23 találat a(z) beteg cimkére

Betegszabadság, táppénz: változott a jogszabály Cikk

Az eredeti törvény előírta, hogy nem jár 15 napos betegszabadság a társadalombiztosítási szabályok szerinti üzemi baleset és foglalkozási betegség, valamint a várandósság miatti keresőképtelenség tartamára. Mikor jár és mikor nem jár a dolgozónak 15 napos betegszabadság?

Csapdahelyzetek és a betegeskedő pályakezdő Cikk

Helyzetek, amikor hiába postázza a dolgozó felmondását a munkáltató. Ezzel számolhat a könyvelő, ha sokat betegeskedik a munkavállaló.

Ledolgoztathatja-e a munkáltatóm a táppénzen töltött napokat? Kérdés

Egy ruházati boltban dolgozom, reggel 9 órától este 8-ig. Sajnos megbetegedtem, így táppénzre kellett mennem, ami 3 napot jelent. A munkáltatóm felkeresett, hogy amint visszatérek a betegállományból, a fennmaradt 3-3,5 órákat le kell dolgoznom, ami annyit jelent, hogy 25-26-án dolgoznék, 27-én nem, majd 28-29-30-án ismét be kell mennem. Mivel a táppénz miatt fennt maradt 6-7 óra, ezért 27-én be kell mennem ledolgozni. Érdeklődni szeretnék afelől, hogy a táppénz csak azokra a napokra jár, amikor dolgoznék és kötelezheti a betegségből gyógyult dolgozót a munkáltató, a táppénzen töltött napok miatt kieső órák ledolgoztatására?

Ha a dolgozó táppénzre ment, a munkáltató "tehetetlen" Cikk

Mit tehet az a munkaadó, akinek munkavállalója folyamatosan táppénzen van? Olvasói kérdésre Viszló lászló, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol

MSZP: a "táppénztelenség" elrendelésének ideje jött el Cikk

Az MSZP szerint a "táppénztelenség" elrendelésének ideje jött el, a kabinet döntései pedig azt üzenik az állástalanoknak, "ha nincs munkád, nem számítasz".

Táppénz: kinek nem jár és kinek kell visszafizetnie? - új törvénymódosítás Cikk

Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, miután a kabinet a Széll Kálmán Tervvel összefüggésben több döntést is hozott a táppénzrendszer változtatásáról. Nagy Anna közölte azt is, hogy még májusban a kabinet elé kerülhet a rokkantnyugdíjakat érintő új szabályozás végleges változata.

Magyarországi betegbiztosítás külföldön élőknek - speciális szabály Cikk

Hogyan lehet Magyarországon betegbiztosítása annak, aki Amerikában él és ott is adózik? Olvasói kérdésre Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Felére csökkenhet a táppénz napidíja Cikk

Felére csökkentené a táppénz napi összegének lehetséges maximumát az a zárószavazás előtti módosító javaslat, amelyet az államháztartási törvényhez nyújtott be a fideszes Dancsó József szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskereskedelmiadó-előleg bevallása

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Szabadság igazolt nem fizetett távollétkor

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szóbeli szerződéskötés

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close