572 találat a(z) bejelentés cimkére

Katás kkt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amikor a kkt. a katát választotta, két nem munkaviszonyos ügyvezetője volt. Sajnos csak az egyikük lett kisadózóként bejelentve. Ezt szeretnénk korrigálni, hogyan tehetem meg? Eltelt egy hónap, a be nem jelentett ügyvezető lemondott, a társasági szerződést módosították. Ha bejelentem az egy hónapra, amíg ügyvezető volt, most ki kellene jelenteni, azonban a nyomtatványon nem találok erre vonatkozóan választási lehetőséget. Köszönöm a válaszukat.

Kapcsolt vállalkozás – házastársak Kérdés

A feleség egy egyszemélyes kft. tulajdonosa, ügyvezetője. Férje katás egyéni vállalkozó. A kft. leszerződött egy nagyobb munkára, melynek elvégzéséhez a férj munkájára is szükség van, ő lesz az alvállalkozó. Mikor és melyik félnek kell bejelenteni a "kapcsolt vállalkozás"-t? Társasági adóban és katában van-e ennek valami vonzata?

100 ezer forint áfa felett Kérdés

A kézi számlát a kibocsátás napján jelentettük a NAV felé, ezt hozzácsatolom a kézi számlához, de az áfabevallásnál kell ezt szerepeltetnünk? Köszönöm a segítséget.

Kft.-tag Kérdés

Egy kft. tulajdonos tagja az ügyvezető, de kozmetikusként dolgozik is a kft.-ben. A járulékokat a kozmetikusként kapott jövedelme után fizeti. Be kell-e jelenteni mint ügyvezetőt, és kell -e díjazásban részesülnie?

Katás kkt. Kérdés

Kata hatálya alá átjelentkezett kkt. -nak két ügyvezetője van. Az egyik ügyvezetőt, aki a társaság tevékenységében részt vesz, bejelentettük kisadózóként. A másik ügyvezető egyáltalán nem vesz részt a társaság életében, jövedelmet nem vesz fel, máshol van 36 órás munkaviszonya. A katás kkt.-ban mi a követendő eljárás, a második ügyvezetővel kapcsolatban? A 1808-as bevalláson őt továbbra is be kell vallani?

Megbízási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyik ügyfelünk azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy megbízási szerződést köt valakivel, a megbízási díj havi 500 ezer forint, de majd csak januárban fogja kifizetni. Azzal kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni, hogy ebben az esetben hogyan, mikor kell bejelenteni. Az ügyfél kérdése pedig az volt, hogy ha az érintett személy elmegy orvoshoz, ez alapján a jogviszony alapján el fogják-e látni? Köszönöm szépen a segítséget! Krcsik Eszter

Folytatódnak az adórevizorok ellenőrzései a Balatonnál. Szabálytalanság minden negyedik vállalkozásnál Cikk

A NAV több száz munkatársa folyamatosan ellenőrzi a Balatonnál a vendéglátóhelyeket, árusokat, szolgáltatókat. Július közepén egy hét alatt majdnem háromezer vizsgálatot végeztek a revizorok, és minden negyedik vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Az adó- és vámhatóság előtti képviselet bejelentése Cikk

Hogyan kell bejelenteni, mi az eljárás, ha az adózót meghatalmazott képviseli az adóhatóság előtt? Összefoglaltuk.

Kata kilépés, vállalkozói jövedelem szerinti adózóvá válás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék kilépni a katából, ezt a 18T101E melyik pontjával tudom megtenni? A változás hatályba lépése a hónap utolsó napja legyen? Vállalkozói jövedelem szerinti adózást hol és pontosan hogyan tudom bejelenteni? Annak hatálybalépése a következő hónap első napja? Válaszukat előre is köszönöm.

Mezőgazdasági idénymunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk mezőgazdasággal foglalkozik, július 5-étől egy dolgozót alkalmaz mezőgazdasági idénymunkára. A dolgozót 4-én bejelentettük a 18T1042E jelű nyomtatványon. A foglalkoztatás kb. 30 napig fog tartani. Hogyan kell kijelenteni, ha már nem dolgozik többet? Mely napok után kell megfizetni a közterhet, hétvégék után is? Köszönettel Nagyné

Kft. tevékenységi körének változtatása Kérdés

Az egyik kft. főtevékenység és egyéb tevékenység módosítását tervezi. Azt a felvilágosítást kapták, hogy most már nem kötelező a társasági szerződést módosítaniuk, csak a könyvelő jelentse be a NAV felé a v.áltozást Kérdésem az volna, hogy valóban így van-e? Válaszukat köszönöm, Márkusné

Vállalkozás telephelye Kérdés

Telephely-bejelentést milyen nyomtatványon kell intézni?

Számla adatszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás pénztárgépet használ, most úgy döntött, hogy aki számlát kér, akkor azt nem üti be a pénztárgépbe. (Eddig minden beütésre került.) A 100 000 forint áfatartalom feletti számlákat természetesen továbbítja az adóhivatal felé. Az lenne a kérdésem, hogy azokat a kp-számlákat, amelyek áfatartalma nem éri el az értékhatárt és a pénztárgépbe sem ütik be, akkor azt be kell-e jelenteni a PTGSZLA nyomtatványon? Válaszukat előre is köszönöm!

Kft. tag ingyenes munkavégzés? Kérdés

Szeretnék választ kapni a következő kérdésemre: Egy kft.-ben két tulajdonos van, 50-50 százalékban. Férj és feleség. A férj az ügyvezető, aki munkaviszonyban látja el a feladatot. A feleség csak tulajdonos, neki van máshol 40 órás munkaviszonya. Időnként azonban besegít az üzletben. Ezért jövedelmet nem vesz fel. Kérdésem, milyen módon végezhet munkát, hova kell bejelenteni, egyáltalán be kell-e jelenteni, hogy minden szabályszerű legyen? Köszönettel

Online számlázó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy a NAV Online Számlázó programját is be kell-e jelenteni a SZAMLAZO Nyomtaványon (amennyiben ezt szeretnénk használni), s amennyiben igen, hol találom meg erről a pontos leírást (ki nyújtja a szolgáltatást, elérési út, adószáma)? Köszönöm segíségüket előre is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elmaradt vevői számlakészítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Anglia, szolgáltatás igénybevétele, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozás szünetelése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close