nem reagáltak. Milyen jogkövetkezményekre számíthat a cég, és a vezető tisztségviselők? Illetve amennyiben minden bejelentést, elmaradt bevallást beküldenek, akkor ez mennyire számít enyhítő körülménynek?

Kata, technikailag megszűnt bevallásbeadási kötelezettsége Kérdés

Kedves Szakértők! Olyan kérdésem lenne, hogy ha most 2019. 04. 01-vel technikailag megszűnt az egyik katás egyéni vállalkozóm, mivel a szünetelés kezdetét követően lejárt a két év, milyen bevallásokat és beadványokat várnak tőlünk a hatóságok 2019-es évre? Kereskedelmi kamara, önkormányzat, NAV? Köszönöm szépen, üdvözlettel

Alakuló cég indulási időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő témában: 2016. december 16-án elkészült egy alakuló kft. társasági szerződése az összes többi szükséges dokumentummal együtt. A bejegyzési kérelem 2017. január 3-án lett beküldve. A bejegyző végzés alapján a bejegyzés 2017. január 5., a cégkivonat alapján az adószám státusz kezdete: 2017. január 4. A kérdésem az lenne, hogy mikortól kell a beszámolót, bevallásokat megtennie? 2016. december 16-ától vagy 2017. 01. 04-étől? Válaszát előre is köszönöm

5 éven túli szüneteltetés Kérdés

Tisztelt Szakértő Egyéni vállakozó 2010-től szüneteltette a vállakozói tevékenységét. Öt éven belül nem szüntette meg, és nem kezdte újra. A NAV törölte az adószámát az 5 év letelte után. Milyen jogkövetkezményekkel kell számolnia, illetve pótolhatja-e a be nem adott záró bevallásokat? Segítségét előre is köszönöm.

Katás egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kata alá tartozó egyéni vállalkozó meg kívánja szüntetni a jelenleg szüneteltetés alatt álló vállalkozását. Kérem segítségét az alábbiakban: Az okmányirodai bejelentésen kívül milyen nyomtatványokat kell beadnia? A NAV felé milyen határidővel és milyen nyomtatványokon jelent? Iparkamara felé hogyan jelezzen? Iparűzési adóról évközi bevallást kell beadni, milyen határidővel? Egyéb hivatal felé kell-e bevallást benyújtania? Köszönöm!

Kivából történő kizárás esetén a könyvelő feladatai Kérdés

Ügyfelemet augusztus 10-én nyugtaadás elmulasztása miatt kizárta a NAV a kivából. Milyen bevallásokat, nyomtatványokat, milyen határidőben kell benyújtanom? Köszönöm: Sántáné

Bevallás Esemény

Kft.-üzletrész eladásának adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. egyik tagja eladja az üzletrészét a másik tulajdonosnak. Az eladott törzstőke értéke 2 millió forint, amelyet 3 millió forint értéken értékesít. Eladáskor van-e bevallási kötelezettsége a társaságnak, vagy csak az ügyletben résztvevő magánszemélyeknek kell a 2014. évi szja-bevallásukban erről az üzletrészeladás/-vételről bevallást készíteniük? A magánszemélyek közül mikor, és kinek keletkezik adókötelezettsége, és melyik adónemekben (szja, eho, illeték)? Az a magánszemély, aki eladja az üzletrészét, a 2014. évi 1453-as bevallásában fogja bevallani a jövedelmét, és megfizeti a 16 százalék szja-t, valamint a 14 százalék ehót. Melyik összeg után fizet: a bekerülési, a kapott érték vagy a különbözet után? A 1453-as bevallás mely soraiba kell beírni? Illetéket kell-e fizetni? A másik magánszemélynek, aki megvásárolja az üzletrészt, keletkezik-e bevallási kötelezettsége? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel.

Fejlesztési tartalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy belföldi tulajdonossal rendelkező egyszemélyes kft. megvásárolna egy olyan céget (kft.-t), melyben van ingatlan, az ingatlanra felhasználható-e a megképzett fejlesztési tartalék? Van-e valami külön bevallási kötelezettség, vagy bármi, ami ezzel kapcsolatban különös figyelmet igényel? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Erika

Erdőbirtokosság – elnök járulékai Kérdés

Erdőbirtokossági társulat elnökét be kell-e jelenteni a 1041-esen, és kell-e havonta beküldeni a 08-as bevallást (nullásan) abban az esetben, ha van főállású munkaviszonya, ahol meg izetik utána a járulékokat?

Orosz állampolgárnak kifizetendő kamatjövedelem III. Kérdés

Nagyon köszönöm eddigi válaszait! Még egy kérdés lenne, milyen adatszolgáltatási, bevallási kötelezettsége (milyen nyomtatványon) van a cégnek az állam, illetve a magánszemély felé?

Pénzadomány egyháznak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevett egyházhoz tartozó egyházközségünk pénzadományokat kíván gyűjteni a kárpátaljai magyarok számára. A kérdésem az, hogy kiállíthatunk-e adókedvezményre jogosító igazolást társaságnak, illetve magánszemélynek a befizetett adományokról? Az összegyűlt pénzadomány továbbutalásakor keletkezik-e bevallási, befizetési, bejelentési kötelezettségünk?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close